Vipers-Larvik 36–20

Larvik var det klart beste laget i Aquarama i store deler av første omgang. Men på tampen av første omgang våknet Vipers, og viste hvorfor de er regjerende seriemester.

Senere onsdag kveld vant Sola over Storhamar på bortebane, som gjorde at Vipers vant seriegull.

– Fryktelig

Vipers fikk en dårlig start på oppgjøret mot Larvik, og lå tidlig under i den første omgangen.

– Det startet jo fryktelig tregt. Vi er heldige der som ikke havner bak med fire mål i starten. Vi sliter veldig med å score, bommer på straffe og det meste. Vi bommer veldig mye og det går for seint, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad etter kampen mot Larvik.

På tampen av første omgang snuppe Vipers kampen, og rosatrøyene utklasset den tidligere håndballstormakten etter pause.

– Det tar seg gradvis opp, og vi vinner komfortabelt. Vi slipper relativt få skudd til mot eget mål, og det er jo bra. Så har vi enda litt mer å gå på i kontringsspillet, sier Gjekstad.

Mange lyspunkter etter pause

Treneren er spesielt fornøyd med bidragsyterne etter pause. Tuva Ulsaker Høve og Karine Emilie Dahlum ble delt toppscorer for Vipers med fem mål hver, mens Mina Hesselberg med kåret til Vipers sin beste spiller av publikum.

– Mina kommer bra fram der, Tuva og Lysa (Tchaptchet) spiller bra, og vi får lufta omtrent alle i dag som er meget bra, sier han.

Skrekkstart

Karine Emilie Dahlum hamret Vipers i ledelsen etter et herlig distanseskudd etter to minutter. Men etter dette bleknet Vipers fullstendig i den neste perioden. Larvik snudde til 1-3, og Vipers finn hverken forsvar eller angrep til å sitte.

Rosatrøyene fikk likevel muliugheten hele tre ganger fra straffemerket. Men på tross av tre forskjellige straffeskyttere, men hverken Marta Tomac, Ragnhild Valle Dahl eller Isabelle Gullden klarte å overliste Esmeralda Fetahovic i Larvik-buret.

Larvik hadde god kontroll på Vipers i store deler av første omgang, og ledet ved en anledning med tre mål.

Snuoperasjon

Larvik ledet i hele 25 minutter i Aquarama. Men da våknet Vipers for alvor. Etter at Sunniva Andersen kontret inn 10-9 fikk Vipers en skikkelig boost. Rosatrøyene avsluttet omgangen meget sterkt, og kunne gå til pause på stillingen 14-10.

Vipers åpnet sterkt etter pause, og bortelaget så sjanseløse ut i andre omgang. Vipers satt et helt annet tempo fra start av etter pause, og kjørte over Larvik etter hvilen.

Karine Emilie Dahlum, Marketa Jerabkova og Mina Hesselberg var blant Vipers beste spillere etter pause. Sistnevnte scoret blant annet på et trickskudd midtveis i andre omgang, da Vipers lekte med Larvik.

Vipers ledet med rundt 10 mål i store deler av andre omgang, og hadde full kontroll i den siste perioden i kampen. Rosatrøyene ga seg ikke før det sto 36-20, som ble sluttresultatet i Aquarama.

Vi fulgte kampen live:

Siste innlegg

Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!

Marta Tomac

Gratulerer til Vipers med en ny seier i Rema 1000-ligaen!

Trine Bronsta

60: Tomac finter seg gjennom og fastsetter sluttresultatet til 36-20.

60: Valle Dahl legger på til 35-20 etter et fint underarmsskudd.

59: Larvik reduserer etter et fint langskudd. 34-20.

59: Under to minutter igjen av kampen, og Vipers styrer mot seier her.

34
18
Larvik
Mie Rakstad

56: Bronsta reduserer for Larvik. 34-19.

Isabelle Gullden

54: Valle Dahl snapper ballen fra Larvik og kontrer inn 33-17 til Vipers.

Straffe til Vipers Kristiansand!
32
17
Tuva Ulsaker Høve
31
17

53: Syvmeter til Vipers, og to minutter til Larvik. Gullden bommer på straffen!

