Tegningen ble tirsdag sendt med elevene i 1. klasse hjem for at de skulle skrive ned ting på «e» som var med på tegningen. En elefant og et epletre var greit nok, men en ereksjon var i drøyeste laget for de foresatte. Det skriver adressa.no.

Den aktuelle «barnetegningen» viser en liggende mann eller ung gutt med struttende kjønnsorgan. Foran personen står en elefant og mellom dem er det tegnet inn dråper som lett kan tolkes videre i obskjøn, seksuell retning.

— Fikk sjokk

– Jeg fikk sjokk da jeg oppdaget det da gutten vår skulle gjøre lekser. Jeg tok unna boka og prøvde å kontakte skolen, men læreren var gått for dagen, sier Elisabeth Berge-Hansen til adressa.no, mor til en av guttene som fikk med seg den famøse tegningen hjem.

— Dette bildet er altfor drøyt for førsteklassinger, og blir feil på så mange måter. De fleste foreldrene jeg har snakket med, fjernet boka før barna fikk sett tegningen, sier moren.

Dette er ikke første gang det er gitt ut merkelige skoleoppgaver:Skulle regne på sudanske slavinner i skoleoppgave

Saken ble først omtalt iVG.

Berg-Hansen har bedt om et møte med både SFO, skolen og rektor så raskt som mulig.

Fagleder Ellinor Pedersen ved Breidablikk skole på Heimdal sier at skolen beklager det som har skjedd, og at lærerne er veldig lei seg. Skolen sendte ut en beklagelse på mail til foreldrene i går kveld.

Elisabeth Berge Hansen sier imidlertid at verken hun eller hennes samboer har mottatt noen skriftlig beklagelse.

Vurderte det som barnetegning

Tegningen i hjemmeleksen var limt inn i elevenes leksebok av fire-fem av de voksne på skolen. Ifølge rektor Grethe Naalsund skal ingen av disse ha reagert på tegningen, som de vurderte som en barnetegning.

— De så på det som en barnetegning. Og selv om de limte det inn i rundt 40 skolebøker, har de ikke sett detaljene i bildet. De har fått seg en vekker,sier rektoren til adressa.no.

Naalsund har fått mange telefoner fra opprørte foreldre i dag.

— Jeg håper virkelig at ingen har tatt skade av dette. Dette er beklagelig, sier rektoren.

- Hvor kommer bildet fra?

— Jeg vet ikke helt, men antar at det kommer fra nettet. Lærerne skulle finne et bilde med ord på «e». Vi vil kvalitetssikre bildene våre bedre heretter, sier rektoren, som opplyser at elevene får et nytt og mer passende bilde med ord på «e» i dag.

I kveld er det et allerede planlagt møte i foreldreutvalget på skolen, der saken vil bli et naturlig tema.

- Lærerne er veldig lei seg

Lærerne skal ikke ha lagt merke til hva tegningen viste utover elefanten.

Breidablikk skole har beklaget bruken av bildet skriftlig overfor foreldrene.

— Det har vært en beklagelig feil. Vi har beklaget skriftlig overfor foreldrene, sier fagleder Ellinor Pedersen ved Breidablikk skole til adressa.no.

Hun kjenner ikke til hvor bilder kommer fra, men forsikrer om at det ikke har vært brukt før.

— Lærerne er veldig lei seg for dette, sier Pedersen.

Les også:Lekebutikk solgte babydukke med smal midje og kvinnebryster

MER Å LESE:

MER Å LESE:

Har du tips til oss? Send oss en epost!