OSLO: Oppsal-Vipers 14–25 (9–13)

Seieren gjør at Vipers fortsatt bare er poenget bak Glassverket på sølvplassen. Vipers har nå vunnet 12 av 15 kamper - syv kamper gjenstår i seriespillet.

– Vi skyter Marie Tømmerbakke til verdens beste keeper, og det er litt teit. De har såpass god målvakt at vi ikke kan slurve med avslutningene. Vi hadde litt dårlig rytme. Det er en håndballkamp vi skal glemme når vi legger oss i kveld, sier Kenneth Gabrielsen, Vipers-trener, og legger til:

– Dette holder ikke mot Storhamar på onsdag.

Kristiansen banens beste

Jeanett Kristiansen var Vipers store spiller med seks mål.

– Jeanett er i slag, og det er flere som er greie. Vi rullerer så mye at det er nære at alle har halv tid på banen i dag. Det er bra. Dette var en konsentrasjonsprøve, og vi var slurvete i perioder og det er dumt. Men vi drar hjem med elleve plussmål. Det er godkjent, mener Gabrielsen.

– Det er alltid deilig å sette noen kasser. Det er godt å være der jeg pleier å være. Det er deilig, men vi må opp mange hakk på onsdag og det tror jeg vi er, sier Kristiansen.

Vertene, med kommende Vipers-spiller Malin Aune på laget, kom best i gang på Østensjø, i det som var Linn Jørum Sullands første Vipers-kamp fra start.

Kari Brattset og Jeanett Kristiansen og resten av Vipers slo Oppsal søndag. Foto: Herman Folvik

– Oppsal manglet så mange spillere at vi knapt visste hva vi møtte. Det er fort gjort å slippe seg litt ned. Bakover slipper vi inn 14 mål – det er selvfølgelig veldig godkjent, sier Gabrielsen.

I løpet av de første ti minuttene var det kun Jeanett Kristiansen som lyktes med å få ballen i mål for Vipers - med to fine skudd. Men Oppsal var solide bakover og hadde kontret inn fire mål i løpet av åpningsminuttene.

Fire mål foran

Etter hvert fikk Vipers mer fyr på bålet sitt - fortsatt anført av en god Kristiansen med fem mål før pause, men også Tonje Refsnes meldte seg sterkt på da hun kom inn fra benken. Vipers fikk en grei ledelse mot slutten av omgangen.

Karoline Olsen, som skrev ny kontrakt tidligere denne uken, fastsatte pauseresultatet til 13–9 i favør Vipers fem sekunder før tiden var ute for å hvile.

Bunnsolid bakover etter pause

Vipers startet andreomgang bedre enn den første, og økte ledelsen til seks mål med 18–12 i løpet av de første ti minuttene etter garderobepraten. Kristiansen fortsatte storspillet også i andre omgang.

Oppsal klarte aldri å slå tilbake og skape spenning i kampen igjen. Vipers tok to komfortable poeng i Oppsal Arena etter en treg start. Kristiansanderne var særlig solide bakover i andre omgang - mye takket være god keeperspill av Annick Lipman.

– Det er godt å stå i mål. Vi scoret mye i andre omgang og sto godt i forsvar. Å vinne med elleve er bra. Det er veldig deilig å bare slippe inn fem mål, sier Lipman og skryter av forsvaret.

Vipers holdt buret rent i 14 minutter i strekk.

- Vi vinner med elleve og gjør mye bra, men vi gjør masse slurvefeil også som vi ikke burde gjort. Vi snakket om det i garderoben, at vi skulle vise at vi var et mye bedre lag. Det er vanskelig å si…, prøver Kristiansen å oppsummere til slutt.