Flere opplever at rotter er mer synlige under pandemien. I denne podkast-episoden kan du høre UiA-historiker Anne Mette Seines fortelle om rottekriger, sikring av hus og hvorfor hun fascineres av disse smarte gnagerne.

– Mesteparten av rottene er ikke synlige. Vi tenker ikke over at det er noe vi må beskytte oss mot, sier Anne Mette Seines i denne ukas episode av Fædrelandsvennens podkast Det ho sa!. Den kan du se i videoversjon i vinduet over.

Seines er doktorgradsstipendiat og historiker ved UiA, og har engasjert seg i rottedebatten - blant annet med en kronikk der hun stiller spørsmål ved rottesikringen rundt plast-søppeltømmingen i Kristiansand.

Du kan også høre podkasten ved å søke opp «Det ho sa» der du lytter til podkast, eller spille den av i avspilleren under:

«Det ho sa!» er Fædrelandsvennens podkast om arbeidsliv og karriere. Her møter du gjester som deler personlige erfaringer, tips og triks. Noen av dem har stått i livets største kriser, mens andre forteller om fantastiske vendepunkt. Følg gjerne med på arbeidet med podkasten, og kom med dine innspill, på Facebook og Instagram.

foto
Anne Mette Seines, som forsker på gift, har engasjert seg i rottedebatten og forteller om rottebekjempelse i historisk lys i denne ukas utgave av Det ho sa!, Fædrelandsvennens karrierepodkast. Foto: Per Moseid
foto
Birgitte Klækken (t.v.) og Anne Mette Seines i Fædrelandsvennens podkast-studio. Foto: Per Moseid