Norge og verden

K-en tilbake i religionsfaget

Regjeringen føyer til en K i religion- og livssynsfaget og foreslår at kristendom skal utgjøre omtrent halvparten av undervisningen. KrF har fått fullt gjennomslag, mener Human-Etisk Forbund.

- Jeg håper på å dra tilbake i felt

Silje Lehne Michalsen takket for all støtte og behandling som gjorde at hun ble kvitt ebola. Så ba hun mediene om å rette søkelyset mot Vest-Afrika.

Ebola-smittet kvinne friskmeldt

Den ebola-smittede kvinnen som har vært innlagt på høysmitteisolatet på Ullevål sykehus, er friskmeldt og skrevet ut fra isolatet.

Lufthansa innstiller 1.450 flygninger under streik

Mer enn 200.000 passasjerer blir rammet hvis flygerne i det tyske flyselskapet Lufthansa går ut i streik fra mandag. 26 flygninger til eller fra Norge er omfattet.

Erna Solberg ber Kristiansand ta grep mot radikalisering

- Vi har indisier på enkeltpersoner og miljøer med radikaliserte holdninger som vi må følge med på, sier ordfører Arvid Grundekjøn i Kristiansand.

Bjørn Dæhlies hytte på Hafjell brant ned

Skistjernen Bjørn Dæhlie er uskadd etter at hytta hans i Hafjell natt til lørdag ble totalskadd i brann.

o Dronningen avduket monument i Nordmarka

Oslo (NTB): Dronning Sonja ankom på sykkel da hun skulle avduke et monument på Oslos geografiske midtpunkt lørdag ettermiddag.

o Datafeilen hos politiet rettet

Oslo (NTB): De fleste av politiets datasystemer fungerer igjen, etter at en teknisk feil førte til at systemene var nede over hele landet i flere timer lørdag.

o Politiet frigir navn på avdøde i Spjelkavik-saken

Ålesund (NTB): Det var 35 år gamle Åge Stavran fra Ålesund som ble funnet død i en leilighet i Spjelkavik tirsdag denne uka.

o Eriksson vil sende brev til uføre

Oslo (NTB): Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) akter å sende brev til alle landets uføre for å informere om endringer i statsbudsjettet.

o Brende: Russland sitter med nøkkelen i Ukraina

Kirkenes (NTB): Utenriksminister Børge Brende (H) ønsker å videreføre Norges samarbeid med Russland, men mener Russland sitter med nøkkelen til å løse krisen i Ukraina.

o Jente funnet alene - foreldrene meldte seg

Kristiansund (NTB): Den lille jente som lørdag ble funnet alene ved en campingplass i Kristiansund, er gjenforent med sine foreldre.

o E16 over Sollihøgda blir langt dyrere enn antatt

Oslo (NTB): Prisanslaget for ny E16 over Sollihøgda har økt med 600 millioner kroner. Veiforkjemperne ber regjeringen gi gass for å hindre forsinkelser.

o Meteorologer tror på mer regn over Mannen tirsdag

Åndalsnes (NTB): Geologer frykter at raset fra fjellet Mannen kan komme søndag som følge av mye nedbør. Men tirsdag kommer det enda mer regn, ifølge meteorologene.

o Politiet ber om tips etter drap i Grue

Grue (NTB): Drapsvåpenet er trolig funnet, men den siktede 48-åringen er ennå ikke avhørt. En 63 år gammel kvinne ble torsdag morgen funnet drept i sin bolig i Grue i Hedmark.

o Vann på skinnene stenger strekning på Østfoldbanen

Halden (NTB): Strekningen mellom Halden og Sarpsborg på Østfoldbanen er stengt ut døgnet på grunn av vann som dekker skinnene på Skjeberg stasjon.

o Solberg minnet krigens redsler ved gruvetunnel

Bjørnevatn (NTB): Erna Solberg (H) hedret lørdag minnet om de sovjetrussiske styrkene som falt under frigjøringen av Øst-Finnmark. Samtidig anmodet statsministeren om fortsatt norsk-russisk samarbeid.

o Frp fordømmer henrettelsen av Reyhaneh Jabbari

Oslo (NTB): Fremskrittspartiet fordømmer henrettelsen av Reyhaneh Jabbari (26) i Iran, og kaller det en barbarisk handling fra et terrorregime.

o Kongen takket for russisk innsats under frigjøringen

Kirkenes (NTB): Norge takker dere, sa kong Harald i sin tale til russiske veteraner og politikere under 70-årsmarkeringen av Finnmarks frigjøring lørdag.

o Edvardprisen til Stein Torleif Bjella

Oslo (NTB): Låtskriver og musiker Stein Torleif Bjella har vunnet nok en pris for sangene sine. Denne gangen får han TONOs Edvardpris i kategorien «Årets tekstforfatter».

o Offensiv Jensen forsvarer uførekutt

Oslo (NTB-Mats Rønning): Hensynet til integrering er en av grunnene til at det er riktig å kutte i barnetillegget til uføre, ifølge Frp-leder Siv Jensen. Hun mener budsjettkritikerne farer med skremselspropaganda.

o Norsk krav om russisk kursendring i Ukraina

Kirkenes (NTB-Kristian Skårdalsmo): For å få gjort noe med den fastlåste situasjonen mellom Norge og Russland, må Russland endre sin opptreden i Ukraina, mener statsminister Erna Solberg (H).

o Brannen i bygård i Oslo er slukket

Oslo (NTB): En leilighet i bydel Torshov i Oslo sto i full fyr i 8-tiden lørdag morgen. Brannen er slukket, og politiet har kontroll på beboerne i leiligheten.

o Sjefgeolog: Mannen vil gi lyd fra seg før det raser

Åndalsnes (NTB): Geologer og meteorologer frykter raset fra fjellet Mannen kan komme søndag som følge av mye nedbør. Folk vil imidlertid høre det i flere timer før det kommer, mener sjefgeolog.

o Populært spleiselag for nye sykehjemsplasser

Oslo (NTB): Kommunene har hittil i år fått løfter om Husbanken-støtte til å bygge 1.418 sykehjemsplasser og omsorgsboliger.

o Miljøkapittel fjernet fra statsbudsjettet

Oslo (NTB): Miljøvernminister Tine Sundtoft (H) ble mektig irritert over at Siv Jensen og Finansdepartementet fjernet kapittelet om bærekraftig utvikling fra nasjonalbudsjettet.

o Mødre fra Østfold har reist for hente IS-sønner hjem

Oslo (NTB): To mødre fra Østfold har reist mot Syria i håp om å hente sønnene som har sluttet seg til Islamsk Stat hjem til Norge.

o Voldtektssiktet 62-åring ute av koma

Trondheim (NTB): En 62 år gammel mann, som for to måneder siden ble siktet for voldtekt av en tenåringsjente i Oppdal, er nå ute av koma etter at han ble banket opp etter den angivelige voldtekten. Han er imidlertid ikke i stand til å belyse saken, sier politiet.

o Flere innvandrere på norske krisesentre

Oslo (NTB): To tredeler av alle som overnattet på norske krisesentre i fjor hadde innvandrerbakgrunn.

Laster...