Norge og verden

o Området rundt synagogen i Oslo avsperret

Området rundt synagogen i Oslo er sperret av etter funn av en gjenstand i nærheten, opplyser Oslo politidistrikt.

Norwegian endrer rutiner etter flystyrten i Alpene

Norwegian og flere andre flyselskap endrer sine rutiner slik at det til enhver tid må være to personer i cockpit. Det gjør de etter flystyrten i Alpene, som kostet 150 personer livet.

14 universiteter og høyskoler blir til 5 - Agder forblir alene

14 universiteter og høyskoler skal bli til 5, og flere andre sammenslåinger er til utredning, fortalte kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) da han onsdag la fram ny strukturreform for høyere utdanning.

o Germanwings-flyet falt over 30.000 fot på 8 minutter

Germanwings-flyet styrtet brått fra marsjhøyden på 38.000 fot til 6.000 fot på under åtte minutter. Så forsvant det fra radaren, opplyser flyselskapet.

o Merkel sjokkert over flykatastrofe

Tysklands statsminister Angela Merkel lover å gjøre alt som trengs for å finne ut hvorfor Germanwings-flyet styrtet med 150 mennesker om bord i Frankrike.

Stortinget påbyr redningsvest i båt

Med én stemmes overvekt påbyr Stortinget tirsdag bruk av redningsvest i båt for både voksne og barn.

– Pegida i Norge i full oppløsning

Den tysk-inspirerte antiislamske organisasjonen Pegida har brutt fullstendig sammen i Norge, mener Tor Bach i det antirasistiske tidsskriftet Vepsen. En Pegida-marsj i Stjørdal mandag hadde åtte deltakere.

o Aftenposten-redaktør: - Ikke overrasket over PST-konklusjon

Oslo (NTB): PST avviser Aftenpostens mobilavsløringer. - Det er modig å konkludere så bastant, sier Aftenposten-redaktør.

o Politiet: Ikke noe kriminelt bak dødsfall i Nordland

Hemnes (NTB): Kvinnen i 60-årene som ble funnet død i Hemnes kommune tirsdag, ble ikke utsatt for noe straffbart, ifølge Helgeland politidistrikt.

o Piloters psykiske tilstand sjekkes ikke

Stavanger (NTB): Norske piloter må inn til helsesjekk minst en gang i året for å få beholde flysertifikatet, men de behøver ikke å bli undersøkt av psykolog eller psykiater.

o Politiet skal kjøpe nye biler for én milliard

Oslo (NTB): Politidirektoratet ber om tilbud på nye biler. Kontraktene er til sammen verdt rundt 1 milliard kroner.

o Far frifunnet for å ha bestilt drap

Oslo (NTB): En 43 år gammel mann er i Oslo tingrett frifunnet for tiltalen om å ha bestilt drap på datterens kjæreste.

o PST avviser mobilavsløringene

Oslo (NTB): Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener mobilovervåkingssaken som Aftenposten avslørte er uriktig. PST avviser at det finnes falske basestasjoner.

o Lønnsoppgjøret: - Null kroner i generelt tillegg

Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Partene i lønnsoppgjøret skal ha blitt enige om null kroner i generelt tillegg, ifølge VG. Men fortsatt gjenstår innspurten i forhandlingene.

o Enighet om fritt behandlingsvalg

Oslo (NTB): Fra september kan pasienter innen rus og psykiatri fritt velge om de vil gå til godkjente private behandlere.

o Norwegian-fly nær ulykke i Finland i 2012

Oslo (NTB): Et Norwegian-fly med 173 passasjerer om bord var nær ved å steile ved innflyging til Kittilä i Finland i desember 2012. Utfallet kunne blitt katastrofalt, konkluderer Havarikommisjonen.

o Arbeidsledigheten økte overraskende til 3,9 prosent

Oslo (NTB): I januar var det 109.000 arbeidsledige her i landet, en andel på 3,9 prosent av arbeidsstyrken, viser tall fra Statistisk sentralbyrås arbeidskraftundersøkelse (AKU).

o Anundsen avviser forsøk på å kjøpe seg fri

Oslo (NTB): Justisminister Anders Anundsen (Frp) avviser at han har forsøkt å kjøpe seg fri fra kritikk i Stortinget ved å gi politiske innrømmelser om asylbarn.

o Dronningvenninner stiller ut sammen

Oslo (NTB): Denne sommeren skal de kunstinteresserte dronningene av Danmark og Norge for første gang stille ut sine egne verk sammen.

o En av fire foreldre ønsker alternativ til KRLE-faget

Oslo (NTB): Mer enn hver fjerde forelder med barn i skolen ønsker en mulighet til alternativ undervisning dersom KRLE-faget blir innført, viser en ny undersøkelse gjennomført for Human-Etisk Forbund.

o Stortinget utsetter behandlingen av asylforslag

Oslo (NTB): SVs Karin Andersen fikk Stortingets kommunalkomité med seg på å utsette behandlingen av et asylforslag som ytterligere kunne ha skjerpet frontene på borgerlig side.

o Karl Eirik Schjøtt-Pedersen overtar som sjef i Norsk olje og gass

Oslo (NTB): Tidligere statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (55) er ansatt som administrerende direktør i interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje og gass.

o Saken mot korrupsjonssiktet politiker henlagt

Bergen (NTB): Statsadvokaten i Hordaland har henlagt saken mot Høyre-politiker Jan Sverre Stray og to forretningsmenn som var siktet for korrupsjon.

o Begge rullebanene på Gardermoen åpne igjen

Gardermoen (NTB): Oslo lufthavn har åpnet begge rullebanene igjen etter at hele flyplassen måtte stenges på grunn av snørydding tidligere torsdag.

o 44-åring lurte bankene til å gi lån på 36 millioner

Oslo (NTB): En 44 år gammel Oslo-mann er dømt til to år og åtte måneders fengsel for å ha skaffet seg og andre 17 lån på til sammen 36 millioner kroner ved å bruke uriktig dokumentasjon.

o Lime-etterforskere oppdaget menneskehandel

Oslo (NTB): Etterforskerne oppdaget 58 mulige ofre for menneskehandel da de rullet opp en rekke kriminelle forhold knyttet til dagligvarekjeden Lime.

o Stadig færre dør i Norge

Oslo (NTB): I 2014 døde 40.400 personer i Norge. Det er om lag 900 færre enn året før og det laveste antallet døde her i landet siden 1977, men den gang bodde det én million færre mennesker i Norge.

o Lavere fruktbarhet i Norge i 2014

Oslo (NTB): I 2014 ble det født 59.084 barn her i landet, som er omtrent like mange som i 2013. Det gir et samlet fruktbarhetstall for kvinner på 1,76, en svak nedgang i forhold til 2013 da tallet var 1,78 barn per kvinne.

o Kvinner under 20 har aldri tatt færre aborter

Oslo (NTB): Abortregisteret ved Folkehelseinstituttet har aldri før registrert så få aborter blant kvinner under 20 år som i fjor. Samlet falt aborttallene med 5 prosent til 14.061 i fjor.

o Kvinne skadd i ulykke i Buskerud

Hokksund (NTB): En kvinne er fraktet til sykehus etter at bilen hennes kolliderte med et vogntog i Øvre Eiker i Buskerud. Ifølge politiet er hun kritisk skadd.

Mest lest

Laster...