BYÅSEN-VIPERS KRISTIANSAND 30-30

NIDARØHALLEN (adressa.no): Byåsen var ille ute i serieåpningen hjemme mot Vipers Kristiansand, men snudde det hele med en imponerende sluttspurt.

Likevel ble det med poengdeling etter at hjemmelaget kastet bort 29-26-ledelsen laget hadde få minutter før slutt.

Vipers’ Susann Iren Hall sørget for 30-30 med kun sekunder igjen på klokken.

Jevnspilt

For første gang på mange, mange år går Byåsen inn i en eliteseriesesong uten å være opplagte medaljefavoritter.

Med eliteseriens nest yngste stall fikk rødtrøyene besøk av Vipers Kristiansand i sesongåpningen. Kampen var forventet å være jevn, og lagene fulgte nettopp den oppskriften de første 30 minuttene.

Seriepremieren var preget av to lag som ønsket å spille hurtig håndball – men som tidvis glemte sine defensive plikter.

Målrikt

Byåsens EM-aktuelle strekspiller, Maren Gundersen, fremsto som et konstant uromoment for Vipers-forsvaret, og sto for to mål og fire skaffede straffekast i løpet av den første omgangen.

Samtidig slet Tonje Nøstvold med avslutningene sine. Høyrebacken, som var nær en overgang til nettopp Vipers foran denne sesongen, løsnet skudd fem ganger før hvilen. Ingen av dem endte i nettsus.

På bortelaget var først og fremst Susann Iren Hall og Karin Weigelt toneangivende med fire mål hver før hvilen, og lagene gikk til pause med stillingen 16-17 favør sørlendingene.

Vipers tok tak

Etter pause tok bortelaget skikkelig tak i kampen. Spesielt Jesse Kramer var frisk, og scoret tre ganger de første seks minuttene. Plutselig var Vipers i føringen 17-21, og det så stygt ut for det unge Byåsen-mannskapet.

Trener Claus Mogensens jenter kjempet seg imidlertid inn i kampen igjen, og anført av nevnte Gundersen, keeper Ingrid Ødegård og Herrem-erstatter Kristin Venn sørget hjemmelaget for at det igjen ble drama i Nidarøhallen.

Spennende avslutning

Med åtte minutter igjen på klokken hadde Byåsen snudd det, og gått fra 17-21 til 27-25. Fire minutter før slutt ledet Byåsen 29-26, men en håndballkamp er sjelden avgjort før helt på tampen, og Vipers skapte ny spenning med to raske reduseringer.

30-28 ble til 30-30 etter at Susann Iren Hall utlignet med fjorten sekunder igjen å spille.

Byåsen maktet ikke å utnytte det siste angrepet, og dermed ble det poengdeling i sesongens første seriekamp.