Byåsen 25-26 Vipers

Trondheim (fvn.no): Dermed står Vipers med full poengpott etter tre spilte kamper, etter blant annet å ha slått de to antatte topplagene Tertnes og Byåsen på bortebane.

Men seieren kom ikke uten dramatikk. Etter en strålende start på andre omgang, ledet Vipers på det meste med fire mål – før Byåsen startet opphentingen. På stillingen 24-24 hadde Vipers ballen i angrep mens Byåsen fikk utvisning. Thorey Stefansdottir benyttet anledningen til å sende Vipers i ledelsen. Men, vertene svarte fem sekunder før slutt. Men før jubelen i Trondheim Spektrum hadde rukket å legge seg, gikk kampens store spiller, Jeanett Kristiansen, bort og sikret Vipers seieren – i siste sekund!

I første omgang fulgte lagene hverandre som skygger. Byåsen åpnet best, men Vipers lot aldri vertene rive til seg mer enn en tomålsledelse. Likevel hadde de grunn til å irritere seg over at de ikke utnyttet perioden etter drøyt ti minutter bedre. Da, på stillingen 4-3 til Vipers, fikk først Byåsen sin landslagspiller Emilie Hegh Arntzen utvist, og deretter led en av lagvenninnene samme skjebne. Likevel vant Byåsen perioden med 2-1, slik at det sto 5-5 etter 14 minutter.

Utover i omgangen tilrev Byåsen seg en tomålsledelse, men skuddarmen til Jeanett Kristiansen sørget for at Vipers bare lå ett mål bak ved pause – 12-13. Andre omgang åpnet forrykende for Vipers. De tettet igjen forsvaret nesten fullstendig, og Byåsen scoret bare ett mål det første kvarteret! Men så startet de opphentingen. I angrep satte de ut målvakten sin, og ved hjelp av sju utespillere nærmet de seg steg for steg. Fire minutter før slutt utliknet de til 24-24. Men heldigvis hadde Vipers Thorey Stefansdottir og Jeanett Kristiansen. De var Vipers to giganter, og sørget for en herlig skalp mot laget som ikke tapte en eneste hjemmekamp i serien i fjor!