Netflix bedyrer at endringen ikke er noe som selskapet selv har ønsket å gjøre på eget initiativ, og lar det skinne gjennom at det er rettighetshaverne bak filmene og TV-seriene som står bak:

— Hvis alt innholdet vi tilbyr var tilgjengelig globalt, ville det ikke ha vært noen grunn til at våre abonnenter bruker proxyservere eller antiblokkeringsmekanismer, sier Netflix visepresident for innholdstjenester, David Fullagar.

Smart Netflix-triks:

Mange norske brukere

I Norge er det mange Netflix-kunder som bruker VPN-løsninger eller DNS-tjenester for å lure Netflix til å tro at man er i USA, slik at man får tilgang på innhold som er ment kun for det amerikanske markedet. I løpet av de kommende ukene skal Netflix innføre sperrer for slike tjenester.

— Til sjuende og sist er vårt mål å tilby en tjeneste som er stort sett lik over alt i hele verden. Men bruk av VPN-løsninger og DNS-tjenester for å lure systemene er brudd på Netflix' brukeravtale, fordi det foreligger lisensrestriksjoner på TV-serier og filmer, uttaler en talsperson for Netflix.

Analytiker Brian Blau i analyse- og rådgivningsselskapet Gartner påpeker at Netflix er pålagt å følge opp lisensregelverket som innholdsprodusentene har inngått, og tilby innhold kun i de geografiske regionene som produsentene gir tillatelse til.

Kan du disse?

10 TV-serier du må se denne vinteren: