Norge og verden

Ingen planlagte møter mellom partene i streiken

Samtidig som lærerne forbereder seg på å trappe opp streiken, er det etter det NTB erfarer ingen planlagte møter mellom partene i konflikten tirsdag.

o Nordmenn med klokkertro på egen økonomi

Nordmenns forventning til egen økonomi i året som kommer er høyere enn den har vært på minst 22 år, viser den siste oppdateringen av Forventningsbarometeret.

Gravide spør om slanking flere ganger hver uke

- Å påføre et foster veksthemning er ingen god idé, sier psykolog Heidi Furre Østgårder .

Kraftfullt oppgjør med ekstremisme i Oslo

IS og Profetens Ummah representerer ikke oss! Budskapet fra norske muslimer til ekstremistene var tydelig i Oslo sentrum mandag ettermiddag.

Lærerforbundene varsler streikeopptrapping

Lærerforbundene varsler ny opptrapping av streiken i løpet av uka. KS sier organisasjonen snart går tom for nye forslag for å få en slutt på streiken.

Skolenes Landsforbund trapper opp streiken

Skolenes Landsforbund (SL) tar ytterligere 73 lærere ut i streik fra 1. september. Fagforbundet krever at hovedstyret i KS igjen kommer på banen.

Utdanningsforbundet varsler ny opptrapping

Utdanningsforbundet varsler ny opptrapping av streiken i løpet av uka. De hevder at KS har satt sin prestisje inn på å vinne fram med kravet om økt tilstedeværelse for lærere.

o Fiskeforsker etterlyser strengere regler for avliving av fisk

Oslo (NTB): Norske fiskere bryr seg for lite om at fisken føler smerte, mener forsker Tore Kristiansen ved Havforskningsinstituttet. Han etterlyser nå strengere regler, både for fritidsfiskere og yrkesfiskere.

o - IS-terrorister burde blitt identifisert

Oslo (NTB): Forsker Helge Lurås mener norske myndigheter burde gått ut med navn og bilde på de fire IS-terroristene som var på vei til Norge i juli.

o Islamister utvist etter norsk terroralarm

Oslo (NTB): Om lag 20 islamister ble pågrepet, utvist og umiddelbart sendt ut av Norge med tvang etter at terroralarmen gikk 24. juli, skriver Dagbladet.

o Oslo Ap til kamp mot sidemålskarakteren

Oslo (NTB): I programutkastet foran kommunevalget i 2015, vil Oslo Arbeiderparti fjerne både sidemålskarakter og sidemålseksamen, skriver VG.

o Anker «neger»-sak til Høyesterett

Stavanger (NTB): En mann som er dømt for å ha ropt «Det er altfor mange negere, jeg hater negere» under en bytur i Stavanger i fjor høst, anker saken til Høyesterett.

o NHO vil fjerne norske flygeledere

Oslo (NTB): Avinor har tre kontrollsentraler med rundt 220 flygeledere. NHO Luftfart vil fjerne både sentraler og flygeledere, og heller samarbeide med Europa for få ned kostnadene.

o - Fem norske kvinner i Syria mot sin vilje

Oslo (NTB): Minst fem norske kvinner er i Syria mot sin vilje, ifølge kvinnenes familier. Familiene trygler Utenriksdepartementet (UD) om hjelp, men norske myndigheter kan ikke gjøre stort.

o To norske ledere i IS

Oslo (NTB): To nordmenn har lederroller i opprørsgruppen Den islamske staten (IS), bekrefter norske sikkerhetsmyndigheter til NRK.

o Arendal først ut med tiggeforbud

Arendal (NTB): Arendal kommune blir første kommune som innfører tiggeforbud. Vedtaket ble gjort med 21 mot 18 stemmer i bystyret.

o Dømt til 18 års fengsel for Mannsverk-drapet

Tromsø (NTB): Den 49 år gamle mannen som anket tingrettsdommen på 17 års fengsel på drapet på Helge Mannsverk, har i Hålogaland lagmannsrett blitt dømt til 18 års fengsel.

o AUF møter statsråder om 22. juli-senter

Oslo (NTB): AUF og støttegruppa etter 22. juli forsøker å overbevise regjeringen om å støtte opprettelsen av et informasjonssenter om terrorangrepet for tre år siden.

o Væpnet politiaksjon i Aust-Agder avsluttet

Grimstad (NTB): Den væpnede politiaksjonen ved Dahlske videregående skole i Grimstad, er nå avsluttet. Politiet skal ha lett etter en person med våpen.

o Motorsyklist omkom i kollisjon i Lier

Lier (NTB): En mannlig MC-fører i 40-årene fra Buskerud mistet livet i en kollisjon med en personbil på riksvei 23 i Lier torsdag ettermiddag.

o Fraktet til sykehus etter kollisjon mellom buss og bil i Bergen

Bergen (NTB): En person er fraktet til sykehus med alvorlige skader etter en frontkollisjon mellom en bil og en rutebuss på E39 like etter Bergen fengsel torsdag.

o Vil stevne naboer som hørte skrik

Skien (NTB): Aktoratet vil stevne vitner som alle hørte skrik og rop den natten Linn Madelen Bråthen (33) døde ved Breviksbrua i Telemark når rettssaken starter om en uke.

o Politiet etterforsker død mann i Harstad

Harstad (NTB): En eldre mann er erklært død etter å ha blitt funnet flytende i havnebassenget i Harstad torsdag. Politiet jobber med åstedsundersøkelser.

o Togstans mange steder i helgen

Oslo (NTB): På grunn av vedlikehold og utbedring av jernbanen, blir det buss for tog på en rekke strekninger fra fredag til mandag.

o Trekker tilbake øl som lukter fis(k)

Harstad (NTB): Bryggeriet Mack trekker tilbake øl av merket Isbjørn etter at forurensing i tappesystemet fører til en illeluktende odør i mange bokser.

o Aktor ber om tolv års fengsel etter drap i Bergen

Bergen (NTB): Statsadvokaten ber om tolv års fengsel for en 57 år gammel mann som er tiltalt for å ha knivstukket Tore Salomonsen (59) til døde i Bergen.

o Statoil får smekk etter oljelekkasje

Oslo (NTB): Petroleumstilsynet har gitt Statoil pålegg etter at det ble avdekket flere alvorlige brudd på regelverket i forbindelse med en oljelekkasje på Statfjord C.

o Voksende kommune-motstand mot KS' lærerstrategi

Oslo (NTB-Birgitte Iversen): Kommunepolitikere i en rekke kommuner mener KS' lærerkrav ikke gjenspeiler hva kommunene faktisk ønsker.

Laster...