Norge og verden

Eirik Jensen-saken i retten i august

Den tidligere polititoppen Eirik Jensen tiltales for grov korrupsjon og narkotikakriminalitet. Det er satt av 16 uker til rettssaken mot den tidligere polititoppen i Oslo-politiet.

o Masseskyting på nattklubb i USA

Minst en person er skutt og drept inne på en nattklubb i Tampa i Florida, ifølge politiet. Sju personer er skadd i skyteepisoden.

o Hundrevis fryktes fanget i sammenrast boligblokk

Drøyt 30 personer er reddet etter at flere bygninger kollapset etter jordskjelvet på Taiwan. Flere hundre fryktes innesperret i en boligblokk.

USA har påvist zikasmitte etter seksuell omgang i Dallas

Amerikanske helsemyndigheter mener for første gang å ha påvist at en person er blitt smittet av zikaviruset i USA. Tilfellet er oppdaget i Dallas i Texas og skal ha blitt overført via seksuell omgang.

FHI: Zikaviruset kan ikke spres i Norge

Verdens helseorganisasjon kaller zikaspredningen en global krise, men viruset kan ikke spres i Norge, beroliger Folkehelseinstituttet (FHI).

WHO: Zikaviruset er en global krise

Zikaviruset er en global folkehelsekrise, slår Verdens helseorganisasjon fast.

Nå tar vi henne!

I flere uker lever Ida i uvisshet. Hun har vunnet over barnevernet i retten, men ingenting skjer. Rett før sommeren får hun beskjed: Selv om tvangen er opphevet har barnevernet bestemt at hun fortsatt skal bo på Skjold. Dette innleder en voldsom sommer på institusjonen. Til slutt kaller politiet inn til krisemøte. De mener Ida er farlig. De frykter at noen kan komme til å bli drept.

o 14 pågrepet for planlagt asylvold i Sverige

Stockholm (NTB): Svensk politi har pågrepet 14 mennesker, mistenkt for å ha planlagt grov vold mot beboere ved et asylmottak i Nynäshamn sør for Stockholm.

o USA sender rakettforsvar til Sør-Korea om kort tid

Washington (NTB-AFP): USA håper å sende et avansert rakettforsvarssystem til Sør-Korea «så raskt som mulig», opplyser Pentagon mandag.

o To skadd i slagsmål i Oslo sentrum

Oslo (NTB): To personer er skadd i et slagsmål i Skippergata i Oslo sentrum. Det skal ha blitt brukt kniv, men kun én av de skadde er gjort rede for.

o Solberg kritiserer Leirsteins same-utspill

Oslo (NTB): Frps Ulf Leirsteins utspill om samenes nasjonaldag har lite med regjeringens samepolitikk å gjøre, sier statsminister Erna Solberg (H).

o Iskaldt kongebesøk i Alta

Alta (NTB): Kong Harald lot seg imponere over lokalet og utsmykningen under et besøk i et ishotell i Alta. Tirsdag kaster han glans over en fagkonferanse om villaks.

o Dårlig kvalitet i mange villaks-bestander

Oslo (NTB): Halvparten av bestandene av villaks her i landet holder dårlig eller svært dårlig kvalitet, blant annet på grunn av krysning med oppdrettslaks. - Nedslående resultater, mener Miljødirektoratet.

o TV 2: Jøran Kallmyr (Frp) går av

Oslo (NTB): Jøran Kallmyr (Frp) går av som statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, ifølge TV 2.

o Egypt avviser påstander om drap på italiensk student

Kairo (NTB-AFP-Reuters): Egyptiske sikkerhetsstyrker har ikke hatt noe som helst med drapet på den italienske studenten Giulio Regeni å gjøre, slår innenriksminister Magdi Abdel Ghaffar fast.

o FN: - 100.000 kan dø av sult i Somalia og Sør-Sudan

Juba (NTB-AFP): Over 58.000 barn står i fare for å dø av sult i Somalia, og minst 40.000 mennesker står overfor en tilsvarende skjebne i Sør-Sudan, advarer FN.

o Cappelen: - Godt å bli tatt på alvor

Oslo (NTB): Gjermund Cappelen er glad for at Riksadvokaten har tatt forklaringen hans på alvor og tatt ut tiltale mot politimannen Eirik Jensen.

o Syriske styrker rykker fram mot grensen til Tyrkia

Beirut (NTB-Reuters): Den syriske hæren rykker fram mot den tyrkiske grensen. Offensiven er støttet av kraftige russiske flyangrep, og syriske opprørsgrupper tror hele opprøret mot regimet kan være truet.

o Listhaug i video: Ha respekt i innvandringsdebatten

Oslo (NTB): Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har publisert en video hvor hun oppfordrer sine tilhengere til å vise respekt og holde en god tone i innvandringsdebatten.

o Landbruksministeren vil øke MRSA-erstatningen

Oslo (NTB): Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) foreslår å øke erstatningen til bønder som pålegges å slakte dyr som er smittet av den antibiotikaresistente bakterien LA-MRSA.

o Iran satser på gradvis økning i oljeeksporten

Moskva (NTB-Reuters): Iran vil unngå å bidra til ytterligere oljeprisfall ved å øke sin eksport gradvis, melder det russiske nyhetsbyrået RIA.

o Politiet vurderer om Eirik Jensen skal få sparken

Oslo (NTB): Politiet skal gjøre en ny vurdering av ansettelsesforholdet til Eirik Jensen etter at det ble tatt ut tiltale mot ham.

Eirik Jensen-saken i retten i august

Den tidligere polititoppen Eirik Jensen tiltales for grov korrupsjon og narkotikakriminalitet. Det er satt av 16 uker til rettssaken mot den tidligere polititoppen i Oslo-politiet.

o Børsfall i USA

New York (NTB-AFP): Utviklingen på New York-børsen gikk samme vei som i Europa mandag. Dow Jones-indeksen endte til slutt med et fall på 1,08 prosent.

o Rapport beskriver «utryddelse» i syriske fengsler

Genève (NTB-AFP): FN-etterforskere sier det syriske regimet «utrydder» fanger i sine fengsler og fangeleirer. Fanger henrettes, tortureres til døde eller dør som følge av elendige fengselsforhold, heter det i en ny rapport.

o Eirik Jensen: - Jeg kommer ikke til å spare noen

Oslo (NTB): Politimannen Eirik Jensen sier han vil måtte bryte sine selvpålagte kodekser for å svare på anklagene når saken mot ham kommer for retten i august.

o Storbank: 81 prosents risiko for resesjon i Norge

New York (NTB): Risikoen for en økonomisk resesjon i Norge i løpet av året er på hele 81 prosent, ifølge den amerikanske finansgiganten Goldman Sachs.

o Høyesterett opprettholder dom for hundedrap

Oslo (NTB): Høyesterett opprettholder dommen på 90 dagers fengsel for mannen som avlivet hunden Lukas ved drukning. Dyrevernere kaller dommen et tilbakeslag for dyrs rettssikkerhet.

o Cappelen kan få inndratt 825 millioner fra narkohandel

Oslo (NTB): Narkotiltalte Gjermund Cappelen kan få inndratt 825 millioner kroner som han skal ha tjent på ulovlig virksomhet. Saken kommer opp for retten samtidig med saken mot politimannen Eirik Jensen.

o Bankene stuper på børsen i Hellas

Aten (NTB-AFP): Greske banker stupte over 20 prosent på børsen i Aten mandag.

Mest lest