Larvik-Vipers 30–32 (15–20):

– Vi var glade på søndag, men i dag er vi enda lykkeligere. Det at vi er det første laget som slår Larvik siden 1999 på hjemmebane er en kjempeprestasjon. Jeg er utrolig stolt over jentene, jubler Kenneth Gabrielsen, Vipers-trener.

Vipers skrev håndballhistorie onsdag kveld. De slo Larvik 32–30 i Vestfold. Datoen 29. mars 2017 kommer for alltid til å stå med gullskrift i de rosas historie.

– Det går trått i andre omgang, men de graver etter krefter. Alle står fram. Jeg er utrolig imponert og ydmyk etter en slik prestasjon. Det som var ekstra spesielt var at vi ledet i samtlige minutter av kampen, påpeker Gabrielsen.

– Helt rått

– Det var helt sykt. Det er vanvittig gøy. Det var helt rått. Vi ledet hele kampen og vinner fortjent. Vi var bedre enn dem i dag, sier Peder Langfeldt, sportslig leder i Vipers.

Sist tap i serien var borte mot Nordstrand 18. april i 2001. Sist Larvik tapte hjemme i serien var utrolig nok helt tilbake til 14. mars i 1999 mot Stabæk. Det er 6.590 dager siden.

– Det er vanvittig gøy. Det er helt fantastisk, sier Langfeldt.

Kun to ganger har seriemesterne spilt uavgjort i serien hjemme etter den gang - mot Byåsen i 2001 og 2008.

Kastet treneren i været

Vipers slo også Larvik hjemme i sluttspillets semifinale i 2015 med 31–25, før de fikk bank i returkampen.

Larvik har vunnet sluttspillet, cupen og seriespillet hvert år siden 2005. Kanskje er denne kvelden et tegn på et maktskifte som skal komme.

Vipers har forsterket seg de siste årene, mens Larvik sliter økonomisk og mister flere spillere.

Larvik holdt på å ta innpå mot slutten, men Vipers sto utrolig nok i mot. Etter kampen kastet jentene trener Kenneth Gabrielsen i været. Kari Brattset ble kåret til Vipers’ beste.

Sjokkstart

Kristiansanderne fortsatte der de slapp etter den enorme oppvisningen mot Glassverket på søndag da de vant 40–20 og sikret sølvet.

Kenneth Gabrielsens jenter sjokkerte Larvik fra første stund og ledet hele 5–0 etter de første fem minuttene. Bortelaget var svært solide i forsvar og tok Larvik på kontringer i åpningen. Larvik-stjernene ble virkelig tatt på senga i begynnelsen.

Strålende angrepsspill

Utover i omgangen våknet Larvik mer og fikk flyt i angrepsspillet, men Vipers holdt godt unna og imponerte særlig fremover. Vipers ledet med minst tre mål. Kristiansandernes angrepsspill før pause var helt fantastisk.

Det lot seg også merke at Larvik manglet de to beste keeperne i Sandra Toft og Alma Hasanic Grizovic. Tor Odvar Moen brukte brasilianske Gabriela Moreschi i mål. Larvik manglet også Amanda Kurtovic og Tine Stange.

Stefansdottir var en av omgangens store profiler, med sine fem mål på seks skuddforsøk. Også Jeanett Kristiansen, Linn Jørum Sulland og Kari Brattset satte flere. Bakover sto Sakura Hauge glitrende og vartet opp med flere fine, viktige redninger. Til pause var Vipers hele fem mål foran, og ledet 20–15 i Vestfold.

Larvik startet sterkt etter pause

Etter hvilen gikk det unna med Larvik. Hvittrøyene scoret fem mål de første fem minuttene, og stillingen var 22–20. Vipers klarte å holde to-målsledelsen de neste syv minuttene også - stillingen var 25–23 til Vipers etter 42 minutter.

Fire minutter senere ledet Vipers 26–24. Etter 50 minutter hadde Marta Tomac og Vipers økt til 28–25. Minuttet senere satte Stefansdottir 29–25 og Larvik tom time–out.

– Nå spiller vi sammen som et lag, var beskjeden fra Marit Malm Frafjord, Larviks veteran.

Viktige Tomac-mål

Tomac holdt hodet kaldt fra straffemerket og satte 30–27 med fem og et halvt minutt igjen. Minuttet senere satte Jeanett Kristiansen inn 31–28. Larvik-trener Moen tok desperat den siste time-outen.

Frafjord kunne redusert til 30–31 minuttet før slutt, men Hauge reddet mesterlig. Tomac avgjorde kampen i neste angrep. Vipers klarte det utrolige.