Norge og verden

- Hei, jeg har rømt fra fengselet

En 19 år gammel mann fra Kristiansand ringte torsdag Fædrelandsvennen for å fortelle at han hadde rømt fra Åna fengsel i Rogaland. Han er en av to fanger som har rømt fra fengselet i år.

Hun vil ikke foby omstridt genmais

Regjeringen vil ikke forby omstridt genmodifisert mais for salg i Norge. - Maisen utgjør ingen uakseptabel risiko for norske forbrukere, sier klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H).

Knuste hus flyter i elven. Se de enorme ødeleggelsene fra luften.

Scenen er nærmest surrealistisk: Ute i Aurlandsfjorden i Sogn og Fjordane flyter det frysebokser og annet inventar fra de seks husene som ble tatt av elven.

Høyspentulykke i Egersund

To arbeidere falt ned og ble slått besvisstløse i forbindelse med vedlikehold på høyspentledning.

Elleve hus og fire broer tatt av flom i Odda og Flåm

Totalt er flere hundre evakuert, elleve hus er gått tapt, fire broer har kollapset og hovedveier på Vestlandet er stengt etter flommens herjinger i natt.

Geolog: – Mindre bevegelser i Mannen

Det rasutsatte området i fjellet Mannen beveger seg ikke like raskt som før. Sjefgeolog Lars Harald Blikra angrer på at han spådde ras tirsdag kveld.

Større steinsprang i Mannen

Like før klokka 21.00 ble det meldt fra stedet at det gikk et stort steinsprang i området.

o Mange får flytte hjem, men flomdramaet er ikke over

Flåm/Oslo (NTB-Hans-Olav Rise): Det verste er over i de flomrammede områdene på Vestlandet, men både infrastruktur og flere hus kan gå med i etterdønningene.

o Ektemannen pågrepet etter drapet på kvinne på Hamar

Hamar (NTB): Politiet har pågrepet ektemannen til en 27 år gammel kvinne fra Afghanistan som tirsdag ble funnet drept på Hamar.

o Redningsaksjon i Tinnsjøen på Rjukan

Rjukan (NTB): Politi, brannvesen og dykkere rykket ut til Tinnsjøen på Rjukan på grunn av en kantret båt. Aksjonen ble raskt avblåst da det viste seg at det ikke var noen personer der.

o Bjørkelangen-ulykken for retten i februar

Lillestrøm (NTB): Hesteulykken på Bjørkelangen, der to jenter på 11 og 13 år mistet livet, skal opp i Nedre Romerike tingrett i februar neste år.

o 40 familier får flytte hjem i Flåm etter flommen

Flåm (NTB): 40 familier i Flåm får nå flytte hjem etter rekordflommen. På et folkemøte torsdag kom det samtidig fram at 13 boliger er ubeboelige.

o Amedia mener omstillingen har hatt god effekt

Oslo (NTB): Mediekonsernet Amedia har kuttet kostnadene med 146 millioner kroner, men resultat før skatt i tredje kvartal endte likevel på en snau kvart milliard kroner.

o Flommen kan gi 150 millioner i erstatninger

Oslo (NTB): Finans Norge anslår at flommen på Vestlandet vil ende med mellom 100 og 150 millioner kroner i naturskadeerstatninger.

o Politiet vil ta DNA-prøve av alle på asylmottaket etter drapet på Hamar

Hamar (NTB): Politiet på Hamar vil sjekke, avhøre og ta DNA-prøve av alle beboerne på asylmottaket på Ormseter etter drapet på en 27 år gammel asylsøker.

o Over hundre mindreårige sendt ut i september

Oslo (NTB): I alt 107 mindreårige ble sendt ut av Norge i september, mer enn dobbelt så mange som normalt.

o Strand ny styreleder i Helse Midt-Norge

Oslo (NTB): Ola H. Strand er oppnevnt til ny styreleder for Helse Midt-Norge etter Marthe Styve Holte, som nylig trakk seg. Strand er tidligere nestleder.

o Lien vil kartlegge skadeomfanget etter flommen

Odda (NTB): Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) roser lokalsamfunnene etter rekordflommen på Vestlandet. Nå starter kartleggingen.

o Antatt drept mann fortsatt ikke funnet i Troms

Tromsø (NTB): Søket etter den savnede Stein Håvard Larsen på Kvaløya i Troms har så langt ikke gitt resultat. Politiet vurderer å utvide leteområdet.

o Politiet leter etter voldtektsmann i Bergen

Bergen (NTB): En kvinne skal onsdag kveld ha blitt utsatt for en overfallsvoldtekt på Nordnes i Bergen.

o Jentene får fortsatt bedre karakterer enn guttene

Oslo (NTB): Jentene slår guttene både på grunnskolepoeng og karaktersnitt på eksamen og standpunkt, viser en oversikt fra Statistisk sentralbyrå.

Hun vil ikke foby omstridt genmais

Regjeringen vil ikke forby omstridt genmodifisert mais for salg i Norge. - Maisen utgjør ingen uakseptabel risiko for norske forbrukere, sier klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H).

o Schibsted til værs og Orkla rett ned på svak børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs falt 0,8 prosent til 581,06 poeng torsdag. Schibsted leverte gode resultater og fikk en pen utvikling, mens markedet straffet Orkla for selskapets kvartalstall.

o Vannmengdene vil opprettholdes av nedbør

Oslo (NTB): Vannføringen i elvene på Vestlandet er nå under flomnivå. Vannmengdene og -nivåene i flere innsjøer er derimot høye - og blir opprettholdt av nedbør i dagene som kommer.

o Schibsted vokser på nett

Oslo (NTB): Mediekonsernet Schibsted forbedret resultatet i tredje kvartal, og veksten på nett ser ut til å fortsette. Men hjemme i Norge påvirker nedgangen i stillingsannonser resultatet negativt.

o Is og ferdigmat ga forbedret Tine-resultat

Oslo (NTB): Nordmenn spiste mye is i sommer, og sammen med økt salg av ferdigmat bidro isspisingen til at meierikjempen Tine forbedret resultatet i tredje kvartal.

o Entra leverer gode kvartalstall

Oslo (NTB): Entra leverer solide tall for tredje kvartal. Resultatet før skatt endte på 520 millioner kroner, opp fra 107 millioner samme kvartal i fjor.

o Rauma stålsetter seg for langvarig evakuering

Åndalsnes/Oslo (NTB-Johan Falnes): Det kan gå lang tid før innbyggerne som er evakuert fra de rasutsatte områdene under fjellet Mannen, får vende hjem igjen.

o Krevende for Polaris Media

Oslo (NTB): Mediekonsernet Polaris Media sliter i motvind i tredje kvartal, men trøster seg med digital vekst, særlig på mobil. Medisinen er en kostnadsreduksjon på 260 millioner i løpet av to år.

o Norge vil sende norske soldater til to nye utenlandsoppdrag

Oslo (NTB): Regjeringen vil i løpet av de neste månedene sende norske soldater til Irak og Afghanistan.

Laster...