Hun var Norges første kvinnelige politimester, Norges første kvinnelige sysselmann på Svalbard og deretter fylkesmann i tidligere Vest-Agder. Men det er jobben for voldsutsatte barn og kvinner som har satt dypest spor.

Da jurist Ann-Kristin Olsen besøkte Det ho sa!, lurte vi blant annet på:

- Hvordan gikk hun fram for å få folk med seg i en bransje som var tungt mannsdominert?

- Hvilke råd har hun til kvinner i dag som er tidlig i sin karriere?

Svarene får du høre hvis du laster ned Det ho sa!, Fædrelandsvennens podkast om jobbliv og karriere.

Du får også et par særdeles brukbare tips til å takle kritikk, fortalt med glimt i øyet.

Også letter Ann-Kristin Olsen på sløret og gir oss et innblikk i hva som skjer på politikammeret når de greier å avsløre en seriemorder. Hun tar oss også med til Svalbard i de dramatiske dagene etter flyulykken i 1996 der 141 russere og ukrainere mistet livet i og hun ble «avslørt» i en skål med en russisk viseminister.

– Da måtte jeg ringe hjem til foreldrene mine i Kristiansand, forteller hun.

«Det ho sa!» er Fædrelandsvennens podkast om arbeidsliv og karriere. Her møter du gjester som deler personlige erfaringer, tips og triks. Noen av dem har stått i livets største kriser, mens andre forteller om fantastiske vendepunkt. Følg gjerne med på arbeidet med podkasten, og kom med dine innspill, på Facebook og Instagram.

– Det er ikke noe som er mer verdifullt enn å jobbe for barna, for de har jo bare oss, sier Ann-Kristin Olsen i podkasten. Foto: Damares Stenbakk