Vi du fortsatt være Netflix-kunde tross prisøkningen? Svar i pollen nederst i saken!

Netflix skrudde opp prisen på sitt standardabonnement fra 79 kroner til 89 kroner i fjor for nye kunder. Neste måned skal de skru videre til 99 kroner i måneden.

Prisøkningen gjelder også for eksisterende kunder, skriver TV2.no. Økningen skal være med å finansiere strømmetjenestens egenproduserte serier.

Han sparer 7680 kroner i året:

«Billig» og «dyr» variant

Men det finnes også en billigere løsningen til 79 kroner, hvor en kan se kun på én skjerm av gangen og ikke i HD-kvalitet, kun SD. Prisen for premium-kundene, som kan se på fire skjermer samtidig, går også opp til 129 kroner i måneden.

Informasjonsdirektør i Netflix Joris Evers,sier til ossat berørte kunder vil få varsel om prisendringen både på e-post og i selve tjenesten innen de nye prisene trer i kraft i mai.

Også strømme-konkurrent HBO Nordic økte prisen fra 79 kroner til 89 kroner tidligere i vinter.

I Norge er det anslått at rundt én million har Netflix-abonnement.

Ifølge nettavisen Business Insider viser en undersøkelse gjennomført av det sveitiske finansselskapet UBS at svært mange — hele 41 prosent - sier de vil avslutte sitt Netflix-abonnement dersom prisene går opp. Likevel tror UBS at kun tre-fire prosent faktisk vil gjøre alvor av «truslene».

GÅR OPP I MAI: Netflix' nye tredelingsmodell slik den rulles ut neste måned. Foto: Skjermdump Netflix.no

Hemmelig sjangerliste gir deg mer:

Vurderer du å kutte TV-kabelen? Slik ser du TV uten dekoder:

Få flere saker om strømme-TV:

Slik blir serievåren 2016