KRISTIANSAND: Tirsdag kveld var det duket for toppkamp i junior-klassen, da 16-årslaget til Start tok imot Jerv-juniorene til kamp. I forkant av oppgjøret ledet Start avdelingen sin med 15 poeng, to mer enn Jerv, som på sin side også hadde spilt en kamp mindre.

Se høydepunktene i videoen øverst i saken.

Allerede fra første spark på ballen gikk Jerv-laget ut i høyt press og gjorde ting vanskelig for Start. Grimstad-guttene viste seg å bli for sterke for de gulkledde fra Kristiansand, og vant til slutt komfortabelt 4–1.

– Det var fint dette. Alltid fint å score på Sør Arena, det er sånn det skal være. Nå ligger vi øverst på tabellen, og fokuserer på den siste kampen vi har igjen mot Arendal, sier Langås som var kveldens store spiller med hat-trick for Jerv.

Start-trener Håvard Lilletvedt var skuffet etter at laget hans tapte mot Jerv. Han mener at bortelaget var mer effektive, men var samtidig stolt av sine gutter.

– Vi er skuffet over at vi taper, men vi skal være stolte over at disse unge spillerne har kjempet i toppen av avdelingen denne sesongen, sier han til Fædrelandsvennen.

Gjestene dominerte

Etter bare ti minutter kom kampens første store Jerv-mulighet. Det høye presset bortelaget gikk ut i sørget for at Mohammed Badran kom til en avslutning fra utenfor 16-meteren på volley, men forsøket gikk like over mål.

• Se hele kampen i opptak:

Tre minutter senere skulle også Start melde seg på. Driblefanten Levi Eftevaag ble spilt i bakrom, og kom til et innlegg fra kanten av 16-meteren til Jerv. Innlegget fant Adrian Nilsen i boksen, som fikk avslutningen sin blokkert. Plutselig havnet ballen ut av det blå i beina på Stian Hornnes som tuppet ballen i tverrliggeren, før en Jerv-forsvarer fikk klarert.

Jerv styrte spillet i store deler av førsteomgangen, og etter en halvtime kom kveldens første mål. En fryktelig pasning i forsvaret til Start sørget for at Eivind Langås fikk stå alene med keeper, og bredside inn ledermålet.

Det ble mange dueller og mål i junior-oppgjøret mellom Start og Jerv. Foto: Shayan Jalilian

Hat-trick

Utover i andreomgangen viste Jerv at de har fantastiske kvaliteter i laget. Jerv-spissen Langås skulle vise seg å bli kveldens store mann. Unggutten noterte seg for et hat-trick.

Det var kun spilt fem minutter av andreomgangen, da Jerv doblet ledelsen etter en scoring av Tobias Wangerud. Badran spilte han gjennom i bakrommet, og Wangerud gjorde ingen feil alene med keeper og doblet ledelsen for Jerv på flott vis.

Etter 65 minutter kom kveldens andre scoring for Langås. Han mottok ballen i boksen til Start, tok et par touch, og banket inn 3–0-scoringen til Jerv.

Kveldens store spiller ville ikke gi seg før hat-tricket var i boks. Et kvarter før slutt slo det sprekker i Start-forsvaret, og plutselig fikk Langås stå alene med Henrik Webb Dahl i Start-buret. Der gjorde han selvfølgelig ingen feil, og pirket inn sin tredje scoring for kvelden.

Adrian Nilsen reduserte til 1–4 for Start 13 minutter før slutt, men det holdt ikke. Dette var ikke kvelden for ungguttene til Start, som også fikk en mann utvist før slutt. Jerv tok til slutt alle tre poengene, og har alt å spille for den siste serierunden mot Arendal.

Tett i toppen

Vinneren av denne avdelingen møter de to andre avdelingsvinnerne for å gjøre opp om kretsmesterskapet. Start 2, som består av klubbens 16-åringer, er nå ferdige for sesongen.

Kristiansanderne endte opp med 15 poeng, mens Jerv nå leder serien med 16 poeng og en kamp igjen å spille. Den kampen er mot Arendal, som nå står med 15 poeng etter å ha slått Express 5–1 på hjemmebane tirsdag kveld.

Det vil med andre ord bli en ren avdelingsfinale mellom Jerv og Arendal.