KRISTIANSAND (fvn.no): Start prøvde seg på en sluttspurt, men klarte aldri å få utligningsmålet. I stedet var det Martin Ødegaard og Strømsgodset som kunne reise fra Sørlandet med 3-2-seier og tre poeng – alle tre målgivende pasningene var signert det 15 år gamle stjerneskuddet, Martin Ødegaard.

Start åpnet og avsluttet bra, men det holdt ikke helt inn mot Strømsgodset. Foto: NTB Scanpix

— Vi skapte en haug med sjanser, men vi klarte ikke å få ballen i mål nok ganger. Vi scoret to mål, det er sterkt, men det hjelper ikke når vi slipper inn tre. Der var Godset dyktigst, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Start tok ledelsen

Start åpnet med et smell på hjemmebane. Før fire minutter var passert lå ballen i nettet. En corner fra Zlatko Tripic ble stusset videre av Strømsgodsets Martin Ødegaard på nærmeste stolpe. Ballen landet på pannebrasken til Bismark Acosta som stanget lærkula i mål.

Men da la vertene seg bakpå og lot Godset få lov til å trille ball, det de er så gode til.

Og gir man et lag som Strømsgodset lillefingeren, ja, da tar de hele hånda. Midtveis i omgangen hadde gjestene ballen på sin venstre side. Ballen ble slått til 15 år gamle Ødegaard, som på lekkert vis flikket videre til Bismark Boateng. Midtbanespilleren dro til fra 20 meter og ballen suste inn i nettmaskene, utagbart for Håkon Opdal.

Start hadde nok av muligheter til å ta tilbake ledelsen, men for sjeldent klarte de å teste Adan Larsen Kwarasey i Godset-buret. Blant annet hadde Ernest Asante en god mulighet da han fikk lov til å skyte upresset fra 16 meter, men han klarte ikke å treffe mål.

Snudde kampen

Sju minutter før pause satt den igjen for drammenserne, og nok en gang var Martin Ødegaard arkitekten bak det hele. Et godt slått innlegg der Marvin Ogunjumi slo Gudmundur Kristjansson i duellen og hælflikket ballen i lengste hjørne.

Sørlendingene fikk et par halvsjanser etter Godsets ledermål, men det var gjestene fra Drammen som kunne gå til pause med en 2-1-ledelse.

Midtveis i 2. omgang økte gjestene til 3-1. Igjen var det Martin Ødegaard som var nest sist på ballen. En godt slått corner ble stanget i mål av Ogunjumi.

Fikk ett, men det holdt ikke

Da våknet Start-erne igjen for å prøve å skape stemning i kampen. Det ble det ikke før i det 87. minutt. Kristoffer Ajers skudd ble blokkert. Ballen trillet ut til Ernest Asante som banket inn 2-3. Bismark Acosta fikk en god mulighet bare minutter etter, men skuddet fra kloss hold traff kun nettveggen på utsiden av stolpen.

Nærmere kom ikke Start. David Nielsens retur til Sparebanken Sør Arena, som hovedtrener, endte med tre poeng. Dermed ligger drammenserne kun ett poeng bak Odd, men med en kamp mer spilt.

Start beholder sin 10.-plass, med sine 22 poeng. Dermed ender rekken mot topplagene Molde, Rosenborg og Strømsgodset med ett poeng. I neste kamp venter eliteseriens formlag nummer én, Odd.