– På mange måter er dette en undervurdert arbeidsgruppe, sier Dora Thorhallsdottir som er gjest i Fædrelandsvennens podkast Det ho sa!

Thorhallsdottir har gjort det til en kampsak å snakke om kroppens endringer på godt og vondt. Det gjør hun blant annet fra scenen med stand up-showet «Overganger». Men selv om hun får både menn og kvinner til å gapskratte, ligger det et dypt alvor bak engasjementet hennes.

Åpne om sykdom

– Vi snakker om alt mulig i dagens samfunn, men det er ett tema som har ligget urørt år etter år. Ingen snakker om det og få kan noe om det, fastslår hun.

Hvorfor hun mener at kvinner som er ferdig med overgangsalderen egner seg spesielt godt som ledere forteller hun i episoden det er lenket til under.

Hun forteller også om hvordan det var da hennes store kjærlighet i sommer fikk konstatert kreft i halsen. I løpet av et par uker planla de både bryllup og begravelse. Paret har bestemt seg for å være åpne om sykdommen. Kjæresten har nemlig erfart hvordan det er å ikke være det.

Det ble både latter og tårer da Dora Thorhallsdottir var med i Det ho sa! Her i videosamtale med journalist Birgitte Klækken. Foto: Monika Birkeland
– Det går an å få hjelp, men mange tror det er farlig, sier Dora Thorhallsdottir. Nå vil hun at flere kvinner skal få informasjon om hva som kan hjelpe mot overgangsrelaterte plager. Hun mener det finnes altfor mange myter og tabuer rundt dette temaet. Foto: Privat