I perioden 1993-2004 var Tiger Woods og Butch Harmon det mest suksessrike paret i golfen. Siden da har Tiger tapt seg, men Harmon holder stilen og har spillere som Phil Mickelson, Ernie Els, Ricky Fowler, Adam Scott, Dustin Johnson og Natalie Gulbis. Nå også Tutta.

— Jeg har forhørt meg med ganske mange om hva de mener om en trenerforandring. Blant andre Greg Norman, Darren Clarke, Lee Westwood og Paul McGinley, forteller Tutta om årsaken til å hun bytter ut guruen David Leadbetter med kanskje en like stor guru, Butch Harmon.

Suzann Pettersen oppsummerte onsdag sesongen 2014 i Oslo. Foto: NTB scanpix

— Jeg er glad for at jeg kom så fort inn hos Butch. Han tar i mot bare dem han har lyst til å trene. Luke Donald fikk nei, og Lorena Ochoa måtte vente tre måneder før han hadde tid. Jeg er allerede i gang, sier Oslo-jenta, som onsdag formiddag hadde invitert til pressekonferanse og julelunsj i hovedstaden.

God respons på endringene

— Jeg synes jeg responderte godt på de forandringene Butch ønsket allerede den første dagen vi hadde sammen. Det er snakk om store endringer, men samtidig er de lett å justere. Det tok meg ikke mange repetisjoner før jeg syntes det gikk greit. Først og fremst er det wedgene (nærspillet) vi jobber med, men jeg skal også slå drivene med mindre spinn. Det gir en mer nøytral ballbane. Jeg synes Butch følger meg veldig bra opp. I min første turnering etter å ha trent med ham, var han på telefonen hver dag, forteller 33-åring.

— Skulle jeg gjøre en forandring, så er tiden inne nå. Jeg trenger litt ny energi etter å ha jobbet sammen i seks år med Leadbetter. Nå har jeg god tid før OL i 2016. Hva som skjer etter det, vet jeg i øyeblikket ikke noe om, sier Tutta, som har jobb i Nike når hun velger å sette køllene i garasjen.

Ikke fornøyd med 2014

Suzann Pettersen endte på 11. plass på årets pengeliste i LPGA, med «bare» en million dollar innspilt – en nedgang på 1,3 fra året før, da hun ble nummer to. Vi må tilbake helt til 2006 for å finne en dårligere plassering for Norges desiderte golfener. Hun vant heller ikke en eneste turnering.

— Det har vært en frustrerende sesong. Alt så veldig bra ut inntil jeg fikk ryggproblemer før den første majorturneringen. Etterpå var jeg bra i noen uker og dårlig i noen uker. Heldigvis var ikke skaden så alvorlig som for ti år siden – nå bare en rift i prolapsen nederst i ryggen – men det gikk ut over min force: Å trene på meg trygghet.

- Målet for 2015?

— Å vinne en major. Jeg skal være klar allerede til Kraft Nabisco (den første).

Med seg på veien har Tutta også fått en norsk produsent av energibarer.

Da blir det vel Harmon-i.