KRISTIANSAND (fvn.no): — Jeg tror det blir en tøff kamp for oss. Brann har gjort det kjempebra, men samtidig er det en gøy utfordring. Vi har levert bedre kamper i det siste, så jeg tror vi har en mulighet til å ta dem, sier Espen Børufsen.

Brann har imponert etter opprykket fra 1. divisjon i fjor, og ligger på andreplass i eliteserien før oppgjøret på Sparebanken Sør Arena søndag, a poeng med Odd på plassen bak.

I motsatt ende, jakter Start sin tredje seier for sesongen, og sin tredje seier hjemme på rad.

— Etter at det ble klart at vi rykket ned, har vi sagt at vi trenger disse seierne. Det gjør veldig mye for selvtillitten, samtidig som det pynter litt på det året vi har hatt. Det har vært et forferdelig dårlig år. Så lenge vi kan bedre det litt, så er det noe vi tenker på. Det handler også om å ta med seg så mange gode opplevelser som mulig inn mot en ny sesong, sier Børufsen.

Kantspilleren har takket nei til Starts tilbud om ny kontrakt, og partene forhandler videre om en forlengelse av avtalen til Børufsen. I utgangspunktet er søndagens kamp på Sør Arena hans siste i Kristiansand, slik det ser ut nå.

— Vi snakker, og jeg vet ikke helt hvordan det blir. Vi har en fin dialog, sier Børufsen.

Steffen Lie Skålevik scoret det eneste målet da Start tapte 0-1 i Bergen tidligere i år. Foto: NTB Scanpix

Har mor fra Bergen

Lars-Jørgen Salvesen scoret matchvinnermålet da Start vant 2-1 mot Tromsø i sin forrige hjemmekamp. Hellemyr-gutten gleder seg til å få besøk av sølvjaktende bergensere.

— Jeg gleder meg veldig. Halve familien min er fra Bergen, så det blir gøy det, sier Salvesen.

Han har en mor som er født i Bergen.

— Brann har vært laget mitt etter Start da jeg vokste opp, sier Salvesen.

— Hva tror du om kampen?

— Brann har gjort det veldig bra. De har vært solide, og vunnet mange kamper 1-0. Det er et vanskelig lag å score på, og de har vært veldig gode på hjemmebane. Vi møter et sterkt lag, kanskje ikke det beste ferdighetsmessig. Men de er smarte, ligger godt i strukturen, og det er vanskelig å bryte gjennom dem, sier Salvesen.

Lars-Jørgen Salvesen har en mor fra Bergen, og Brann er hans nummer to-lag, etter Start. Foto: NTB Scanpix

— Må være skjerpet

Steinar Pedersen skryter også av årets Brann-lag.

— De har sikkert veldig lyst på en sølvmedalje, etter å ha levert en veldig bra sesong som nyopprykket lag. Vi skal være skjerpet, og på vårt beste, sier Pedersen.

— Hvordan skal dere klare å skape noe på Brann?

— Jeg forventer at de kommer som de har gjort i alle kampene gjennom året. De har individuelt bra spillere, de er disiplinerte, har et godt kollektiv, og jobber veldig godt sammen. Det blir utfordrende å bryte de ned, men vi må spille med tempo, være tålmodige, og bruke ball. Det er mye vi må være gode på, sier Pedersen.

— Hvor fornøyd er du med det du har sett av laget i de siste kampene?

— Jeg synes vi har tatt veldig bra steg, med tanke på forståelsen på hvordan vi ønsker å gjøre det. Forståelse er en ting, så handler det om å gjennomføre det med nok tempo og kvalitet, slik at vi får skapt sjanser og trykk. Jeg vil også at vi skal være fremoverrettet, og spille med tempo. Jeg er fornøyd med mye av progresjonen vi har hatt i spillet den siste måneden, sier Pedersen.

Han stiller trolig med følgende lag mot Brann (4-4-2): Håkon Opdal - Eirik Wichne, Tapio Heikkilä, Alex De John, Henrik Robstad - Daniel Aase, Erlend Segberg, Andreas Hollingen, Espen Børufsen - Dennis Antwi, Lars-Jørgen Salvesen.