Vipers Kristiansand har fått spille bare to hjemmekamper i Champions League så langt i sesongen, resten er utsatt på grunn av koronarestriksjoner. Nå tyder mye på at ytterligere to hjemmekamper ryker kommende uke. Vipers Kristiansand har fått spille bare to hjemmekamper i Champions League så langt i sesongen, resten er utsatt på grunn av koronarestriksjoner. Nå tyder mye på at ytterligere to hjemmekamper ryker kommende uke. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Opphevelse av unntaket for innreisekarantene setter to Vipers-kamper i fare

Regjeringens innstramming av karantenereglene kan stoppe to nye Champions League-hjemmekamper for Vipers Kristiansand kommende uke.

Regjeringen meldte lørdag at unntaket for innreisekarantene i forbindelse med internasjonale idrettskonkurranser oppheves fram til 31. januar. Det rammer Vipers, som skal få besøk av ungarske FTC Hungaria onsdag 27. og av franske Metz lørdag 30. januar.

Egentlig skulle Vipers ha spilt tre hjemmekamper i Champions League på åtte dager. Lørdagens kamp mot Bietigheim ble utsatt allerede onsdag på grunn av koronasmitte i det tyske laget.

Vipers har spilt bare seks kamper, øvrige lag i CL-gruppa ni eller ti. Så langt har Vipers fått gjennomført bare to hjemmekamper. Alle de andre er utsatt på grunn av koronarestriksjoner, ofte på kort varsel.

– Vi er i dialog med Norges Håndballforbund, for vi må kunne redegjøre overfor lagene vi skal møte om hva som skjer. Vi venter på en avklaring, og den kommer mest sannsynlig søndag, sier daglig leder Terje Marcussen i Vipers til NTB lørdag kveld.

Forutsigbarhet

– Denne sesongen har vært en formidabel utfordring. Jeg håper vi kan få en endelig tilbakemelding, for det er ikke lett å drive slik det er nå.

Han etterlyser mer forutsigbarhet.

– Selvsagt skjønner jeg at vi må forholde oss til smittesituasjonen, men kommende uke er det kun ett lag som rammes av dette, og det er Vipers. Jeg kunne ønske at myndighetene kunne si det direkte til oss og være krystallklare i måten de kommuniserer, sier han.

Uvisshet

Han understreker at lagene som kommer på besøk følger strenge smittevernregler.

– Dette er lag som reiser direkte og som ikke kommer i kontakt med andre under oppholdet.

Mye tyder på at Vipers må utsette også kampene mot FTC Hungaria og Metz. Vipers-lederen håper på en rask avklaring.

– Uvissheten er nesten det verste, sier Marcussen.