Nora Mørk og Vipers skulle spilt Champions League håndball til helgen. Det blir det ingenting av. Nora Mørk og Vipers skulle spilt Champions League håndball til helgen. Det blir det ingenting av. Foto: John Randeris/Scanpix Ritzau / Ritzau Scanpix

Nye Vipers-kamper utsatt

Vipers sine kamper mot Metz i Champions League utsatt.

Det opplyser daglig leder i Vipers, Terje Marcussen, til Fædrelandsvennen.

Den første kampen skulle vært spilt i Aquarama lørdag.

Allerede tirsdag kveld meldte Metz på sine hjemmesider at kampene ikke skulle spilles. Vipers fikk samme bekreftelse onsdag formiddag.

Det er på grunn av den pågående coronasituasjonen og skjerpede karanteregler kampene ikke kan spilles. De forenklede karantenereglene, som Norges Håndballforbund (NHF) fikk forhandlet fram til de første Champions League-kampene, har mistet sin kraft i tråd med økende koronasmitte både her og på kontinentet.

10 dagers karantene

– Status er at hvis vi skal få til Champions League må vi ha andre regler og retningslinjer enn vi har nå, sa Ole Gustav Gjekstad etter storseieren mot Fana søndag kveld.

Hadde Vipers reist til Frankrike 14.november måtte de gått i 10 dagers karantene. Det hadde gått ut over kamper i hjemlig serie.

Vipers har allerede fått utsatt Champions League-kamper mot både ungarske FTC og russiske Rostov. Før jul gjenstod hjemme- og bortemøte med franske Metz samt hjemmekamp mot Rostov.

Hva som skjer med kampen mot Rostov er ennå ikke besluttet.

Vipers spiller seriekamp borte mot Aker onsdag kveld. Kampen følger du på fvn.no, med kampstart klokken 18.30.