Norge og verden

- Jeg håper på å dra tilbake i felt

Silje Lehne Michalsen takket for all støtte og behandling som gjorde at hun ble kvitt ebola. Så ba hun mediene om å rette søkelyset mot Vest-Afrika.

Ebola-smittet kvinne friskmeldt

Den ebola-smittede kvinnen som har vært innlagt på høysmitteisolatet på Ullevål sykehus, er friskmeldt og skrevet ut fra isolatet.

Lufthansa innstiller 1.450 flygninger under streik

Mer enn 200.000 passasjerer blir rammet hvis flygerne i det tyske flyselskapet Lufthansa går ut i streik fra mandag. 26 flygninger til eller fra Norge er omfattet.

Erna Solberg ber Kristiansand ta grep mot radikalisering

- Vi har indisier på enkeltpersoner og miljøer med radikaliserte holdninger som vi må følge med på, sier ordfører Arvid Grundekjøn i Kristiansand.

Bjørn Dæhlies hytte på Hafjell brant ned

Skistjernen Bjørn Dæhlie er uskadd etter at hytta hans i Hafjell natt til lørdag ble totalskadd i brann.

Bursdagsnedtur for Høyre og Frp i ny måling

Erna Solberg og Siv Jensen feiret Regjeringens ettårsdag med kake og bursdagssang. Med seg på dagen får de en advarsel fra velgerne.

Eirik Jensen siktet for narkotikaforbrytelse

Siktelsen mot politimannen Eirik Jensen utvides til å omfatte medvirkning til grov narkotikaforbrytelse.

o Nedgang for norske Nordea

Oslo (NTB): Nordeas norske banker hadde et driftsresultat på 136 millioner euro i tredje kvartal - en nedgang fra 146 millioner euro i samme kvartal i fjor.

o Helsevesenet utsetter nytt nødnett i Agder

Kristiansand (NTB): Overgangen til nytt nødnett utsettes for helsetjenesten i Agder. En teknisk feil gjør at risikoen ved å ta i bruk nødnettet er for stor.

o Marine Harvest øker omsetningen

Oslo (NTB): Marine Harvest slakter mer og tjener mer. Men lakseprisene faller, og det gjør bunnlinjen også.

o Olav T. Sandnes blir ny TV 2-sjef

Oslo (NTB): Egmont-direktør Olav T. Sandnes (42) tar over sjefsstolen i TV 2 etter Alf Hildrum (66). Hildrum har styrt kanalen i åtte år.

o Dollarkursen svekker sterkt Yara-kvartal

Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Yara leverer gjødsel som aldri før og får god økonomisk drahjelp av lavere olje- og gasspriser. Men styrket dollar svekker et ellers sterkt resultat for tredje kvartal i år.

o Khodorkovskij: - Det fins tusener av politiske fanger i Russland

Oslo (NTB): Flere tusen mennesker sitter fortsatt fengslet som politiske fanger i Russland, sa Mikhail Khodorkovskij da han besøkte Oslo onsdag.

o Yara utvider i Porsgrunn

Porsgrunn (NTB): Styret i Yara International investerer 2,2 milliarder kroner i økt produksjonskapasitet for høyverdigjødsel ved fabrikken i Porsgrunn.

o Hydro tredoblet kvartalsresultatet

Oslo (NTB): Lavere kostnader og høyere metall- og aluminapriser gjør at Norsk Hydro ASA kan legge fram knalltall for tredje kvartal onsdag.

o Fire personer siktet etter dødsfall i Ålesund

Ålesund (NTB): Politiet har siktet tre personer for legemsbeskadigelse med døden til følge, og en person for falsk forklaring etter at en mann tirsdag ble funnet død i en leilighet i Ålesund.

o Mann pågrepet for ildspåsettelse i Hardanger

Kinsarvik (NTB): En mann er pågrepet, siktet for ildspåsettelse etter en ny brann i den lille bygda Djønno i Hardanger. Natt til onsdag brant det i låven til familien som har vært hjemsøkt av brann tidligere.

o Tidligere stefar fengslet i fire uker

Bergen/Oslo (NTB-Peter Tálos): Bergen tingrett har gitt politiet medhold i kravet om varetekt av den drapssiktede tidligere stefaren til Monika Sviglinskaja (8).

o Riksantikvaren vil påby brannsikring av kirker

Oslo (NTB): Det må en lovendring til for å få brannslukningsanlegg i de fleste kirker, mener Riksantikvaren. I dag har bare én av ti kirker slike anlegg.

o Norwegian vurderer fastpris på drivstoff

Oslo (NTB): De lave oljeprisene betyr økt fortjeneste for Norwegian, som er et av få flyselskaper som kjøper drivstoff til spotpris. Nå vurderer Bjørn Kjos å låse prisnivået.

o Framstilles for fengsling etter smugling i Hedmark

Flisa (NTB): En 24 år gammel polsk mann som mandag ble stoppet av tollerne i Åsnes kommune i Hedmark, framstilles onsdag for varetektsfengsling. I bilen hadde han alkohol og tobakk for 300.000 kroner.

o Antirasistisk senter vil demonstrere mot Lars Vilks

Oslo (NTB): Antirasistisk Senter varsler en demonstrasjon mot et foredrag den svenske kunstneren Lars Vilks skal holde på Deichmanske bibliotek i Oslo torsdag.

o Likevel ikke 55 prosent kristendom i nytt KRLE-fag

Oslo (NTB): KrF gir slipp på kravet om minst 55 prosent kristendom i det nye KRLE-faget. I stedet skal det brukes en formulering om at «om lag halvparten» av faget skal være kristendom, skriver Dagen.

o Russisk milliardær tungt inn på norsk sokkel

Tromsø (NTB): Med norske myndigheters godkjennelse går den russiske oligarken Mikhail Fridman tungt inn på norsk sokkel. I Storbritannia får han ikke lov til å overta gassfelt.

o Tord Lien (Frp) slapp russisk oligark til på norsk sokkel

Tromsø (NTB): Den omstridte russiske oligarken Mikhail Fridman har sikret seg kontroll over en rekke lisenser på norsk sokkel. I Storbritannia blir han forsøkt stanset.

o Sparer 590 millioner på kutt i barnetillegget

Oslo (NTB): Regjeringen sparer 590 millioner kroner i året på å kutte i barnetillegget for uføretrygdede. Det kommer fram i et brev fra finansminister Siv Jensen (Frp) til Venstre.

o Ap-statsråder ville også kutte i barnetillegg

Oslo (NTB): Ap så i 2011 på løsninger for hvordan de kunne redusere barnetillegget for uføre. I dag er Ap kritisk til kuttet i barnetillegget.

o - En av tre bilførere har kjørt med promille

Oslo (NTB): 31 prosent av alle bilførere her i landet tror de har kjørt med ulovlig promille. De fleste er menn.

o Mistenkte falskmyntnere må bli i fengsel

Drammen (NTB): To rumenere som i slutten av september ble tatt med hundre tusen kroner i falske sedler, må fortsatt sitte i varetekt.

o Oslo-forsker plagierte egne kollegaer

Oslo (NTB): En forsker ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) oversatte kollegaenes tekst til engelsk og publiserte den som egen forskning.

Laster...