– Det går bra med henne. Formen er bra, og nå er hun på vei videre til landslagssamling i Danmark, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til Fædrelandsvennen søndag formiddag.

Det var etter lørdagens 33–29-seier mot det tyske laget Bietigheim at Lunde – i comebacket sitt etter 504 dager på sidelinjen – endte opp med å bli fraktet på sykehus i Stuttgart.

– Greit å sjekke ut

Lunde kom inn i Vipers-målet etter pause, og det var midtveis i 2. omgang at et knallhardt skudd fra tyskerne gikk i stanga, men returen traff henne i ansiktet. Hun måtte ta telling, og det var tydelig at hun hadde trøbbel med sitt høyre øye.

Likevel reiste hun seg og fortsatte kampen, før hun de siste fem minuttene overlot plassen til Evelina Eriksson.

Søndag formiddag sier Vipers-treneren dette om situasjonen.

– Det er ikke så uvanlig at en målvakt får en ball i øyet, det er en situasjon jeg har sett mange ganger før. Men det er alltid greit å sjekke det. Man skal ikke tulle med øyet, sier Gjekstad.

Her kan du lese mer om kampen: Vipers vant i comebacket til Lunde etter sterk 2. omgang

Comeback etter 16 måneder ute

Mens laget reiste til hotellet ble Katrine Lunde fraktet til Katharinen Hospital Stuttgart i ambulanse.

– Nummer 55 (Heidi Løke, red.anm.) ble med henne på sykehuset. Nå blir hun undersøkt av en øyespesialist, sa Marco Wolf lørdag kveld.

Fotografen til Bietigheim, som også er en del av støtteapparatet, beskrev øyet til Lunde slik:

– Det var hovnet veldig opp rundt øyet hennes, som også var veldig rødt. Hun kunne ikke se klart, sa Wolf.

Kampen var Lundes første etter at hun ødela korsbåndet i bronsefinalen i Champions League for 504 dager siden. Hun rakk å varte opp med noen fine redninger før ballen smalt i øyet. Søndag formiddag har det ikke lyktes Fædrelandsvennen å få tak i Lunde selv.