Norge og verden

Homofil prest: - Aldri vært i tvil om hva Jesus ville sagt

Når en kvinnelig prest finner kjærligheten med en kvinnelig misjonær kan det fort bli komplisert. Men Claire Marie Gouldthorp (33) og Katrine Kulsrud Meltzer (38) har aldri vært i tvil om hva Jesus ville sagt.

o Gutt fastlåst i morens håndjern

En 16 år gammel gutt fant et par håndjern i morens skap, men nøkkelen fant han ikke.

Frankrike har nektet 1.000 personer innreise siden Paris-terroren

Rundt 1.000 personer har blitt nektet innreise til Frankrike etter at landet innførte unntakstilstand og økt grensekontroll i kjølvannet av terrorangrepet i Paris.

Mann pågrepet for våpensalg til Paris-angriperne

Tysk politi har pågrepet en 34 år gammel mann som er mistenkt for å ha solgt våpen til gjerningsmennene bak Paris-angrepene.

Trusselnivået senkes i Brussel

Etter fem dager i helspenn senker belgiske myndigheter trusselvurderingen i hovedstaden Brussel ett hakk.

– Unge afghanere i Norge lever på sultegrensen

Mange mindreårige asylsøkere sendes til Europa og Norge av familien med krav om at de skal sende penger hjem, viser rapporter fra FN. Pengene skulle egentlig gått til mat.

Solberg: – Mottakssystemet er i krise

Statsminister Erna Solberg (H) sier det norske mottakssystemet er i krise.

o 1,5 millioner ulovlige migranter til EU i 2015

Brussel (NTB-Reuters): EU-president Donald Tusk sier at 1,5 millioner mennesker har reist inn i EU ulovlig i år.

o Iran krever stans i atomgranskning

Teheran (NTB-AFP): Iran sier landet ikke vil oppfylle sin del av atomavtalen med stormaktene hvis granskningen av tidligere iranske våpenprosjekter fortsetter.

o Julegrana tent på Universitetsplassen i Oslo

Oslo (NTB): Første søndag i advent ble julegrana på Universitetsplassen i Oslo tent til glede for de mange fremmøtte.

o Russland sender asylsøkere i retur til Norge

Storskog (NTB): Russiske myndigheter har avvist enkelte av asylsøkerne som returneres via Storskog. Regjeringen mener dette er i strid med den såkalte tilbaketakelsesavtalen mellom de to landene.

o Assad sier landets fiender øker støtten til «terrorister»

Damaskus (NTB-AFP): Syrias president Bashar al-Assad sier at hans fiender i utlandet har økt støtten til regimets væpnede motstandere siden starten av storoffensiven i landet.

o Ti asylsøkere til Østfold

Svinesund (NTB): Søndag har det ankommet ti asylsøkere til Østfold, opplyser politiet.

o NTB direkterapporterer fra Paris

Paris: NTB direkterapporterer om situasjonen i Paris i forbindelse med klimatoppmøtet som begynner mandag. Dekningen er i gang.

o Over 200 demonstranter pågrepet i Paris

Paris (NTB-AP-AFP): 208 personer er pågrepet etter kraftige sammenstøt mellom politi og miljødemonstranter på Place de la Republique i Paris. President Hollande kaller sammenstøtene «skandaløse».

o Cameron-regjeringen vil ha Syria-avstemning neste uke

London (NTB-AFP-Reuters): Storbritannias regjering ønsker at Parlamentet i uken som skal stemme over statsminister David Camerons forslag om å bidra i luftkrigen i Syria.

o Solhjell: Neppe grunn til refs etter forsvarshøring

Oslo (NTB-Mats Rønning): Salgsrotet i Forsvaret er en svært alvorlig sak, mener SVs Bård Vegar Solhjell. Han ser likevel ingen grunn til å reise alvorlig kritikk mot noen av statsrådene som er involvert.

o Flere tusen par sko i klimademonstrasjon i Paris

Paris (NTB-AFP): Demonstrantene er ikke der, men flere tusen par sko står søndag utplassert på Place de la Republique i Paris som del av en stille demonstrasjon i forkant av klimatoppmøtet.

o EU tilbyr milliardstøtte for tyrkisk flyktninghjelp

Brussel (NTB-Reuters): EU får Tyrkias hjelp til å håndtere strømmen av flyktninger og migranter. Tyrkia får rundt 28 milliarder kroner som motytelse. Det skal være innholdet i et avtaleutkast som ligger på forhandlingsbordet i Brussel.

Homofil prest: - Aldri vært i tvil om hva Jesus ville sagt

Når en kvinnelig prest finner kjærligheten med en kvinnelig misjonær kan det fort bli komplisert. Men Claire Marie Gouldthorp (33) og Katrine Kulsrud Meltzer (38) har aldri vært i tvil om hva Jesus ville sagt.

o Valen skal sette fart på SV

Oslo (NTB-Mats Rønning): Han beskrives som en energibunt, SVs nyvalgte nestleder Snorre Valen. 31-åringen spiller i elektronikaband på fritiden, men akter også å ha det gøy på jobb.

o Juletrær tatt av vinden på Østlandet

Drøbak (NTB): Kraftig vind veltet juletrærne i sentrum av både Ski og Drøbak natt til søndag.

o IS tar på seg ansvar for selvmordsbombe i Irak

Bagdad (NTB-Reuters): IS har tatt på seg ansvaret for en selvmordsbombe nord i Irak lørdag der 7 mennesker ble drept og 17 såret.

o UDI opprettholder kors-nekt i asylmottak

Oslo (NTB-Kaja Staude Mikalsen): Utlendingsdirektoratet nekter norske asylmottak å ha kors og andre religiøse symboler hengende fremme. UDI endrer ikke retningslinjene, og det vekker reaksjoner.

o Brann hos Marine Harvest under kontroll

Leikanger (NTB): Nødetatene rykket ut etter meldinger i oppdrettsselskapet Marine Harvests lokaler på Hermansverk i Leikanger i Sogn og Fjordane.

o SOHR: 18 drept i russiske flyangrep i Syria

Beirut (NTB-Reuters): Minst 18 mennesker er drept og flere titall såret i russiske flyangrep nordvest i Syria søndag, ifølge den syriske eksilgruppen SOHR.

o Paven har ankommet Den sentralafrikanske republikk

Bangui (NTB-Reuters): Pave Frans ankom søndag formiddag Den sentralafrikanske republikk. Det er hans tredje og siste stoppested på reisen til det afrikanske kontinentet.

o Tyrkia sender drept russisk flyger til hjemlandet

Ankara (NTB-Reuters): Den russiske flygeren som ble drept i Syria etter å ha blitt skutt ned av tyrkiske jagerfly tirsdag, ble lørdag fraktet til Tyrkia, og sendes nå videre til Russland der han skal begraves.

o Gutt fastlåst i morens håndjern

En 16 år gammel gutt fant et par håndjern i morens skap, men nøkkelen fant han ikke.

o India vil ikke la seg herse med på klimatoppmøtet

New Delhi (NTB-DPA): India vil innta klimatoppmøtet i Paris med positiv holdning, men vil ikke la seg presse til innrømmelser, slår miljøvernminister Prakash Javadekar fast.

Mest lest