Norge og verden

Menn med barn tjener best

Kvinner taper ikke lenger mye lønnsmessig på å få barn. Men fedrene tjener stadig bedre enn sine barnløse frender.

o Tenåring alvorlig skadd i knivstikking i Oslo

En mann på 19 år ble alvorlig skadd i en knivstikking på Tøyen i Oslo lørdag kveld. Ingen er pågrepet, men politiet leter etter navngitte personer.

Statoil vurderer å flytte flere oljearbeidere

Statoil vurderer fredag å flytte ytterlige 60 arbeidere på grunn av uværet i Nordsjøen. Torsdag ble 310 arbeidere flyttet.

Mann pågrepet etter væpnet bankran i Stavanger

SR-Banks filial på Mariero ble ranet av en mann tirsdag formiddag. 40 minutter senere ble en mistenkt pågrepet.

Dobbelt så mange boligkjøpere får foreldrehjelp

200.000 kroner i hjelp til det første boligkjøpet var det som skulle til for at familien Zwilgmeyer nå har 1,4 millioner i egenkapital.

o Tenåringer i livsfare – fikk for mye cellegift

En apotekkontroll ble ikke utført som den skulle. Det kunne blitt fatalt for to kreftrammede tenåringer i Tromsø.

Se, de går på line ved Preikestolen

Fantasien kjenner nesten ingen grenser. Se hvorfor de tre dristige tyskerne ville til Preikestolen.

o Jagland: - Tildelingen til Liu er bakgrunnen

Oslo (NTB): Thorbjørn Jagland mener tildelingen av Nobels fredspris til den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo er grunnen til at Høyre nå vurderer å kaste ham som leder i Nobelkomiteen.

o PRIO mener Stortinget sitter fast i gamle spor

Oslo (NTB): PRIO-direktør Kristian Berg Harpviken frykter at Høyre og Frp vil utnevne Nobelkomite-medlemmer på gamlemåten, og mener det kun vil skape ytterligere politisering.

o Frp vil kaste Jagland

Oslo (NTB): Fremskrittspartiets utenrikspolitiske talsmann Kristian Norheim vil kaste Thorbjørn Jagland som leder av Nobelkomiteen på grunn av hans rolle som generalsekretær i Europarådet.

o Hivpositive menn får tilbud om sædvask

Oslo (NTB): Norske sykehus skal tilby såkalt sædvask til menn som er smittet av hiv, hepatitt B og hepatitt C. Metoden gjør at deres barn ikke blir smittet av virusene.

o Lime-sjefen fengslet i fire nye uker

Lillestrøm (NTB): Eieren av Lime-kjeden Sajjad Hussain (37) må sitte fire nye uker i varetekt. To av ukene skal han være helt isolert, har retten bestemt.

o Jagland: - Nobelkomiteen må være uavhengig

Oslo (NTB-Jon Even Andersen og Anniken Celine Berger): Både Høyre og Frp åpner for å kaste Thorbjørn Jagland som leder av Nobelkomiteen. Jagland selv advarer Stortinget mot å blande seg inn i komiteens arbeid.

o Topptung Kirkenes-markering

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) skal også delta på 70-årsmarkeringen for frigjøringen av Finnmark 25. oktober.

o Redningshelikopter greide å lande med vaier i rotoren

Meløy (NTB): Et redningshelikopter fra 330-skvadronen i Bodø måtte mandag nødlande etter at det fikk en vaier i rotoren.

o Krigsprofitørene som gikk fri

Oslo (NTB): Det er påtakelig hvor overfladisk etterforskningen av pengesterke og mektige nordmenn var etter krigen, mener historiker Anette H. Storeide.

o Bastø Fosens krav mot Color Line avvist av retten

Oslo (NTB): Rederiet Bastø Fosen får ikke behandlet sitt rettslige krav på nesten 1 milliard kroner mot Color Line fordi det er foreldet.

o Synnøve Finden-gründer dømt til åtte måneder fengsel

Oslo (NTB): Grunnlegger av Synnøve Findens osteproduksjon, Dag Swanstrøm, er i Oslo tingrett dømt til fengsel i åtte måneder for økonomisk utroskap. Halvparten av straffen må han sone i fengsel.

o To personer skadd i ulykke i Hitratunnelen

Trondheim (NTB): To personer ble skadd da en varebil og en traktor kolliderte inne i Hitratunnelen i Sør-Trøndelag mandag ettermiddag.

o Stadig flere klager på politiet

Oslo (NTB): Politiet fikk 834 klager på egen atferd, saksbehandling eller service i fjor, viser tall fra Politidirektoratet. Det er en økning på 19 prosent fra året før og hele 42 prosent flere enn i 2010.

o Nekter for voldtekt

Teie (NTB): En 32 år gammel mann som ble pågrepet og siktet for voldtekt av en 19 år gammel kvinne på Nøtterøy i helgen, nekter straffskyld.

o Ekspert: Naivt å tro at Oslo får OL på walkover

Oslo (NTB): Forestillingen om at IOK går med på hva det skulle være for å sikre et OL i Oslo er naiv, mener idrettsblogger Andreas Selliaas.

o Rivearbeidet starter i regjeringskvartalet

Oslo (NTB): Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) er opptatt av å beholde et levende byrom i regjeringskvartalet mens byggearbeid pågår. Onsdag begynner rivingen av S-blokka.

o Oppfyller ikke ambisjoner i polarforskning

Oslo (NTB): Norge har ikke så stor vitenskapelig innflytelse på polarforskning som man kunne vente, konkluderer Riksrevisjonen i en gjennomgang av hvordan norske forskningsanlegg på Svalbard utnyttes.

o Riksarkivaren sier nei skyarkivering i utlandet

Oslo NTB): Riksarkivet advarer kommuner som vil spare penger mot å benytte seg av lokkende tilbud om skylagring fra utenlandske selskaper.

o Færre møteulykker - flere utforkjøringer

Oslo (NTB): Mens antall møteulykker har gått ned mer enn 40 prosent i løpet av et snaut tiår, har utforkjøringer og eneulykker økt med nesten 75 prosent.

o Norge i samarbeid med rakettforum

Oslo (NTB): Norge søker om å bli medlem i forumet av land som arbeider for å etablere et sjøbasert rakettskjold mot rakettrusler.

o Minimal endring på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs stanset på 607,22 poeng mandag, opp 0,06 prosent.

o Høyre i Nord-Norge sier nei til OL

Oslo (NTB): Høyres representanter i de tre nordligste fylkene sier nei til OL i Oslo og krever å få stemme etter egen overbevisning når saken kommer opp for Stortinget.

o Eks-politimann fikk tre år for å ha forlatt Linn på brua

Skien/Oslo (NTB-Steinar Schjetne): En 42 år gammel mann er i Nedre Telemark tingrett dømt til tre års fengsel for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen i hjelpeløs tilstand før hun falt fra Brevikbrua.

Laster...