Han ønsker seg en slags «Robin Hood-effekt» i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), slik at de tilskuddene FIFA gir til land i UEFA-området til sjuende og sist ender hos fattige fotballnasjoner.

Hver av de seks kontinentalforbundene i FIFA mottar hvert år fem millioner dollar (cirka 40 millioner kroner) fra det internasjonale forbundet.

I UEFA genererer EM hvert fjerde år og mesterligaen store inntekter. Det betyr at det europeiske forbundet er rikere enn til og med FIFA som har inntekter på fem milliarder dollar i løpet av den fireårsperioden som går mellom hvert VM.

– Dersom Europa ikke trenger alle disse pengene fra FIFA, er det bedre om dette blir gitt til fattigere nasjoner, sa Infantino, tidligere generalsekretær i UEFA, på den europeiske kongressen i Budapest tirsdag.

Han understreket at det måtte være både solidaritet, inkludering og mangfold innad i FIFA. Den nyvalgte presidenten har også tatt til orde for å gi en større del av FIFAs overskudd til utviklingen av fotballen på verdensbasis.

Infantino overtok som FIFA-president etter presidenten Sepp Blatter 26. februar.

(©NTB)