Norge og verden

o Terrortrusselen: Fryktet drap på tilfeldig familie

Norske myndigheter fryktet at ekstremister i sommer planla å ta seg inn i huset til en tilfeldig familie og drepe beboerne, ifølge NRKs kilder.

Bare SV sier nei til norsk militær innsats i Irak

Frp støtter norsk militær innsats i Irak. Bare SV er klart imot.

Ny Autopass-avtale kan forhindre bompengefelle

Flere som har solgt bilen, har opplevd å få Autopass-regninger på bompasseringer ny eier har gjort.

Henlegger saken der hund døde

Politiet henlegger saken der en hund ble skutt på Hellestø.

Taxfreestreik fra midnatt

Butikkene vil være åpne, men det blir lange køer.

Solgte salmer for over 20 millioner

Forlagshuset Vigmostad & Bjørke solgte bøker så det sang i fjor. - Salmeboken var en formidabel suksess, forteller en av gründerne.

- Marius stikker av med klærne mine

Kronprinsesse Mette-Marit slår et slag for gjenbruk. Selv opplever hun at eldstesønnen tyvlåner både sko og gensere.

o Hareide: - Vi har et ansvar for å stille opp

Oslo (NTB): - Et veldig beskjedent militært bidrag, sier KrF-leder Knut Arild Hareide om Norges bidrag i kampen mot Den islamske staten (IS).

o Norge sender stabsoffiserer til kampen mot IS

Oslo (NTB): Norge sender fem stabsoffiserer for å bidra til planleggingen av kampen mot Den islamske staten (IS) i Irak, opplyser forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H).

o PST: Kan ikke kommentere teorier

Oslo (NTB): Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil ikke kommentere opplysningene om at terrorister hadde planer om drepe en tilfeldig familie da det ble satt full beredskap i sommer.

o Utøya-overlevende dømt for drapstrusler

Skien (NTB): En tidligere AUF-er fra Telemark er dømt for drapstrusler mot en 14 år gammel jente. Straffen er 30 dagers betinget fengsel.

o Mann dømt til fem og et halvt års fengsel for overgrep mot stedøtre

Kristiansand (NTB): En mann i 40-årene er i Kristiansand tingrett dømt til fem og et halv års fengsel for å ha forgrepet seg på stedøtrene sine.

o Høyesterett avviser anke i overgrepssak på Romerike

Oslo (NTB): Høyesteretts ankeutvalg har avvist anken til ekteparet fra Romerike som ble dømt til 17 og 18 års fengsel for grove overgrep mot sønnene sine.

o Norge gir 100 millioner dollar til urfolk i regnskogen

Oslo (NTB): Regjeringen setter av 100 millioner dollar, nærmere 670 millioner kroner, til tiltak for urfolk og lokalsamfunn i regnskogen.

o Oppgang på Oslo Børs etter rentemøtet

Oslo (NTB): Signalene om lave renter i lang tid framover satte sitt preg på Oslo Børs torsdag. Hovedindeksen endte på 618,97 poeng - opp 0,3 prosent.

o Terrortrusselen: Fryktet drap på tilfeldig familie

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Norske myndigheter fryktet at ekstremister i sommer planla å ta seg inn i huset til en tilfeldig familie og drepe beboerne, ifølge NRKs kilder.

o Terrortrusselen: Fryktet drap på tilfeldig familie

Norske myndigheter fryktet at ekstremister i sommer planla å ta seg inn i huset til en tilfeldig familie og drepe beboerne, ifølge NRKs kilder.

o Påstand om tre års fengsel for Stathelle-tiltalt

Skien (NTB): Aktor mener den tiltalte 42-åringen i Stathelle-saken må dømmes til tre års fengsel for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen i hjelpeløs tilstand før hun falt i døden.

o Mekling for å unngå storstreik i barnehager

Oslo (NTB): Torsdag startet meklingen mellom Private Barnehagers Landsforbund (PBL) og de ansattes fagforbund. Blir det ikke enighet innen natt til lørdag, tas drøyt 1.400 barnehagelærere ut i streik mandag.

o Jens Breivik: Anders er blitt mer ekstrem

Oslo (NTB): Jens Breivik tror sønnen Anders Behring Breivik blir mer og mer ekstrem i fengselet og tror ikke han får se ham igjen.

o Norges Bank holder renten uendret

Oslo (NTB): I tråd med forventningene besluttet Norges Bank på sitt rentemøte torsdag å holde styringsrenten uendret på 1,5 prosent.

o Aktor sammenlignet Stathelle-tiltalt med Øygard

Skien (NTB): Tiltaltes forklaring på den seksualiserte chattingen med Linn Madelen Bråthen ligner mye på hvordan overgrepsdømte Rune Øygard benektet sin chatting med en mindreårig jente, mener aktor.

o Arbeiderpartiet uten allierte i ny måling

Oslo (NTB): Både Sosialistisk Venstreparti (SV) og Senterpartiet (Sp) havner under sperregrensen i en meningsmåling. Arbeiderpartiet (Ap) kan da risikere å stå uten allierte på Stortinget.

o Barneministeren i gang med første fosterhjemsmelding

Oslo (NTB): Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) er i gang med en stortingsmelding som skal bidra til en mer stabil hverdag for fosterbarna og fosterfamiliene.

o - Færre barn tigger i Oslo

Oslo (NTB): Det er færre barn som tigger i Oslo enn for få år siden, ifølge Uteseksjonen i Velferdsetaten.

o Optimismen stuper i bredriftene på Vestlandet

Stavanger (NTB): Optimismen stuper i bedriftene på Vestlandet generelt, og i Rogaland spesielt, viser en undersøkelse.

o Kongekrabbe og gåselever på barnehagemenyen

Oslo (NTB): I en privat barnehage i Oslo får barnehagebarna alt fra russisk kongekrabbe til kalveentrecôte med gåseleversaus.

o Utvalg vil la flere gi domstolene råd

Oslo (NTB): Advokatlovutvalget foreslår å gjøre det mulig for nesten hvem som helst å gi domstolene råd i konkrete saker.

o Bare en av sju vindturbiner er i drift

Oslo (NTB): Landets 356 vindturbiner sto i fjor for 1,4 prosent av norsk kraftforsyning, men det kunne vært så mye mer dersom alle konsesjonene var bygd ut.

o Brann på asylmottak i Narvik

Narvik (NTB): Ingen ble skadd da det begynte å brenne på et asylmottak i Narvik natt til torsdag.

Laster...