o - Detaljer gjenstår før nytt forslag blir presentert

Oslo (NTB): Arbeidet med ny ordning om reservasjonsmulighet for fastleger startet da helseministeren så motstanden mot regjeringens opprinnelige forslag.

o Lysbakken: - På høy tid med reservasjonsretrett

Oslo (NTB): SV-leder Audun Lysbakken mener det er bra at regjeringen snur i spørsmålet om innføring av reservasjonsmulighet.

o Bent Høie snur om reservasjonsretten

Oslo (NTB): Det blir ikke innført noen reservasjonsmulighet for fastleger, sier helseminister Bent Høie (H).

o Riksteatret får ny sjef

Oslo (NTB): Fredag formiddag blir det kjent hvem som blir ny sjef for Riksteatret etter Ellen Horn.

o Høie holder pressekonferanse om reservasjon

Oslo (NTB): Helseminister Bent Høie (H) har hasteinnkalt til pressekonferanse om reservasjonsmuligheten for fastleger fredag.

o Tibet-ekspert: Tegn på svakhet å bøye seg for Kina

Oslo (NTB): Kinas regjering og Kinas innbyggere vil se på det som et tegn på svakhet hvis Norge bøyer seg for kinesisk press i Dalai Lama-saken, mener Tibet-ekspert Francoise Robin.

o Alternativer til salt anbefales ikke av ekspertgruppe

Oslo (NTB): Høyt saltinntak utgjør en stor risiko for folkehelsen, men alternativene som finnes er ikke stort bedre. Vi bør heller konsentrere oss om å redusere bruken av salt, mener ekspertgruppe.

o Stadig færre lar seg døpe i kirken

Oslo (NTB): Nedgangen i antall døpte her i landet kommer til å fortsette, viser ny undersøkelse. Desto yngre de spurte er, jo lavere andel av dem mener kirkens rolle som seremonimester er viktig.

o Investeringer i landbruket faller

Oslo (NTB): Investeringer i nye bygninger i norsk landbruk falt 24 prosent i fjor, skriver Nationen.

o Breivik-avhør på avveie

Oslo (NTB): Et langt og sensitivt avhør av terrordømte Anders Behring Breivik forsvant fra et låst kontor på Politihuset i Oslo i august 2011. Spesialenheten for politisaker mener politiansatte sto bak tyveriet.

o Voldtektsparagrafen kan bli utvidet

Oslo (NTB): All ufrivillig sex kan bli stemplet som voldtekt dersom regjeringen viderefører de rødgrønnes arbeid med å utvide voldtektsparagrafen. Justisdepartementet behandler nå et forslag om å utvide straffeloven.

o Aps stortingsgruppe sier ja til heroin-forskning

Oslo (NTB): Arbeiderpartiets stortingsgruppe vedtok i februar å si ja til forskning på heroinassistert behandling i Norge, to år etter at partiets stortingsgruppe sa nei.

o Listhaug øker ikke tilskudd til bøndene

Oslo (NTB): Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) slår fast at hun i årets jordbruksoppgjør ikke kommer til å øke tilskuddene til bøndene fra dagens nivå på 13 milliarder kroner.

o Enda en russebuss med for mange om bord

Oslo (NTB): Oslo-politiet avskiltet natt til fredag en russebuss som hadde 16 passasjerer for mye. Bussen ble avskiltet og sjåføren fikk førerkortet beslaglagt. Et døgn tidligere skjedde det samme med en russebuss i Bærum.

o Coop-ansatte får 2 kroner mer i timen

Oslo (NTB): De ansatte i Coop får en lønnsøkning på 2 kroner per time etter at forhandlingene mellom Handel og Kontor og Samfo - arbeidsgiverforening for samvirkeforetak kom i mål sent torsdag kveld.

o NorDan legger ned fabrikk i Åsnes

Åsnes (NTB): NorDan, som produserer vinduer og dører, legger ned sin fabrikk på Arneberg i Åsnes i Hedmark. Det betyr at 75 ansatte må gå.

o Vekterne får 5 kroner mer i timen

Oslo (NTB): Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service ble torsdag enige om årets tariffoppgjør for vekterne.

o Hareide åpner for å droppe reservasjonssaken

Oslo (NTB): KrF-leder Knut Arild Hareide åpner for å droppe forslaget om legereservasjon hvis samvittighetshensyn likevel ivaretas, skriver Vårt Land.

o NRK: - Regjeringen sier nei til Dalai Lama

Oslo (NTB-Johan Falnes og Dag Kjørholt): Regjeringen har bestemt seg for ikke å møte Dalai Lama når han kommer til Norge, erfarer NRK. Utenriksdepartementet avviser opplysningene.

o Regjeringen vil bedre konkurransen i finansmarkedet

Oslo (NTB): Finansminister Siv Jensen (Frp) foreslår flere tiltak for å skjerpe konkurransen mellom bankene når finansmarkedsmeldingen legges fram i Stortinget fredag.

o Stor skogbrannfare i Sør-Norge

Oslo (NTB): DSB setter et ekstra skogbrannhelikopter i beredskap som følge av faren for skogbrann i store deler av Sør-Norge.

o Avviste anke over ransforsøk fra Aksla-drapsmann

Ålesund (NTB): Frostating lagmannsretts ankeutvalg har avvist anken over ransforsøk fra 24-åringen som er dømt for drapet på Anja Weløy Aarseth i Ålesund.

o Sametingspresidenten møter Dalai Lama

Oslo (NTB): Sametingspresident Aili Keskitalo skal møte den tibetanske lederen Dalai Lama når han kommer til Norge. Hun oppfordrer regjeringen til å gjøre det samme.

o Hells Angels beholder hovedkvarteret

Oslo (NTB-Dag Kjørholt): Oslo tingrett har avgjort at hovedkvarteret til Hells Angels i Oslo ikke skal inndras. Ifølge dommen må klubben betale en bot på 750.000 kroner.

o Aller Media kutter 50 årsverk

Oslo (NTB): Til sammen 50 årsverk skal bort i mediekonsernet Aller Media i løpet av det neste året.

o Posten markerer Heyerdahl-jubileum

Oslo (NTB): Posten gir ut fire frimerker for å markere at det i år er hundre år siden Thor Heyerdahl ble født.

o Ni av ti nyutdannede politistudenter i jobb

Oslo (NTB): Ett år etter at de gikk ut av Politihøgskolen, har ni av ti av studentene med bestått eksamen fått stilling i politiet.

Løpske lamaer fra Cirkus Arnardo på rømmen i Oslo

Tre lamaer rømte fra Cirkus Arnardo og tok seg en luftetur på egen hånd i Tøyenparken i Oslo torsdag ettermiddag.

o Konserter står for halvparten av musikkinntektene

Oslo (NTB): Festivaler og andre konserter står for hele 50 prosent av omsetningen i musikkbransjen. Konserter har tatt over for platesalg som den viktigste inntektskilden.

o Send brukte klær med posten

Oslo (NTB): Lang avstand til Fretex' innsamlingsbokser er ikke lenger noe hinder for å gi bort brukte klær. Fra nå av blir Fretexposen å finne på postkontorer og post i butikk over hele landet.

Laster...