Norge og verden

K-en tilbake i religionsfaget

Regjeringen føyer til en K i religion- og livssynsfaget og foreslår at kristendom skal utgjøre omtrent halvparten av undervisningen. KrF har fått fullt gjennomslag, mener Human-Etisk Forbund.

- Jeg håper på å dra tilbake i felt

Silje Lehne Michalsen takket for all støtte og behandling som gjorde at hun ble kvitt ebola. Så ba hun mediene om å rette søkelyset mot Vest-Afrika.

Ebola-smittet kvinne friskmeldt

Den ebola-smittede kvinnen som har vært innlagt på høysmitteisolatet på Ullevål sykehus, er friskmeldt og skrevet ut fra isolatet.

Lufthansa innstiller 1.450 flygninger under streik

Mer enn 200.000 passasjerer blir rammet hvis flygerne i det tyske flyselskapet Lufthansa går ut i streik fra mandag. 26 flygninger til eller fra Norge er omfattet.

Erna Solberg ber Kristiansand ta grep mot radikalisering

- Vi har indisier på enkeltpersoner og miljøer med radikaliserte holdninger som vi må følge med på, sier ordfører Arvid Grundekjøn i Kristiansand.

Bjørn Dæhlies hytte på Hafjell brant ned

Skistjernen Bjørn Dæhlie er uskadd etter at hytta hans i Hafjell natt til lørdag ble totalskadd i brann.

o Ungdom slutter å røyke tidligere enn før

Oslo (NTB): Ungdom stumper røyken langt tidligere enn hva tidligere generasjoner har gjort, og røyker generelt mindre enn før, viser en ny studie.

o Kongsvinger: Bortføringssiktet må sitte i varetekt

Kongsvinger (NTB): En 43-åring som er siktet for bortføring av sine døtre i Kongsvinger, må sitte varetektsfengslet i fire uker. Tingretten ville løslate ham, men lagmannsretten kom til motsatt konklusjon.

o Kinesisk gigant lukter på Barentshavet

Oslo (NTB): Kinas største oljeselskap Cnooc vurderer å skaffe seg seismikkdata for områder i Barentshavet, til tross for det anspente forholdet mellom Norge og Kina.

o Dagbladet flytter ut av Oslo sentrum

Oslo (NTB): Dagbladets redaksjon flytter fra Bjørvika til Hasle, nordøst for Oslo sentrum. Det skjer til tross for massiv motstand fra de ansatte.

o Berget får Stig Sæterbakkens minnepris

Oslo (NTB): Lyriker og forfatter Kristin Berget (31) får Stig Sæterbakkens minnepris.

o Kristiansunder alvorlig skadd i arbeidsulykke

Kristiansund (NTB): En 45 år gammel mann fra Kristiansund er alvorlig skadd etter at han ble klemt under en truck på jobb tirsdag morgen.

o Striden om EØS-midlene til Ungarn hardner til

Brussel (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) og europaminister Vidar Helgesen (H) mener Ungarns beslutning om å straffeforfølge organisasjonene som fordeler norske EØS-midler, gir god grunn til uro.

o Justistopper krever at Monika-saken får etterspill

Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Ledende justispolitikere mener systemfeil og inkompetanse i politiet er årsaken til skandalen rundt Monika-saken i Hordaland politidistrikt. Nå ber de statsråden rydde opp.

o Politidirektoratet oppretter gruppe for gamle saker

Oslo (NTB): Politiet får en egen, permanent etterforskningsgruppe som utelukkende skal etterforske gamle kriminalsaker, som Monika-saken i Hordaland.

o Tolken Faizullah Muradi får asyl i Norge

Oslo (NTB): Den afghanske tolken Faizullah Muradi (22) har fått asylsøknaden sin innvilget av Utlendingsdirektoratet (UDI).

o Elleve års fengsel for drap i Asker

Asker (NTB): En 36 år gammel mann er i Asker og Bærum tingrett dømt til elleve års fengsel for å ha drept sin ekskone på Gullhella i Asker i juni i fjor.

o NVE varsler fare for jordskred på Østlandet

Oslo (NTB): Det er fare for jordskred som følge av store nedbørsmengder på Østlandet det kommende døgnet. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har satt aktsomhetsnivået til nest høyeste nivå.

o Tre siktet for mordbrann i Ålesund

Ålesund/Oslo (NTB-Per-Helge Berg): Siktelsen mot tre av de fire som ble pågrepet etter at en mann ble funnet død i Spjelkavik i Ålesund tirsdag, er utvidet til å gjelde mordbrann. En kvinne er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

o Tord Lien: - Fridman er ikke aktør på norsk sokkel

Oslo (NTB): Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) mener det er RWE Dea Norge, ikke den russiske oligarken Mikhail Fridman, som blir aktør på norsk sokkel.

o Ingen pågrepet etter drap i Hedmark

Kirkenær/Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): Politiet er sparsommelige med opplysninger om en kvinne som ble funnet drept i Kirkenær i Hedmark torsdag. Naboer beskriver miljøet rundt henne som belastet.

o Beordrer tiltale for overlagt drap på Frontline-direktør

Oslo (NTB-Johan Falnes): Riksadvokaten beordrer tiltale for overlagt drap mot en 53 år gammel kvinne i den såkalte Tranby-saken.

o DNB reddet Oslo Børs

Oslo (NTB): DNBs sterke resultat førte selskapet til toppsjiktet både omsetningsmessig og i kursutvikling torsdag. Det var imidlertid ikke nok til å hindre hovedindeksen fra å falle 0,25 prosent til 573,13 poeng.

o Norges Bank holder styringsrenten fast

Oslo (NTB): Norges Bank holder styringsrenten uendret på 1,5 prosent. Dermed passerer vi 1.000 dager med samme rente innen neste rentemøte.

o Norwegian vokser, men holder ikke følge økonomisk

Oslo (NTB): Norwegian fikk et resultat før skatt på 505 millioner kroner i tredje kvartal i år. For ett år siden var samme resultat 99 millioner kroner høyere.

o Sterkt kvartal for DNB

Oslo (NTB): DNB fikk et resultat på 5.686 millioner kroner i tredje kvartal, opp 805 millioner fra samme kvartal i fjor.

o Kutt reduserer underskuddet i Norske Skog

Oslo (NTB): Lavere kostnader gir uttelling på bunnlinjen i Norske Skog, til tross for fallende inntekter. Underskuddet før skatt ble på 40 millioner kroner i tredje kvartal.

o 18-åring døde etter ulykke på E16 i Bærum

Sollihøgda (NTB): En 18 år gammel mann som ble påkjørt i et fotgjengerfelt på E16 i Bærum tirsdag kveld, døde natt til torsdag av skadene.

o Kronprinsparets fondspenger havnet i tobakksselskap

Oslo (NTB): Tobakksselskapet Philip Morris er utestengt fra Oljefondets portefølje, men en slump penger fra kronprinsparets humanitære fond ble indirekte plassert i selskapet.

Laster...