Norge og verden

Rungende ja til homoekteskap i Irland

Irland blir det første landet i verden som legaliserer likekjønnede ekteskap ved folkeavstemning. I Dublin feirer lykkelige irer med regnbueflagg, gledestårer, klemmer og jubel.

Kaos på Gardermoen da bagasjebåndene stoppet opp

På verst tenkelige tidspunkt stoppet bagasjebåndene.

Coop stopper salg av mikropopcorn i Danmark, men ikke i Norge

Helsefare og kreftrisiko er årsaken til at Coop Danmark lar være å selge mikropopcorn i Danmark. Men i Norge og Sverige fortsetter salget.

Kongefamilien hilste på 60.000 barn fra slottsbalkongen

Den over 100 år gamle tradisjonen ble holdt i hevd da kongefamilien vinket til de rundt 60.000 unge i barnetoget i Oslo grunnlovsdagen 17. mai.

o – IS-topp drept av amerikanske bakkestyrker i Syria

En IS-leder er drept i en amerikansk operasjon mot ekstremistgruppa i Syria, ifølge Det hvite hus.

o 14-åring etterforskes for voldtekt av 15-åring

En 14 år gammel gutt på Romerike er under etterforskning for å ha voldtatt en ett år eldre jente på en fest natt til lørdag.

Bondelaget enige med staten om avtale til 400 millioner

Mens Norsk Bonde- og Småbrukarlag brøt forhandlingene, er Norges Bondelag og staten enige om en avtale med en ramme på 400 millioner kroner.

o Rasfaren for stor til at E16 kan ryddes

Vaksdal (NTB): E16 gjennom Vaksdal i Hordaland kan tidligst åpnes onsdag. Rasfaren er for stor til at ryddingen etter raset torsdag kan begynne ennå.

o Separatistleder drept i Øst-Ukraina

Kiev (NTB-AFP): En av lederne for de russisk-støttede separatistene i Øst-Ukraina, Aleksej Mozgovoj, ble drept i et angrep mot bilen han kjørte lørdag.

o Mann pågrepet for drapsforsøk

Oslo (NTB): En mann er pågrepet for drapsforsøk etter husbråk på St. Hanshaugen i Oslo, der en person ble slått i hodet med øks.

o Sverige til topps i Eurovision Song Contest

Wien (NTB): Måns Zelmerlöw med sangen «Heroes» vant finalen i årets Eurovision Song Contest for Sverige.

o 71-åring døde etter trafikkulykke på Otta

Otta (NTB): En kvinne som ble skadd i en trafikkulykke på Otta i Oppland fredag, døde av skadene hun pådro seg. Ektemannen omkom i den samme ulykken.

o Islandsk komedie vant spesialpris i Cannes

Cannes (NTB-AFP-Ritzau): Den islandske sauegjeterkomedien «Rams», regissert av Grímur Hákonarson, gikk til topps i sideprogrammet Un Certain Regard i Cannes.

o Saudi-Arabia bekrefter IS-bånd til selvmordsangrep

Dubai (NTB-Reuters-AFP): Selvmordsbomberen som drepte 21 mennesker i en sjiamuslimsk moské i Saudi-Arabia fredag, var en ettersøkt IS-tilhenger, bekrefter myndighetene i Riyadh.

o Visestatsminister vil slippe flyktninger inn i Bagdad

Shuneh (NTB-AFP): Iraks visestatsminister Saleh Mutlaq trygler sin egen regjering om å åpne veien til Bagdad for de mange tusen flyktningene fra Ramadi.

o Norge i ilden i Eurovision-showet

Wien (NTB): Norske Mørland & Debrah Scarlett gikk på scenen som sjuende nasjon ut under finalen i Eurovision Song Contest i Wien lørdag kveld.

o Tre fisketurister druknet vest for Nordkapp

Nordkapp (NTB): Tre fisketurister er funnet omkommet etter at båten de satt i, gikk rundt i området ved Gjesværstappan i Nordkapp kommune.

o Klatrer falt 20 meter

Vrådal (NTB): En klatrer er fløyet til Ullevål sykehus i helikopter etter at han falt 20 meter ved Hægefjell i Vrådal lørdag.

Rungende ja til homoekteskap i Irland

Irland blir det første landet i verden som legaliserer likekjønnede ekteskap ved folkeavstemning. I Dublin feirer lykkelige irer med regnbueflagg, gledestårer, klemmer og jubel.

o Kunstneren Carl Nesjar er død

Oslo (NTB): Kunstneren Carl Nesjar, som samarbeidet med Pablo Picasso om veggdekorasjonene i Regjeringskvartalet, er død. Han ble 94 år gammel.

o Politimann frikjent etter å skutt par 49 ganger

Cleveland (NTB): En politimann som avfyrte 49 skudd mot et ubevæpnet, svart par i Cleveland i den amerikanske delstaten Ohio, er frifunnet for drap.

o Blodige kamper i Somalia

Mogadishu (NTB-Reuters): Minst 24 mennesker er drept i kamper mellom al-Shabaab-opprørere og regjeringsstyrker i Sør-Somalia, ifølge øyevitner. I Mogadishu ble tre statsansatte drept.

o Liv Marit Wedvik er død

Risør (NTB): Countryartisten Liv Marit Wedvik mistet livet i en drukningsulykke i Risør lørdag. Hun ble 45 år.

o Tysk trettenbarnsmor (65) fødte firlinger

Berlin (NTB-AFP): En 65 år gammel tysk kvinne har født firlinger etter å ha fått assistert befruktning i Ukraina, melder RTL. Fra før har hun 13 barn.

o Motorsyklist kritisk skadd ved Jessheim

Jessheim (NTB): En motorsyklist er fløyet til Ullevål sykehus med kritiske skader etter å ha kjørt inn i midtdeleren ved påkjøringen på E6 ved Jessheim.

o En person funnet død etter hyttebrann

Eidsmangen (NTB): En hytte sto lørdag ettermiddag i full fyr på Eidsmangen i Våler. En bil sto utenfor, og en person ble funnet død i hytta.

o Mann alvorlig skadd i MC-ulykke

Leira (NTB): En motorsyklist i 50-årene er fraktet til sykehus med alvorlige skader etter å ha kollidert med en bil ved Leira i Oppland.

o Korttrøbbel for DNBs kunder

Oslo (NTB): Bankkortene til mange av DNBs kunder fungerer ikke. Problemet har oppstått samtidig som nettbanken er stengt for bruk.

o Trolig seks omkomne i tysk hotellbrann

München (NTB-DPA): Politiet sier seks mennesker trolig mistet livet i en hotellbrann i den sørtyske byen Schneizlreuth.

o Trapper ned søket etter liten gutt på Tjuvholmen

Oslo (NTB): Politiet har trappet ned søket etter en gutt i toårsalderen som ble sett gående alene på Tjuvholmen i Oslo. Ingen har meldt et barn savnet og området er gjennomsøkt.

Mest lest

Laster...