Norge og verden

Her pågripes HV-offiseren for å spørre om sikkerheten i Posthuset

HV-offiseren var på jobb for å sjekke mulige terrormål i Oslo, men vekterne syntes dette var så mistenkelig at de tilkalte politiet.

Politidirektøren: – Ingen endring i trusselbildet

Det er heller ikke i dag noen endring i trusselsituasjonen slik den er beskrevet av PST, sa politidirektør Odd Reidar Humlegård på en pressekonferanse lørdag.

o Luftrommet over Bergen er stengt

Luftrommet over Bergen sentrum er stengt, opplyser Hordaland politidistrikt lørdag. De presiserer at det ikke er gjort noen endringer i trusselvurderingen.

Mange velger dyreste merkevare, selv når innholdet er likt

Økonomer anslår at amerikanerne sløser bort 44 milliarder dollar hvert år, tilsvarende over 270 milliarder norske kroner, på å kjøpe den dyreste varianten av ellers like produkter.

o – PST tror ikke norske Syria-krigere er knyttet til trusselen

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) tror ikke at norske krigere i Syria har noe med truslene mot Norge å gjøre, ifølge Dagbladet.

o PST frykter terrorangrep i Norge mandag

Etter det TV 2 erfarer frykter PST at det varslede terrorangrepet mot Norge vil komme førstkommende mandag.

o PST: Terrorgruppa har reist fra Syria

Politiets sikkerhetstjeneste melder at en terrorgruppe har reist fra Syria med Norge som mål.

o - Kutt vil ramme voldsofre

Oslo (NTB): Kontoret for voldsoffererstatning varsler at de må halvere antallet saksbehandlerne om bevilgningene kuttes slik regjeringen foreslår. Et kutt vil ramme voldsofrene, advarer bistandsadvokater.

o Støre mener muslimske ledere må ta ansvar

Oslo (NTB): Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre mener det hviler et viktig ansvar på muslimske ledere i Norge for å forebygge ekstremisme.

o Forsker tror aldri vi får vite hva trusselen gikk ut på

Oslo (NTB): Terrorforsker Magnus Ranstorp tror ikke myndighetene kommer til å røpe detaljene bak terrortrusselen.

o Vil tvinge trygdemottakere til å stå opp

Oslo (NTB): Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) vil allerede fra nyttår kreve at alle ledige under 30 år skal i aktivitet. Hvis ikke blir trygdeutbetalingen avkortet, skriver VG.

o Ny norsk terrorlov forsinket

Oslo (NTB): Lovforslaget som skulle regulere hvordan Forsvaret skal bistå politiet, er blitt liggende hos regjeringen. Arbeiderpartiet kritiserer regjeringen for å somle.

o EOS-utvalget vil granske PSTs terroralarm

Oslo (NTB): Siden torsdag i forrige uke har Norge levd i usikkerhet etter at norske sikkerhetsmyndigheter slo terroralarm. Nå vil kontrollutvalget for de hemmelige tjenestene granske saken.

o Ingen vet hvem som skal betale for terrorberedskapen

Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): Terrorberedskapen den siste uken har kostet flere titall millioner, men verken politidirektøren eller justisministeren vet hvem som skal betale.

o Fire fjellklatrere fast på fjellhylle i Romsdalen

Rauma (NTB): Fire fjellklatrere sitter fast på en fjellhylle på fjellet Bispen i Romsdalen. Et Sea King-helikopter er på vei for å redde dem ned.

o Strekning på Dovrebanen fortsatt stengt

Oslo (NTB): Strekningen Hamar-Lillehammer på Dovrebanen var mandag kveld fortsatt stengt. Det går buss for tog på strekningen, melder Jernbaneverket.

o Politidirektøren: - En naturlig utvikling

Oslo (NTB-Tonje Paulsen Solem og Lars Heltne): Politidirektør Odd Reidar Humlegård sier beredskapsnivået under terrortrusselen har vært krevende. Tirsdag trappes det ned.

o Seks skadd i trafikkulykke ved Sjoa

Sjoa/Oslo (NTB-Laila Nguyen): Seks personer er skadd i en trafikkulykke på E6 ved Sjoa i Oppland mandag ettermiddag. Fire har et ukjent skadeomfang og to er lettere skadd.

o Dansk dykker død i Bergen

Bergen (NTB): En dansk fritidsdykker ble mandag ettermiddag bekreftet død etter at han foretok for rask oppstigning utenfor Haakonsvern i Bergen.

o Rekordgammel gaupe funnet i Finnmark

Oslo (NTB): Den eldste gaupa hvis alder hittil er bekreftet i Norge, ble 17 år gammel. Det viser analyser som Rovdata har foretatt.

o Erna Solberg drar utenlands med familien

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) drar denne uka etter sin familie som er på ferie i utlandet, men vil følge terrortrusselen mot Norge tett. Finansminister Siv Jensen (Frp) blir hennes stedfortreder.

o Skandiabankens halvårsresultat

Resultat for den norske bankvirksomheten i Skandiabanken for perioden januar-juni 2014, sammenlignet med første halvår 2013 i parentes:

o Skandiabanken dobler resultatet

Oslo (NTB): Bankvirksomheten i den norske delen av Skandiabanken doblet i første halvår resultatet, sammenlignet med tilsvarende halvår i fjor.

o Politiet holdt vakt ved moskeer under id-feiring

Oslo (NTB): Politiet holdt vakt ved flere moskeer i Oslo mandag i forbindelse med feiringen av den muslimske høytiden id.

Her pågripes HV-offiseren for å spørre om sikkerheten i Posthuset

HV-offiseren var på jobb for å sjekke mulige terrormål i Oslo, men vekterne syntes dette var så mistenkelig at de tilkalte politiet.

Fortsatt alvorlig trusselbilde mot Norge

Oslo (NTB-Anniken Celine Berger og Hans Cosson-Eide): Trusselbildet mot Norge er alvorlig, men uendret siden søndag, ifølge PST. Politiet holder pressekonferanse mandag klokka 17.30.

o Miljøorganisasjon: «Bievennlige» hager ikke er nok

Oslo (NTB): Det gjøres altfor lite for å bevare artenes naturlige matfat og levested, mener miljøorganisasjonen SABIMA. Organisasjonen mener myndighetene må på banen for å redde den norske biebestanden.

o To ukers varetekt etter dødsfall i Hedmark

Skotterud/Oslo (NTB-Laila Nguyen): En mann i 30-årene ble mandag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud etter at en 45 år gammel mann ble funnet død fredag i Eidskog kommune i Hedmark.

o Flyforbudet over Bergen sentrum opphevet

Bergen (NTB): Politiet i Hordaland har opphevet flyforbudet over Bergen sentrum, men oppfordrer folk til å begrense bruken av droner i området.

Laster...