Norge og verden

Airbus-ekspert: Dette var ingen nødlanding

Det som skjer når man bruker 20 minutter på dette i en nyhetssending på TV er at man skremmer vettet av pårørende til dem som er om bord i flyet. Og man påfører folk som har trøbbel med å fly problemer, sier Roar Møll.

Dette er løsningen på lærerstreiken

Partene i lærerkonflikten er enige om å anbefale en ny arbeidstidsavtale for lærerne.

o Lærerstreiken er over – elevene tilbake tirsdag

Etter tre skoleuker i streik, kom partene til enighet mandag. Rundt 100.000 elever som har vært rammet av streiken, får nå begynt skoleåret sitt.

Fly sirklet over Gardermoen med punktert dekk

Flyet som sirklet over østlandsområdet etter indikasjoner på et punktert dekk, landet uten problemer på Gardermoen søndag kveld.

Tilstår uaktsomt drap etter ulykke

23-åringen som står tiltalt etter dødsulykken i Flekkefjord erkjenner straffskyld for uaktsomt drap, men nekter for å ha kjørt i ruset tilstand.

Ingen planlagte møter mellom partene i streiken

Samtidig som lærerne forbereder seg på å trappe opp streiken, er det etter det NTB erfarer ingen planlagte møter mellom partene i konflikten tirsdag.

o Borgerlig nedtur i ny meningsmåling

Oslo (NTB): I en ny meningsmåling mister de borgerlige partiene flertallet på Stortinget. Samtidig kommer Miljøpartiet De Grønne i vippeposisjon.

o - Stoltenberg stanset hemmelig norsk Kina-avtale

Oslo (NTB): Jens Stoltenberg satte foten ned for et dokument som skulle gjøre det slutt på det iskalde forholdet mellom Norge og Kina etter fredsprisbråket i 2010.

o 18-åring i Vestfold funnet

Stokke (NTB): En 18 år gammel kvinne som har vært savnet i Stokke, ble mandag kveld funnet av letemannskapene.

o Trippeldrapstiltalt til sykehus etter hopp fra tak

Bergen (NTB): Mannen som er tiltalt for trippeldrap om bord på Valdresekspressen i fjor, er innlagt på sykehus etter å ha hoppet fra et tak.

o 100.000 elever foran et tøft høstsemester

Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): Noen av elevene som tirsdag får fortsette undervisningen, har gått glipp av tre uker med undervisning. Elevorganisasjonen krever ekstraundervisning for å ta igjen det tapte.

o Norge tar avstand fra israelsk ekspropriering

Oslo (NTB): - Israels ekspropriering av nye landområder på Vestbredden er i strid med folkeretten og et tilbakeslag for arbeidet med en fredelig løsning på konflikten i Midtøsten, sier utenriksminister Børge Brende. 

o Isbjørn jagde studenter fra leir på Svalbard

Longyearbyen (NTB): En gruppe studenter i arktisk naturguiding måtte forlate leiren etter å ha forsøkt å skremme en isbjørn med over 50 signalskudd.

o KrF åpner for norske militærbidrag i Irak

Oslo (NTB): Norge må være villig til å bære sin del av ansvaret for en militær aksjon for å redde liv i Irak, mener KrFs Kjell Ingolf Ropstad.

o Teater-utbetaling stanses etter manglende økonomikontroll

Oslo (NTB): Kulturdepartementet har stanset utbetalinger til Norsk teaterråd fordi organisasjonens økonomistyring ikke er tilfredsstillende.

Airbus-ekspert: Dette var ingen nødlanding

Det som skjer når man bruker 20 minutter på dette i en nyhetssending på TV er at man skremmer vettet av pårørende til dem som er om bord i flyet. Og man påfører folk som har trøbbel med å fly problemer, sier Roar Møll.

o Regjeringskvartalet åpnes for publikum

Oslo (NTB): Om to uker åpnes dørene i Y-blokka, R4 og Høyblokka i regjeringskvartalet for publikum, i forbindelse med arrangementet Oslo Åpne Hus.

o Litauer dømt til fem års fengsel for smugling av amfetaminolje

Kristiansand (NTB): En 47 år gammel mann fra Litauen er dømt til fem år og seks måneder i fengsel i Kristiansand.

o Øyer-drapet: Skrev dagbok etter stefarens død

Lillehammer (NTB): Mens han var på rømmen fra politiet etter at stefaren var død, skrev den drapssiktede Kim Andreas Kristiansen dagbok om det som skjedde.

o Oslo-politiet forlenger Jensens suspensjon

Oslo (NTB): Oslo politidistrikt forlenger suspensjonen av den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen til midten av desember.

o Shabana Rehman blir NOAH-rådgiver

Oslo (NTB): Dyrevernsorganisasjonen NOAH har ansatt forfatter og spaltist Shabana Rehman som kommunikasjonsrådgiver.

o Fant savnede turgåere i Troms

Storslett (NTB): To turgåere som var savnet i Reisadalen i Troms, ble funnet av et SeaKing-helikopter mandag kveld.

o PST-sjefen advarer mot høyreekstremisme

Oslo (NTB): PST-sjef Benedicte Bjørnland advarer mot mulige høyreekstreme islamfiendtlige personer i Norge som kan gå til voldelige handlinger uten at PST klarer å fange dem opp.

o Syklist døde i trafikkulykke

Fredrikstad (NTB): En kvinnelig syklist i 60-årene omkom i en trafikkulykke ved Rolvsøy utenfor Fredrikstad mandag ettermiddag.

o Kommunen stanser ikke Utøya-utbygging

Vik/Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): Hole kommune stanser ikke AUFs planer om utbygging på Utøya. Et enstemmig plan- og miljøutvalg valgte mandag kveld å ikke ta en klage fra de pårørende til følge.

o 1.100 avisbud kan tas ut i streik

Oslo (NTB): Onsdag risikerer du å ikke få avisen, med mindre det blir enighet mellom Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Transportarbeiderforbund (NTF).

o Elevorganisasjonen vil ha ekstratimer etter streiken

Oslo (NTB): Elevorganisasjonen ber kommunene bruke pengene de sparte på streiken, til å sørge for at streikerammede elever får den undervisningen de har krav på.

o Norge gir millioner til humanitær hjelp i Ukraina

Oslo (NTB): Norge gir Ukraina over 8 millioner kroner til akutt humanitær hjelp, sier utenriksminister Børge Brende (H) til NRK.

o Voldtektstiltalt rumener orket ikke møte i retten

Oslo (NTB): En 37 år gammel rumener ble hentet i fengselet etter å ha blitt undersøkt av helsepersonell mandag. Han møter i Oslo tingrett, tiltalt for ran og voldtekt av eldre kvinner i Oslo.

Laster...