Vipers kom best i gang i Oppsal Arena og tok kommandoen fra start. Laget tok ledelsen ved Mathilde Kristensen, som gjorde en imponerende omgang fra streken med fem scoringer. Anført av en god Mona Bruskeland kunne man også se konturene fra det gode forsvarsspillet Vipers leverte etter hvert i kampen mot Krim på lørdag, da Vipers vant 29-27 i Cupvinnercupens kvartfinale.

Fremover på banen var Lynn Knippenborg meget aktiv, og lyktes med mye fra sin spillfører-posisjon. Vipers slet mer ved å få til det gode kant-spillet laget hadde i januar. Karin Weigelt satte kun inn en av fem forsøk før hvilen, mens Vilde Kaurin Jonassen også kun hadde en scoring i første omgang.

God time-out av Lunde-Borgersen

Til tross for at Vipers kom godt i gang mot Oppsal var det ikke nok til å reise fra. Stort sett lå de blå oslojentene kun to mål bak. Oppsal, med en målivrig Vilde Mortensen Ingstad i spissen, kom også tettere på Vipers mot slutten av omgangen.

Da kampuret viste 25 minutter ledet Vipers 10-11, og Kristine Lunde-Borgersen tok kampens første time-out. Den ga uttelling – for kun to og et halvt minutt senere ledet Vipers 11-14. De siste minuttene av første omgang var hektiske med mye mål. Vipers gikk til ledelse med 13-15 da pausesignalet. Det siste målet ble scoret av Ulrika Olsson kun tre sekunder før det var for sent.

Vipers økte

De rosa fra Kristiansand økte ledelsen de første ti minuttene etter pause, før Oppsal igjen spiste seg litt innpå. Omgangen startet noe kaotisk med flere utvisninger og enkle angrepsfeil. Ulrika Olsson var stadig frempå for Vipers’ del.

Med tjue minutter igjen ledet Vipers 18-22. Da begynte vertene å eksperimentere ved å sette inn en ekstra utespiller i angrep, og lyktes ganske bra. Etter 45 minutter sto det 21-22 på tavla, og dermed lå det det an til en spennende innspurt i Oslo.

Nervepirrende slutt

Etter 48 minutter gjorde Kristensen slutt på en liten måltørke for Vipers, og satte inn 21-23-ledelse for sørlendingene. Minuttet senere utlignet Oppsal til 23-23 – for første gang siden klokken sto på 0 minutter. Etter 50 minutter tok Oppsal ledelsen for første gang med 24-23, selvsagt av Vilde Mortensen Ingstad. Kristensen utlignet like etterpå for Vipers.

Oppsal kom til fem gode sjanser, men alle ble mesterlig tatt hånd om av Sakura Hauge. Fem minutter før slutt sendte Knippenborg Vipers foran med 24-25. Fire sekunder før slutt utlignet Oppsal til 26-26, men Jonassen kunne avgjort kampen likevel. Hun kom alene med keeper i siste sekund, uten å treffe nettmaskene.

Kvartfinale-retur neste.

Neste oppgave for Vipers er i Slovenia lørdag. Da venter den gamle storheten Krim Ljubljana i kampen om semifinale i Cupvinnercupen. Vipers har to mål å gå på etter kampen i Kristiansand, og det kan bli en ny thriller. Den kampen kan du følge på FVNs sider.