ARSENAL-QUEENS PARK RANGERS 2-1

Queens Park Rangers kom til Emirates Stadium på jakt etter sesongens første bortepoeng, etter at de hadde tapt samtlige av de åtte første kampene på fremmed gress.

Også på Boxing Day skulle imidlertid gavmildt forsvarsspill utslette poengforhåpningene. Sjefseksponenten ble Armand Traoré, som var tilknyttet Arsenal fra 2005 til 2011. Traorés svake involveringer før pause skulle bli skjebnesvangre for QPR.

Det til tross for at gjestene fikk fornyet håp etter pause, først ved at Olivier Giroud ble utvist, deretter ved at Charlie Austin utlignet.

— Etter utvisningen, visste vi at vi var i et slag, sier Arsène Wenger til BT Sports ifølge BBC.

— Det var stor karakterstyrke i dag, sier Arsenals midtbanespiller Mathieu Flamini.

— Vi måtte krige litt mot slutten, så det er veldig tilfredstillende å ha kommet gjennom litt av en utfordring for å ta tre poeng, fortsetter Flamini,

Alexis Sánchez og Tomas Rosicky scoret Arsenals to mål. Rosicky spilte sin første kamp for start denne sesongen, mens Sánchez har vært Arsenals ledestjerne denne høsten. Begge to var strålende fredag.

Laget straffe

Allerede etter ni minutter felte Traoré Arsenal-stjernen Alexis Sánchez innenfor sekstenmeteren. Det virket unødvendig, spesielt siden chileneren var på vei ut av straffefeltet i det han ble taklet.

Fra straffemerket skjøt imidlertid Sánchez rett på QPR-keeper Robert Green, noe som gjorde at Traorés feil ikke ble straffet.

Olivier Girouds hodeløse oppførsel i sammenstøtet med Nedum Onuoha gjorde ikke bare oppgaven langt vanskeligere for Arsenal fredag kveld - den betyr også at franskmannen trolig mister resten av juleprogrammet. TV-bildene tydet på at Giroud innså at han gjorde en stor feil allerede før Atkinson viste det røde kortet. Foto: REUTERS, Eddie Keogh

Slik skulle det ikke bli da QPR-backen gjorde en ny feil snaue ti minutter før pause.På et tidspunkt hadde Traoré tilsynelatende full kontroll på Sánchez' posisjon. Sekunder senere hadde Sánchez lurt seg bort fra sin sløve oppasser, og headet Arsenal i ledelsen.

— Sánchez er den eneste mannen han skal følge, og så glemmer han ham, sa Petter Myhre i TV 2-studio i pausen.

Den tidligere Vålerenga-treneren la også til at han ville byttet ut Traoré i pausen, på bakgrunn av franskmannens svake forsvarsspill i første omgang. Kvarteret ut i andre omgang ble Traoré erstattet med angrepsspilleren Junior Hoilett.

Giroud utvist

De offensive QPR-byttene kom som en følge av at Arsenal-spiss Olivier Giroud fikk marsjordre.

En frustrert Giroud løp mot Nedum Onuoha og støtet hodet sitt mot QPR-stopperens hode. Berøringen var så marginal at det var langt fra en nedskalling, men Onuoha gikk i bakken, og dommer Martin Atkinson viste ut Giroud.

— Det var utrolig dumt av Olivier Giroud! Man kan ikke både være vakker og smart, skrev den tidligere engelske landslagsspissen Gary Lineker på Twitter.

I det Giroud beveget seg mot spillertunnelen fikk han et ikke akkurat lystig blikk fra Arsenal-manager Arsène Wenger, som nå tilsynelatende skulle få en langt mer pinefull kveld på trenerbenken.

— Det var et fortjent rødt kort. Olivier kontrollerte ikke seg selv, sa Wenger etter kampen.

Med 11 mot 10 så det plutselig lysere ut for QPR. Poengmulighetene til Harry Redknapps menn skulle imidlertid få seg en ny knekk innen få minutter. Etter 65 minutter fikk Arsenals Tomas Rosicky ballen i god posisjon, før han bredsidet ballen i mål.

