Norge og verden

Frykter langvarig bevæpning av politiet

SVs nestleder Bård Vegar Solhjell frykter at den forlengede bevæpningen av norsk politi kan bli langvarig. Kritikken avvises av regjeringen.

Alle kan kjøpe utstyr for å overvåke mobilen din

Utstyr som brukes til å avlytte mobilsamtaler var for ti år siden dyrt, stort og vanskelig å få tak i. Det var stort sett bare militære avdelinger som hadde det. Nå kan nesten hvem som helst skaffe det – for et par ukelønner.

Svak krone vil gi høyere priser

Krona er nå på sitt svakeste siden begynnelsen av 2000-tallet. Det betyr høyere priser på importerte varer.

Spis så mye fisk du vil – det er sunt

Fordelene ved å spise fisk er så store at de langt overgår den lille risikoen miljøgifter i fisk representerer, konkluderer Vitenskapskomiteen for Mattrygghet (VKM).

Forbrukerrådet gir Sundtoft (H) giftig julegave

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) og alle stortingsrepresentanter får i år gave fra Forbrukerrådet med giftige og skadelige stoffer.

Banktabbe ga dobbel julelønn

DNB utbetalte desemberlønnen to ganger.

Utvalg går inn for å beholde pelsdyrnæringen

Et flertall i pelsdyrutvalget går inn for bærekraftig utvikling av næringen. Et mindretall anbefaler derimot styrt avvikling.

o Tror Anundsen vil overleve asylbarn-saken

Oslo (NTB-Bibiana Piene): Selv med stygge riper i lakken vil justisminister Anders Anundsen (Frp) overleve bråket omkring asylbarn-saken, tror analytikere.

o Rapport: Politiet måtte vente på Forsvarets terrorstøtte

Oslo (NTB): Det tok for lang tid for politiet å få bistand fra Forsvaret da terroralarmen gikk i juli i år, slår politiet fast i en ny rapport.

o To barn til sykehus etter kollisjon på Romerike

Jessheim (NTB): Fire personer, deriblant to barn, er sendt til sykehus etter en kollisjon på E6 nord for Jessheim på Romerike lørdag.

o Frikjent for voldtekt av ekskona - må betale erstatning

Tønsberg (NTB): En 29-årig mann er dømt for å ha brukket armen på ekskona, men frikjent for å ha voldtatt henne. Retten finner det likevel så sannsynlig at han er dømt til å betale 200.000 kroner i oppreisning.

o Dårlig renhold ved mange spisesteder i Bergen

Bergen (NTB): Da Mattilsynet kontrollerte 21 spisesteder i Bergen i november, fant de flere rotete kjøkkener med dårlig renhold. Hele 15 av stedene får kritikk.

o Høyre mest tilbake på ny måling

Oslo (NTB): Høyre faller 2,1 prosentpoeng til en oppslutning på 21,2 prosent på Dagens Næringslivs partibarometer for desember. Ap befester posisjonen som det desidert største partiet.

o Ny snørekord i Røldal

Røldal (NTB): Røldal i Hordaland er viden kjent for gode snøforhold, og i år er intet unntak. Hittil i desember har stedet fått 109 centimeter snø, noe som er ny rekord.

o De neste dagene er det høysesong for dødsbranner

Oslo (NTB-Hans-Olav Rise): Kaldt vær, varm stemning og mye god mat er tegn på høytid - men også kilder til brann. Brannvernforeningen og DSB ber folk være oppmerksomme for å unngå dødsbranner i jula.

o Sp-lederen: - Ribba burde koste 100 kroner kiloen

Stange (NTB): De lave prisene på ribbe gjør at den kan miste statusen som årets absolutte festmåltid, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. - Ribba bør ikke koste 19.90, men 100 kroner kiloen, sier han.

o Folket sier nei til ny arbeidsmiljølov

Oslo (NTB): Nordmenn flest vil ikke ha regjeringens nye arbeidsmiljølov. 62 prosent av de spurte i en fersk meningsmåling sier nei til forslaget om å åpne for flere midlertidige stillinger.

o Folk flest lever seks år lenger

Oslo (NTB): Siden 1990 har verdens befolkning i snitt fått forlenget livene sine med mer enn seks år.

o Dømt 20-åring anker ikke overgrepsdom

Oslo (NTB): 20-åringen som nylig ble dømt til fem og et halvt års fengsel i Sør-Gudbrandsdal tingrett for overgrep og krenkelser mot 45 jenter, anker ikke dommen.

o Oljeprisfall gir enorme milliardtap for Norge

Oslo (NTB): Oljeprisen er nesten halvert siden sommeren. Hvis prisen holder seg taper Norge 84 milliarder kroner neste år.

o Folketallet i Norge vokser med rekordfart

Oslo (NTB): I år er det blitt 57.900 flere innbyggere i Norge. Folketilveksten er på 1,1 prosent og to tredeler av veksten skyldes innvandring.

o Mange vil ha valutalån

Bergen (NTB): DNB opplever i disse dager en voldsom økning etter valutalån, men ber kundene tenke nøye gjennom risikoen.

o Solberg vil hjelpe flyktninger i nærområdene

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) sier det er kostbart å hente flyktninger til Norge og peker på at man hjelpe 20 flyktninger i nærområdene for det samme som det koster å hjelpe én flyktning i Norge.

o Dramatiske dødstall i landbruket

Oslo (NTB): Til sammen 14 personer har omkommet i ulykker på norske gårder hittil i år. Nå opprettes en ulykkeskommisjon for å få ned antall dødsulykker.

o Ap faller under 40 prosent på ny måling

Oslo (NTB): Ap faller 1,6 prosentpoeng til 39,8 prosent på meningsmålingen Ipsos MMI har utført for Dagbladet i desember.

o Viktige overvåkingsbevis kan være borte

Oslo (NTB): Tekniske utstyr bak mobilspionasjen i Oslo kan være borte. Årsaken skal være at ingen norske myndigheter har lett målrettet etter det.

o COSL-ansatte ga jobb i julegave til kolleger

Stavanger (NTB): Om lag 100 personer i riggselskapet COSL kan feire jul uten bekymringer takket være kutt i lønnen til 700 kolleger.

o Ny influensavirus på vei

Oslo (NTB): En god del av influensaviruset som er påvist den siste tiden ligner den vi har hatt i Norge de to siste vintrene. Men det har også dukket opp en variant som har endret seg i forhold til vaksineviruset.

o Dårlig vær i vente over hele landet

Oslo (NTB): Meteorologene varsler dårlig vær over hele landet de nærmeste dagene og har sendt ut et såkalt OBS-varsel.

o Nav-direktøren må forklare seg på nytt

Oslo (NTB-Jon Even Andersen): Konsulentbruken blir tema når Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité går til det sjeldne skritt å holde en ny høring om Nav.

Mest lest

Laster...