— Det er flott for norsk håndball at vi har en klubb her som tør å satse. De har hentet inn en profilert trener i Kenneth Gabrielsen og flere spennende spillere. Med det i tankene mener jeg at Vipers bør ta sølv i år, sier Bent Svele, håndballekspert i TV 2. Han mener det er Vipers og Byåsen som kommer til å kjempe om sølvet bak Larvik. Inn dørene på Aquarama har Gabrielsen fått med seg Jeanett Kristiansen (venstreback, 64 mål på 10 kamper i fjor), Kari Brattset (strek, 107 mål på 22 kamper) og Kristin Nørstebø (69 mål på 19 kamper) fra Glassverket. Størst av alle signeringene er landslagsprofilen Linn Jørum Sulland, som håper å være spilleklar i oktober/november. Selv med de forsterkningene, og at Nora Mørk har gått til Györ, er ikke Larvik blitt «dårlige nok» til å bli utfordret av andre elitserieklubber.

— Drevet proft lenge

— Larvik har drevet profesjonelt i mange år og har flere spillere på proffkontrakt. Det fundamentet er for høyt i forhold til de andre lagene, sier Svele, som mener sørlendingene på sikt kan hamle opp med Larvik.

Vipers tapte i fjor mot begge kampene mot Larvik og Glassverket, Tertnes borte og Byåsen hjemme, og spilte uavgjort mot Oppsal, Byåsen og Nordstrand borte. Håndballeksperten mener de tapene, bortsett fra mot Larvik, må lukes bort.

— I enkeltkamper har de muligheter til å slå Larvik, men over en sesong går Larvik på færre feilskjær enn det alle andre lag gjør. Det er det som avgjør om du blir nummer to eller tre.

— Godt midtforsvar

Frode Scheie mener, i likhet med sin ekspertkollega Svele, at Vipers har forsterket seg bra, men at de i kommende sesong må finne seg i å kjempe om andreplassen.

— Men med ny trener som ønsker å spille en annen type håndball, så blir det litt som å starte på nytt for flere spillere. Kenneth Gabrielsen har jukset litt i form av å hente spillere som kjenner hans måte å jobbe på – for han har tatt med seg et bra midtforsvar, sier Scheie, som regner med at Vipers kommer til å vinne flere kamper med overbevisende sifre denne sesongen.

— Flere ganger i fjor spilte Vipers jevnt mot antatt svakere motstand, selv om de vant flere av dem. Jeg forventer i år at Vipers skal dominere kampene mye mer, og gi publikum i Aquarama mye å juble for, sier Frode Scheie, som mener kristiansanderne er et par signeringer unna å tukte Larvik.

— Med en Katrine Lunde i mål og Heidi Løke på streken, så er de der – det er ikke mer som skal til.