Norge og verden

Kan gi alvorligere bivirkninger enn først antatt

Ny studie antyder at bivirkningene av paracetamol er alvorligere enn tidligere antatt.

Norwegian vil ha med Riksmekleren i forhandlinger

Norwegian prøver å få til forhandlinger med de streikende flygerne med Riksmekleren til stede, opplyser selskapet. Natt til torsdag var ledelsen i Norwegian i dialog med fagforbundet Parat.

KrF gjør kjempehopp – Frp stuper

I kjølvannet av de famøse uttalelsene til Frp-nestleder Per Sandberg mister partiet en seksdel av oppslutningen. KrF derimot, vinner på støyen.

Ber passasjerene forberede seg på «en ganske dyster dag»

For andre dag på rad innstiller Norwegian alle selskapets innenriksfly i Norge.

- KrF-utspill skjedde i affekt

Frp-nestleder Per Sandberg sier utspillet om at KrF hadde et ansvar for rekruttering til terrorgrupper, skjedde i affekt

OSM nekter for å ha ringt til Norwegian-flygere

Bemanningsselskapet OSM nekter for å ha oppringt streikende flygere fra Norwegian i Norge og Sverige for å tilby dem arbeid.

Norwegian leier inn fly – fagforeningen reagerer

Norwegian har leid inn ni fly med mannskap fra utenlandske selskaper for å begrense skadene av streiken. Flyene skal brukes på Norwegians europeiske ruter.

o ESA gransker Helse Nord

Bodø (NTB): EFTAs overvåkingsorgan skal undersøke om Helse Nords innkjøp av IT-tjenester fra selskapet Dips uten anbud, var et brudd på EØS-avtalen.

o Opptil 40.000 Norwegian-passasjerer rammes

Oslo (NTB): Streiken blant Norwegian-pilotene gjør at bare et fåtall innenriksfly i Skandinavia går fredag. Totalt rammes mellom 35.000 og 40.000 reisende.

o Kosovoalbaner tatt med sju kilo amfetamin

Oslo (NTB): Tollerne fant sju kilo amfetamin i kofferten til en 23 år gammel kosovoalbaner som kom til Oslo med Kiel-ferja tidligere i år.

o Kjos avviser påstander om at oppsplitting er ulovlig

Oslo (NTB): Norwegian-boss Bjørn Kjos har fått forsikringer om at han er på juridisk trygg grunn når han splitter opp gruppen av skandinaviske piloter.

o Slutt på boplikt for prester

Oslo (NTB): Boplikten for prester skal avvikles. Som kompensasjon får prestene 50.000 kroner mer i lønn i året.

o Parat: Bjørn Kjos kan ikke gjøre det han gjør

Oslo (NTB): Norwegian-sjef Bjørn Kjos kan ikke splitte pilotselskapet slik han gjør mens pilotene er i streik, mener Parat.

o Professor: - Norwegian løser ikke det grunnleggende

Oslo (NTB): Norwegian-ledelsen løser ikke det grunnleggende problemet ved å splitte de skandinaviske flygerne i tre ulike datterselskaper, mener professor Tor W. Andreassen.

o Norwegian flytter flygerne til tre nye selskaper

Oslo (NTB-Jon Even Andersen): Norwegian overfører flygerne i Skandinavia til ett datterselskap i hvert land. - Vi gir pilotene i de ulike landene mulighet til å forhandler om sine egne løsninger, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

o Norwegian-aksjen opp etter omorganiseringen

Oslo (NTB): Norwegian-aksjen steg med 3,7 prosent på Oslo Børs torsdag. Kursen steg kraftig etter nyheten om omorganiseringen i datterselskapet Norwegian Air Norway.

o Jensen-etterforskning klar i april

Oslo (NTB): Spesialenheten i politisaker regner med å ha en innstilling klar i etterforskningen mot Eirik Jensen innen utgangen av april.

o Nødnummer 113 i Oslo i orden igjen

Oslo (NTB): Det medisinske nødnummeret 113 var delvis ute av drift i Oslo i over to timer torsdag ettermiddag.

o To personer MRSA-smittet i Trøndelag

Oslo (NTB): Veterinærinstituttet har påvist antibiotikaresistente bakterier i fem nye svinebesetninger. I tillegg er to personer smittet, begge etter kontakt med griser.

o Parat avviser Kjos-krav som trussel

Oslo (NTB): - Dette er en klar trussel, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud om Norwegians krav til de streikende pilotene om å møtes innen klokka 15 torsdag ettermiddag.

o Mann fikk hjertestans under pågripelse i Lofoten

Stamsund (NTB): En mann som fremsto som ustabil, fikk hjertestans da politiet pågrep ham i Stamsund i Lofoten.

o Kinaputt utløste full alarm i Lærdal

Lærdal (NTB): Den mistenkelige pakken som førte til at politiets bombegruppe onsdag måtte rykke ut til Lærdal, inneholdt krutt som trolig ble brukt til å lage en stor kinaputt.

o Femåring skadd i klatreulykke i Brønnøysund

Brønnøysund (NTB): En gutt på fem år ble brakt til sykehus med lettere skader etter at han falt ned fra en bergvegg i Brønnøysund torsdag.

o Få analytikere vil snakke om Norwegian-streiken

Oslo (NTB): Få analytikere vil snakke om streiken i Norwegian fordi konflikten er så betent. Blant dem som vil snakke, spriker anslagene om hvor mye selskapet taper fra 12 til 70 millioner kroner dagen.

o Solberg: - Ingen solnedgang for olje og gass ennå

Oslo (NTB): Olje- og gassnæringen vil være Norges største næring i 20-30 år til, mener statsminister Erna Solberg (H).

o - Krekar er ingen vanlig person på Tøyen

Oslo (NTB): NRK var ute etter å få fram Mulla Krekars holdninger. Derfor valgte Anders Magnus å stille åpne spørsmål i det omstridte Dagsrevy-intervjuet søm førte til ny pågripelse av Krekar.

o Politiet henlegger anmeldelse av Munch-museet

Oslo (NTB): Politiet har henlagt anmeldelsen av Munch-museet og mot kunstner Bjarne Melgaards video av en mann som suger på armen til en liten jente.

o Overgrepstiltalt ville gjøre kjæresten fornøyd

Drammen (NTB): Den 23 år gamle kvinnen som er tiltalt for voldtekt av sin to måneder gamle datter, sier hun deltok fordi hun var redd for å miste kjæresten.

o Kritikerprisen til Ingvild H. Rishøi

Oslo (NTB): Ingvild H. Rishøy får kritikerprisen for beste skjønnlitterære voksenbok for «Vinternoveller».

o Kan bli ny norsk IS-rettssak før sommeren

Oslo (NTB): Politiets sikkerhetstjeneste (PST) tar sikte på å føre en ny IS-sak for retten i løpet av tre måneder mot en 23-åring fra Fredrikstad som ble pågrepet i desember

Mest lest

Laster...