Norge og verden

PST: Ekstreme islamister truer Norge

En konkret og tidsavgrenset terrortrussel foreligger mot Norge – men det er uvisst mot hvem eller hva som er målet. Justisdepartementet, politiet og PST ber folk være på vakt.

Psykolog: - Usikkerheten skaper angst

- Nå er det viktig at folk får informasjon om utviklingen. Det å ikke vite er det mest urovekkende og angstskapende som finnes.

Lars Gule peker ut ISIL bak terrortrussel

Forsker på ytterliggående islamisme, Lars Gule, mener ISIL er den mest sannsynlige trussel bak PSTs terroralarm.

o Anundsen: Terrortrusler vil bli vanligere fremover

Norge må belage seg på flere konkrete terrortrusler i fremtiden, tror justisminister Anders Anundsen (Frp).

o NSB: Ingen endringer i togtrafikken

Det er ikke meldt om endringer i togtrafikken etter de nye terrortruslene mot Norge.

o Terrorekspert: - Dette er en veldig alvorlig trussel

Det er svært sjelden PST går ut med slike konkrete advarsler om en mulig terroraksjon. Det tyder på at de tar trusselen svært alvorlig, sier Cato Hemmingby, forsker ved Politihøyskolen.

o PST varslet om mulig terroraksjon i Norge

Personer med tilknytning til en ekstrem gruppe i Syria kan ha til hensikt å gjennomføre et terrorangrep i Norge innen kort tid, ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

o Politidirektøren: Høyeste beredskap noen gang

Oslo (NTB): Beredskapen som er satt i verk etter den konkrete terrortrusselen mot Norge, er den høyeste noen gang. Politiet kan holde beredskapen lenge, og også trappe den opp, sier politidirektøren.

o Fire personer siktet for voldtekt i Kristiansand

Kristiansand (NTB): To menn og to kvinner er siktet for voldtekt eller medvirkning til voldtekt av en kvinne i Kristiansand. I tillegg er én person siktet for å ha ranet kvinnen.

o Ansatte i regjeringskvartalet skremt av terrorvarsel

Oslo (NTB): Flere ansatte i regjeringskvartalet orket ikke å fullføre arbeidsdagen torsdag etter at PST varslet om et mulig nytt terrorangrep mot Norge.

o Eldre mann druknet i Porsgrunn

Porsgrunn (NTB): En mann i 70-årene omkom i en badeulykke utenfor Bjønnes ved Porsgrunn i Telemark torsdag kveld.

o Gjøvikbanen stengt på grunn av signalfeil

Oslo (NTB): En signalfeil gjør at det er stans i togtrafikken fra Oslo S til Grefsen torsdag. Det er også problemer med strømbrudd lenger nord på Gjøvikbanen. Dovrebanen er derimot åpnet igjen.

o Eldre kvinne fløyet til sykehus etter badeulykke

Drøbak (NTB): En eldre kvinne er fløyet til Akershus universitetssykehus med luftambulanse etter en badeulykke på Solbergstrand i Frogn. Tilstanden til kvinnen er ikke kjent.

o Julivarmen gir salgsrekord for Diplom-Is

Oslo (NTB): Det varme været trekker folk til isdiskene. Iskremprodusenten Diplom-Is vil for første gang passere en milliard kroner i omsetning i 2014.

o Brann på søppelanlegg i Bergen er under kontroll

Bergen (NTB): Storbrannen på et søppelanlegg utenfor Bergen er under kontroll, nesten fire timer etter at den brøt ut.

o SAS gjenopptar flygninger til Israel

Oslo (NTB): Etter at SAS tidligere i uken innstilte avganger til Israel, besluttet selskapet torsdag å gjenoppta flygninger til landet.

o 48-åring dømt til fire og et halvt år for sovevoldtekt

Kristiansand (NTB): En 48 år gammel mann er i Aust-Agder tingrett dømt til fire og et halvt års ubetinget fengsel for å ha voldtatt sin venninne mens hun sov.

o Økt sikkerhet ved Norges atomreaktorer

Kjeller (NTB): Sikkerheten ved Norges to atomreaktorer på Kjeller og i Halden er skjerpet som følge av terrortrusselen mot Norge.

PST: Ekstreme islamister truer Norge

En konkret og tidsavgrenset terrortrussel foreligger mot Norge – men det er uvisst mot hvem eller hva som er målet. Justisdepartementet, politiet og PST ber folk være på vakt.

o Terrortrussel ga ikke utslag på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs endte torsdagen ned 0,1 prosent til 626,26 poeng. Det ser ikke ut til at PSTs varsel om en mulig terrortrussel mot Norge har påvirket markedet.

o Støre: - En påminnelse om den verden vi lever i

Oslo (NTB): Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre sier terrortrusselen mot Norge er en påminnelse om den verden vi lever i, med flere konflikter pågående i og rundt Europa.

o Eldre mann alvorlig skadd i badeulykke i Eid

Nordfjordeid (NTB): Tilstanden er alvorlig for en 80 år gammel mann ble funnet bevisstløs i sjøen på Hundvika i Eid i Sogn og Fjordane torsdag.

Psykolog: - Usikkerheten skaper angst

- Nå er det viktig at folk får informasjon om utviklingen. Det å ikke vite er det mest urovekkende og angstskapende som finnes.

o To personer pågrepet etter innbrudd i Porsgrunn

Porsgrunn (NTB): En mann (44) og en kvinne (43) er pågrepet etter innbrudd i hus i Skjelsvik i Porsgrunn i Telemark torsdag.

o Stenger slottet på grunn av terrortrussel

Oslo (NTB): Slottet i Oslo er stengt for omvisninger inntil videre i forbindelse med den mulige terrortrusselen mot Norge.

o Stor skogbrannfare flere steder i landet

Oslo (NTB): Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel om lokalt stor skogbrannfare flere steder i Norge. I Forsheim i Rana er skogbrannfaren meget stor.

o Forsker mener ISIL står bak terrortrussel

Oslo (NTB): Forsker Lars Gule mener det er mest sannsynlig at ytterliggående islamister i gruppen ISIL er grunnen til at PST har slått alarm om terrortrusselen mot Norge.

o Oslo-politiet: - Gjør grep for å kunne reagere raskt

Oslo (NTB): Politiet har iverksatt en rekke tiltak for å få ned responstiden, opplyser Oslo politidistrikt.

Lars Gule peker ut ISIL bak terrortrussel

Forsker på ytterliggående islamisme, Lars Gule, mener ISIL er den mest sannsynlige trussel bak PSTs terroralarm.

o Øker ikke beredskapen i Sverige

Stockholm (NTB): Det svenske sikkerhetspolitiet følger situasjonen i Norge tett, men har ikke valgt å høyne beredskapen.

Laster...