E24: Jordanes utsatte først fjorårets planer om børsnotering, før selskapet tidligere denne måneden igjen varslet at det vurderer å gå på børs.

Nå mener Jordanes at forholdene ligger til rette, og selskapet melder mandag morgen at det vil søke om notering på Oslo Børs.

– Dette er en milepæl for Jordanes. Vi etablerte Jordanes med en ambisjon å bygge sterke merkevarer til den skandinaviske forbrukeren. De siste 17 årene har vi lyktes med dette, med en målsetting om å treffe forbrukerne med produkter som alle trenger hver dag, sier Jan Bodd, CEO og medgründer i Jordanes i en uttalelse.

Selskapet vil utstede nye aksjer gjennom og hente omtrent 1,5 milliarder kroner gjennom en rettet emisjon i forbindelse med noteringen. Pengene skal brukes til å styrke kapitalstrukturen og gi økt fleksibilitet, samt akselerere strategiske vekstinitiativer.

– En børsnotering vil posisjonere selskapet vårt for videre vekst, sier Bodd.

Jordanes er eierselskapet til Scandza, som igjen eier kjente merkevarer som Synnøve Finden, Sørlandschips og Finsbråten.

Etter en fusjon på midten av 2000-tallet ble Sørlandschips solgt til Scandza i 2008. De har fremdeles produksjon og kontorer i Kristiansand.

Jan Bodd, toppsjef og medgründer i Jordanes Foto: Fredrik Solstad

Jordanes hadde i fjor inntekter på 6,47 milliarder kroner, en oppgang på 11 prosent fra året før. Justert driftsresultat (ebita) var 509 millioner kroner.

I årets tre første måneder har Jordanes omsatt for 1,66 milliarder kroner og hatt et justert driftsresultat på 110 millioner kroner, ifølge en melding mandag morgen.

Backstube-gründerne blir storaksjonærer

Toppaksjonærene inkluderer medgründerne Jan Bodd og Stig Sunde, Karl Kristian Sunde, oppkjøpsfondet Cubera og Jens Ulltveit-Moe Umoe.

Enkelte av aksjonærene vil selge aksjer i forbindelse med børsnoteringen, ifølge selskapet.

Jordanes kjøpte i fjor bakerikjeden Backstube. En avtale i forbindelse med oppkjøpet gjør at Backstube-gründerne er ventet å bli store aksjonærer etter børsnoteringen.

Selskapet ble startet i 2007 og har over 2.700 ansatte. Det har ni produksjonsanlegg rundt om i Skandinavia. Majoriteten av selskapets inntekter stammer fra Norge, og resten kommer i hovedsak fra andre nordiske land.

En rekke meglerhus er hyret inn i arbeidet med noteringen, blant dem Carnegie og DNB Markets.

Jordanes står bak merkevarer som Synnøve Finden, Peppes Pizza, Sørlandschips og Backstube. Foto: Gorm Kallestad / NTB