Norge og verden

- Kan være første tegn på en boligboble

I alt 9.300 leieboliger står tomme idet studentene gjør sitt storinnrykk i byene. Det skyldes at for mange har spekulert i eiendom, sier sjeføkonom Elisabeth Holvik i Sparebank 1.

Siem Pilot reddet 400 båtflyktninger

Det norske skipet Siem Pilot har plukket opp over 90 barn og 300 voksne i sin sjette redningsaksjon i Middelhavet.

Ny vaksine kan gi fullstendig beskyttelse mot ebola

Verden har trolig lyktes med å utvikle den første effektive ebolavaksinen. Det viser foreløpige resultater fra en norskledet studie i Guinea.

Storbrann i Bergen sentrum

Brann i brannsmitteområde i Kong Oscarsgate. Det er meldt storbrann.

Ledigheten fortsetter å stige – oljekrisen får skylden

Arbeidsledigheten her i landet fortsetter oppover og var ved utgangen av mai på 4,3 prosent. Krisen i oljebransjen gjør sektoren til den største bidragsyteren til økningen.

24-åring avfyrte skudd inne på politihuset i Stavanger

En 24 år gammel mann hoppet over skranken i politihuset i Stavanger tirsdag kveld. Det oppsto basketak mellom mannen og to politibetjenter, og 24-åringen avfyrte ett skudd med polititjenestevåpenet. Ingen ble truffet.

o Fremmed ubåt funnet i svensk farvann

En forlist fremmed ubåt er funnet utenfor østkysten av Sverige. Selskapet som fant vraket, tror besetningen fortsatt er om bord.

o Ny amerikansk jeger mistenkt for løvedrap i Zimbabwe

Harare (NTB-AFP): Nok en amerikansk jeger er mistenkt for å ha tatt livet av en løve i Zimbabwe, ifølge landets naturforvaltningsmyndigheter.

o USA og Egypt vil styrke forholdet mellom landene

Kairo (NTB-DPA-Reuters): For første gang siden 2009 møttes Egypt og USA til strategiske samtaler. Sikkerhet i Midtøsten var det sentrale temaet.

o Jente døde etter knivstikking i homoparade i Jerusalem

Jerusalem (NTB-AFP-Reuters): Tenåringsjenta som ble knivstukket sammen med fem andre deltakere i homoparaden i Vest-Jerusalem, døde av skadene søndag, opplyser sykehuset.

o Mann tiltalt for brutal voldtekt av tolvåring i Sverige

Stockholm (NTB-TT): Ei tolv år gammel jente i Sverige skal ha blitt lenket fast i en krok i taket og voldtatt. En tiltalt 25-åring er på frifot.

o Flyger omkom i helikopterulykke i Russland

Moskva (NTB-Reuters): En pilot døde da et helikopter krasjet under et luftakrobatikkshow i den russiske regionen Rjazan søndag.

o Mann siktet for voldtekt på Notodden

Notodden (NTB): Politiet har siktet en mann for en voldtekt som skal ha skjedd på Riverside Bluescamp på Notodden i helgen.

o Tyrkia nekter for at sivile ble truffet i angrep

Ankara (NTB-AFP): Tyrkias militære avviser at sivile i en landsby i Nord-Irak ble rammet i lørdagens luftangrep.

o Bestefar (90) dømt til fengsel for overgrep

Vadsø (NTB): En 90 år gammel mann bosatt i Nordland er i Øst-Finnmark tingrett dømt til fengsel i to år for seksuelle overgrep mot tre barnebarn.

o Mann falt over bord i Troms

Finnsnes (NTB): En mann i 50-årene er fraktet til sykehus i Tromsø etter å ha falt ut av en båt i Rossfjordvannet i Lenvik i Troms.

o Haqqani-nettverket støtter Talibans nye leder

Kabul (NTB-AFP): Det afghanske Haqqani-nettverket, som er alliert med Taliban, støtter utnevnelsen av mulla Akhtar Mansour som bevegelsens nye leder.

o Politimann hardt ut mot Tajik på Facebook

Hamar (NTB): Politimannen Stein-Robin Kleven Bergh, som tidligere har kalt Jens Stoltenberg et «krapyl», har lagt ut en krass melding om Hadia Tajik (Ap) på Facebook.

o Nær alliert av presidenten drept i Burundi

Nairobi (NTB-Reuters-AFP): En nær alliert av Burundis president Pierre Nkurunziza ble søndag skutt og drept. I etterkant ble en AFP-journalist pågrepet.

o FN-soldat drept i Den sentralafrikanske republikk

Bangui (NTB-Reuters): Minst en soldat fra FNs fredsbevarende styrke er drept og flere er såret i sammenstøt med væpnede angripere i Den sentralafrikanske republikk, ifølge en talsperson for styrken.

o 41 tiltalt for å opprette «terrorgruppe» i Emiratene

Abu Dhabi (NTB-AFP-Reuters): 41 personer i De forente arabiske emirater skal stilles for retten, tiltalt for å opprette en terrorgruppe, opplyser landets myndigheter.

o Kjennelse mot Al Jazeera-journalister utsatt igjen

Kairo (NTB-Reuters-AFP): En egyptisk domstol har for andre gang utsatt kjennelsen mot tre Al Jazeera-journalister i Egypt. Kjennelsen, som var ventet søndag, er nå utsatt til 29. august.

o Protester i Hongkong etter «puppeangrep»

Hongkong (NTB-AFP): Rundt 100 mennesker, flere med bh-er utenpå klærne, demonstrerte i Hongkong etter at en kvinne ble dømt til fengsel for å ha angrepet en politibetjent med brystet sitt.

o Løven Cecil lyste opp Empire State Building

New York (NTB-AFP): Et gigantisk bilde av den drepte løven Cecil ble lørdag vist på skyskraperen Empire State Building i New York.

o Båt uten fører ved Helgeroa var trolig hærverk

Helgeroa (NTB): Hovedredningssentralen har avsluttet søket ved Helgeroa, der en fritidsbåt uten fører braste inn i et fjell.

o Steinras stenger Rallarvegen i Aurland

Flåm (NTB): Store steinblokker har ramlet ned og stenger den populære sykkelveien Rallarvegen i Aurland i Sogn og Fjordane. Kommunen håper å kunne åpne veien igjen søndag.

o Benin sender 800 soldater for å kjempe mot Boko Haram

Cotonou (NTB-AFP): Benin skal sende 800 soldater til den multinasjonale styrken som kjemper mot ekstremistgruppen Boko Haram, opplyser landets president.

o Funn på øya Reunion knyttes ikke til savnet fly

Kuala Lumpur (NTB-AFP-Reuters): Metalldelene som ble funnet på øya Reunion, stammer ikke fra et fly, opplyser etterforskere. Jakten fortsetter for fullt på vrakrester fra det savnede Malaysia Airlines-flyet.

o Iran forbereder seg på økt oljeproduksjon

Dubai (NTB-Reuters): Iran kommer til å øke oljeproduksjonen med 500.000 fat om dagen så fort sanksjonene er opphevet, sier landets oljeminister.

o Isaksen vil ikke oppfylle NSOs studiestøtte-krav

Oslo (NTB-Anniken Celine Berger): Norsk Studentorganisasjon (NSO) mener studiestøtten bør knyttes til 1,5 ganger grunnbeløpet i folketrygden. Kunnskapsministeren vil imidlertid ikke gi lovnader om det.

Mest lest