— Det var den første kampen jeg startet denne sesongen, og jeg ønsket å vise manageren at han kan bruke meg mer, sa Rosicky etter kampslutt.

QPR virker stadig vaksinert mot å ta poeng på bortebane, men de har hvert fall en klassespiss i Charlie Austin. Her går Austin opp i en hodeduell med Arsenals Mathieu Debuchy. Foto: REUTERS, Eddie Keogh

Forarbeidet til Rosickys mål sto Alexis Sánchez for. Han driblet seg til rom utenfor sekstenmeteren, og spilte ballen til Rosicky på det perfekte tidspunktet.Dermed var altså Sánchez involvert i begge Arsenals mål fredag. Av Arsenals 32 ligamål denne sesongen, har Sánchez nå enten scoret eller spilt den målgivende pasningen ved 16 av de.

Målmaskinen Austin

Lignende sifre kan QPR-spissen Charlie Austin vise til. Før kampen mot Arsenal hadde han vært involvert i 13 av QPRs 20 ligamål. Austin fikk en mulighet til å vise hvorfor da han fikk muligheten fra straffemerket kvarteret før slutt, etter at Arsenals Mathieu Debuchy hadde vært klønete i behandlingen av Junior Hoilett inne i boksen.

Austin hamret ballen i mål fra straffemerket og sørget med det for ny spenning.

Og spennende skulle det bli i sluttminuttene. QPRs Niko Krancjar var nær å heade inn utligningen på overtid, men Mathieu Flamini avverget på streken.

QPR-spillerne ropte også på straffe da Kieran Gibbs tilsynelatende hindret Bobby Zamora i å nå frem på et innlegg. Det skjedde enda lenger inn i overtiden.

Arsenal skulle til slutt klare å berge seieren. Nå er Wengers menn nummer seks i Premier League, to poeng bak Southampton på fjerdeplass.

QPR er nummer 16, og har to poeng ned til Crystal Palace på nedrykksplass.

FAKTA — Premier League, 2. juledag:

Arsenal – Queens Park Rangers 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Alexis Sánchez (37), 2-0 Tomas Rosicky (65), 2-1 Charlie Austin (str. 79).

59.947 tilskuere.

Rødt kort: Olivier Giroud (53), Arsenal.

Burnley – Liverpool 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Raheem Sterling (62).

19.000 tilskuere.

Chelsea – West Ham 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 John Terry (31), 2-0 Diego Costa (62).

41.589 tilskuere.

Crystal Palace – Southampton 1-3 (0-1)

Mål: 0-1 Sadio Mané (17), 0-2 Ryan Bertrand (48), 0-3 Toby Alderweireld (53), 1-3 Scott Dann (86).

24.000 tilskuere.

Brede Hangeland var ubenyttet reserve for Crystal Palace.

Everton – Stoke 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Bojan Krkic (str. 38).

39.166 tilskuere.

Leicester – Tottenham 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Harry Kane (1), 1-1 Leonardo Ulloa (48), 1-2 Christian Eriksen (71).

31.870 tilskuere.

Manchester U. – Newcastle 3-1 (2-0)

Mål: 1-0 Wayne Rooney (23), 2-0 Rooney (36), 3-0 Robin van Persie (53), 3-1 Papiss Cissé (str. 87).

75.318 tilskuere.

Sunderland – Hull 1-3 (1-1)

Mål: 0-1 Adam Johnson (1), 1-1 Gastón Ramírez (32), 1-2 James Chester (51), 1-3 Nikica Jelavic (90).

44.817 tilskuere.

Swansea – Aston Villa 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Gylfi Sigurdsson (13).

20.683 tilskuere.

West Bromwich – Manchester C. 1-3 (0-3)

Mål: 0-1 Fernando (8), 0-2 Yaya Touré (str. 13), 0-3 David Silva (34), 1-3 Brown Ideye (87).