Norge og verden

Folkeavstemningen i gang i Hellas

Søndag morgen åpnet valglokalene der grekerne skal stemme for eller imot de internasjonale kreditorenes kutt- og reformforslag for landet.

Anundsen vil sende asylsøkere uten asylbehov i fengsel

Justisminister Anders Anundsen (Frp) foreslår at personer som åpenbart søker asyl uten grunn, skal kunne fengsles i inntil tre døgn.

Skuddoffer og antatt gjerningsmann begge døde

En mann i 60-årene ble skutt og drept på Økern i Oslo tirsdag. Den antatte gjerningsmannen tok ifølge politiet sitt eget liv. Han var en kollega av den drepte.

UD advarer Hellas-turister mot tomme minibanker

Skal du til Hellas i nærmeste framtid, bør du ta høyde for at det kan bli vanskelig, kanskje umulig, å få kontanter ut av minibankene, ifølge Utenriksdepartementet.

Løkke vil danne ren Venstre-regjering i Danmark

Danmarks Lars Løkke Rasmussen vil lørdag gi dronning Margrethe beskjed om at han danner en ren Venstre-regjering med bare 34 mandater i Folketinget.

Makabre angrep sjokkerer under ramadan

Fredagens rekke av grufulle angrep sjokkerer verden – bare dager etter at ekstremistgruppa IS oppfordret sine støttespillere til å slå til under ramadan.

Vestlige turister drept i terrorangrep i Tunisia

Minst 37 personer ble drept og 36 såret i hotellangrepet i Tunisia, bekrefter det tunisiske helsedepartementet.

o Ingen pågrepet etter våpentrusler i Oslo

Oslo (NTB-Markus Weisser): Politiet leter etter en mann som ifølge vitner siktet på en person i Oslo sentrum. Et våpen er funnet på en kafé, men det er ikke klart om dette er ekte eller ikke.

o Mulig skatteamnesti for greske formuer i Sveits

Aten (NTB-Reuters-AFP): Hellas vurderer skatteamnesti for skjulte formuer i Sveits. Forslaget fra regjeringen kan føre milliarder av euro tilbake til en kriserammet gresk økonomi.

o Solid oppmøte i greske valglokaler

Aten (NTB-DPA): Rundt 35 prosent av grekerne hadde ved 15.30-tiden avgitt sine stemmer i søndagens folkeavstemning i Hellas, ifølge lokale medier.

o Korrupsjonsanklager mot Malaysias president

Kuala Lumpur (NTB-DPA): Malaysias statsminister Najib Razak beskyldes for å ha mottatt milliardbeløp til sin personlige konto fra et statlig fond.

o Schulz: Gresk nei betyr farvel til euroen

Aten (NTB-Ritzau): EU-parlamentets president Martin Schulz sier at Hellas må innføre en ny valuta dersom nei-siden vinner folkeavstemningen søndag.

o Klassisk «flom-oppskrift» skaper bekymring

Oslo (NTB): Kombinasjonen av mye nedbør og høy snøsmelting i de flomrammede områdene bekymrer NVE.

o Kuwait vurderer titalls siktelser etter moské-angrep

Kuwait by (NTB-AFP): Kuwaitiske myndigheter vurder å sikte mer enn 40 personer som de mistenker kan knyttes til et selvmordsangrep i en sjiamuslimsk moské i juni.

o Seks drept i selvmordsangrep i Nigeria

Bauchi (NTB-Reuters): Seks mennesker ble drept da en person sprengte seg selv i luften ved en kirke i byen Potiskum nordøst i Nigeria.

o Fem døde i ulykke i dyrepark i Thailand

Bangkok (NTB-DPA): Fem mennesker omkom og rundt 50 ble skadd da et kjøretøy med to vogner veltet ved dyreparken Khon Kaen i Thailand.

o Varoufakis bestemt på å trekke seg ved ja-flertall

Aten (NTB-Reuters): Hellas' finansminister Yanis Varoufakis er klar på at han vil gå av dersom utfallet av søndagens folkeavstemning blir et ja-flertall.

o Colombias regjering: - Klar for bilateral våpenhvile

Bogota (NTB-AFP): Den colombianske regjeringen er klar til å vurdere en bilateral våpenhvile med FARC-geriljaen, selv før fredssamtalene er over, sier landets forhandlingsleder i et intervju.

o Kritisk skadd i arbeidsulykke i Bergen

Bergen (NTB): En mann i 50-årene er kritisk skadd etter en arbeidsulykke på Flesland i Bergen lørdag.

o Jordras tok med seg flere bygg i Sogn

Luster (NTB): Ingen personer ble skadd da flere bygg ble tatt av et jordskred i Jostedalen i Sogn søndag.

o Renzi: EU må gjenoppta samtaler etter gresk avstemning

Roma (NTB-AFP): Uansett utfall av søndagens folkeavstemning i Hellas må lederne i EU «begynne å snakke sammen igjen,» sier Italias statsminister Matteo Renzi i et avisintervju.

o Syrias hær gikk inn i opprørskontrollert by

Amman (NTB-Reuters): Den syriske hæren og libanesiske Hizbollah-krigere har gått inn i den opprørskontrollerte byen Zabadani i Syria, dagen etter at de startet en stor offensiv for å gjenerobre byen.

o Redd Barna krever doblet skolehjelp

Oslo (NTB): Nødhjelpen til utdanning må dobles i konfliktområder, krever generalsekretær Tove Wang i Redd Barna. Hun håper på gjennomslag under utdanningstoppmøtet i Oslo neste uke.

o Norske skip har reddet 5.000 i Middelhavet

Oslo (NTB): Norges Rederiforbund utarbeider nye retningslinjer for skip som seiler i Middelhavet. På litt over et år har norske sivile skip berget flere enn 5.000 desperate migranter.

o Sundtoft gratulerer Rjukan og Notodden

Oslo (NTB): Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) gratulerer Rjukan og Notodden etter at verdensarvkomiteen søndag vedtok å plassere Rjukan-Notodden industriarv på UNESCOs verdensarvliste.

o Russisk romfartøy koblet seg til ISS

Moskva (NTB-Ritzau): Det russiske romfartøy Progress M-28M lyktes søndag med å koble seg til den internasjonale romstasjonen ISS. Planen er å overlevere 2,4 tonn forsyninger til stasjonen.

o - Fantastiske nyheter for Norge og Telemark

Bonn/Oslo (NTB-Ole Henrik Tveten): Rjukan og Notoddens industrihistorie kom søndag inn på UNESCOs verdensarvliste. Klima- og miljøminister Tine Sundtoft sier det er «fantastisk» for Norge.

o Tsipras «optimistisk» da han avla sin stemme

Aten (NTB-DPA): Statsminister Alexis Tsipras sa at han er «optimistisk» til utfallet av søndagens folkeavstemning i Hellas i det han avla sin stemme i hovedstaden Aten.

o Fidel Castro i sjelden offentlig opptreden

Havana (NTB-AFP): Cubansk statlig TV kringkastet bilder av landets tidligere president Fidel Castro idet han møtte osteeksperter under en sjelden tur utenfor sitt hjem i Havanna.

Folkeavstemningen i gang i Hellas

Søndag morgen åpnet valglokalene der grekerne skal stemme for eller imot de internasjonale kreditorenes kutt- og reformforslag for landet.

Mest lest