Karen Espelund tapte tirsdag formiddag voteringen om styreplassen i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) for franske Florence Hardouin.

Markedsdirektøren i Det franske fotballforbundet fikk 33 av stemmene, mens norske Espelund fikk 21 stemmer.

Fotballjournalist Keir Radnedge kaller valget en overraskelse.

— Vi er både overrasket og skuffet over resultatet. Karen Espelund har gjort en meget god jobb som UEFA-styremedlem i mange år, og vi hadde stor tro på at hun kom til å bli valgt inn for nok en periode, sier fotballpresident Terje Svendsen til fotball.no.

Neste år skal UEFA velge en kvinnelig representant til det utvidede FIFA-styret. Denne vil også få møterett i UEFAs styre. Det er foreløpig ikke kjent om NFF vil fremme Espelunds kandidatur der.

Espelund ble i 2011 den førset kvinnen som noen gang fikk plass i UEFAs styre. Plassen fikk hun etter invitasjon fra styret som til da kun hadde bestått av menn. UEFA vedtok da at én plass i styret skulle være forbeholdt en kvinne.

Espelund ble i fjor invitert til å sitte i en ny fireårsperiode, og takket ja på én betingelse. Hun ville at plassen skulle stemmes over på en ordinær UEFA-kongress ved første mulighet.Det skjedde i Budapest tirsdag, og Espelund tapte altså voteringen mot Hardouin.

Espelund har sagt til Aftenposten at hun gjerne skulle hatt flere motkandidater.

— Ja, for det ville synliggjort at det absolutt finnes flere gode, kvinnelige kandidater i Europa.

Les osgå: