Den skriver Vipers i en pressemelding fredag.

– Lørdagens kamp mellom Vipers Kristiansand og FTC Rail Cargo i DELO EHF Champions League er avlyst da to av spillerne til FTC har testet positivt for Covid-19 i en test som er gjennomført i Kristiansand torsdag ettermiddag, heter det i meldingen.

Klubben opplyser videre at assisterende kommuneoverlege Priscilla Hilton i Kristiansand har satt de to aktuelle spillerne i isolasjon og resten av spillergruppen til FTC i karantene.

– Det er fryktelig kjedelig når sånt skjer. Vi har sett fram til å spille kamp, og spillerne i FTC hadde negative tester før avreise. Det er bare tapere i dette, sier daglig leder i Vipers Kristiansand, Terje Marcussen, til Fædrelandsvennen.

Kommuneoverlege Priscilla Hilton ønsker ikke å kommentere saken overfor Fædrelandsvennen, og henviser til pressemeldingen som Vipers har sendt ut.

Kom torsdag

Terje Marcussen opplyser til NTB at det ungarske laget kom til Norge torsdag.

– De kom til Norge i går. Etter ankomst kjørte de buss til hotellet. Der bar de masker helt til de skulle sette seg og spise lunsj, og ble så testet umiddelbart etter det, sier han.

I kjølvannet av testen skal spillerne ha oppholdt seg på sine rom på hotellet.

Fredag kom så beskjeden om at to av torsdagens tester kom ut med positivt resultat.

Lei seg

Fra medisinsk hold ble det raskt besluttet at lørdagens kamp ikke kan spilles.

– Kommunelegen sier at så lenge de har vært sammen som en gruppe og i tillegg spilte kamp i Ungarn så sent som onsdag, må kampen avlyses, sier daglig leder Marcussen.

Han forstår de lokale helsemyndighetenes beslutning.

– Vi har full forståelse, men det er ikke sikkert alle andre har det. Det råder ulike regler rundt om i Europa, og Norge har kanskje noen av de strengeste, sier han.

Fredag hadde han flere møter med ledelsen for FTC Hungaria.

– De er lei seg, men aksepterer også alvorligheten og at smittevernet må håndteres på riktig vis, sier han.

– Fryktelig kjedelig, sier Vipers’ Terje Marcussen om kampavlysningen. Foto Jacob Buchard

– Reglene fulgt

Terje Marcussen forteller til Fædrelandsvennen at det er grunn til å tro at de to ungarske spillerne ble smittet under kampen de spilte dagen før avreise.

– Etter at de ankom Kjevik har alle smittevernregler blitt fulgt til punkt og prikke, forsikrer Marcussen, som fikk vite om de positive testene i 14-tiden fredag.

Han sier at Champions League-oppgjøret høyst sikkert vil bli satt opp på et senere tidspunkt.

– De to spillerne må være i isolasjon på hotellrommet, så må kommuneoverlegen bestemme hvor lenge de andre spillerne må være her før de kan dra hjem. Det er et ønske for oss og for dem at de kommer seg hjem så fort som mulig.

Det er ikke kjent når den avlyste kampen eventuelt blir spilt.

Vipers innledet mesterligagruppespillet med 27-26-seier borte mot slovenske Krim sist helg. Neste kamp går på bortebane mot tyske Bietigheim 26. september.