30
17

52: Høve er i fyr og flamme! Scorer to ganger til på kort tid, og da står det plutselig 32-17.

52: Tuva Høve får æren av å sette inn scoring nummer 30 for Vipers. Leder med 13 mål nå, hjemmelaget!

Mina Hesselberg

50: Dahlum med en ny scoring. 29-17 nå, Vipers leder med hele 12 mål!

27
17
Larvik
Mie Rakstad

49: Vipers herjer! Tomac med pasningen bak ryggen, og Hesselberg avslutter med en herlig lobb. 28-17.

27
16
26
16
Larvik
Maja Furu Sæteren

48: Scoringsbonanza her nå. Rakstad hamrer inn reduseringen for Larvik. 27-17.

47: Et nydelig Vipers-angrep avsluttes av Tchaptchet, som scorer sitt andre i kampen. 27-16.

Straffe til Larvik!
Larvik
26
15

47: Sæteren reduserer fra straffemerket. To minutter til Vipers. 26-16.

25
15
Larvik
25
14

46: Så banker Valle Dahl inn 26-15 for Vipers.

46: Fantastisk langskudd av Sæteren. 25-15.

24
14
Larvik
Guro Ramberg
24
13

45: Oi, oi, oi. Se på Mina Hesselberg! Larvik scorer, men like etterpå tricker Hesselberg inn 25-14 for Vipers.

23
13
Larvik

44: Dahlum fortsetter storspillet. Scorer sitt fjerde mål for kvelden. 24-13.

Mørk skadet eller står ho bare over?

Camilla

Fikk en kink i ryggen på trening, fikk jeg opplyst. Skal høre med Gjekstad etter kampen når hun forventes å være klar igjen.

Henrik Gill
23
12

43: Trine Bronsta banker inn reduseringen for bortelaget. 23-13.

Hvordan går det med Vilde,vært ute lenge nå?

Glenn

Hun har vært ute lenge, ja. Ute på ubestemt tid. Usikker på når hun eksakt er klar igjen.

Henrik Gill
22
12

42: Larvik henger ikke med her. Dahlum leker seg med bortelagets forsvar. 23-12. Herlig scoring av Dahlum.

21
12

41: Tchaptchet scorer sitt første i kampen! Leder med 10 mål nå, Vipers!

20
12
Larvik
Sofie Løwe

40: Larvik fikk for øvrig to minutter i forkant av straffesituasjonen.

40: Syvmeter til Vipers. Gullden er sikker fra straffemerket. 21-12 til Vipers.

20
11

39: Ny Larvik-redusering, og da står det 20-12 til Vipers.

19
11

38: Gullden viser et herlig overblikk. Snapper en pasning og kontrer inn 20-11 for Vipers.

18
11
Larvik
18
10

38: Så svarer Vipers umiddelbart. Dahlum scorer!

38: Larvik scorer sitt første mål etter pause. 18-11.

17
10

34: Hesselberg scorer igjen etter en fin Vipers-kontring. Vipers sin nummer 18 med en strålende start på omgangen!

33: Og der scorer nevnte Hesselberg. Herlig avslutning fra spiss vinkel, og det står 17-10 til Vipers!

16
10

33: Tchaptchet har for øvrig kommet inn for Debelic. Hesselberg er også inne på kant.

32: Syvmeter til Vipers. Gullden legger på til 16-10 for hjemmelaget.

Straffebom fra Larvik
Larvik
Larvik

31: Evelina Eriksson redder straffen fra Ramberg! Herlig av svensken!

15
10
Marketa Jerabkova
2. omgang
Pause

31: Jerabkova starter andre omgangen som hun avsluttet den første! 15-10 til Vipers.

31: Der er vi i gang med andre omgang! Vipers starter med ballen!

Ser at Nora Mørk er ute, og at dere er usikre på årsaken. Det må da gå an å spørre en i Vipers-ledelsen om hvorfor hun ikke spiller?

Bjørn Mayer

Hørte at hun fikk seg en kink i ryggen på trening, og at hun derfor ikke er med i dag. Planen er å få siste oppdatering av Gjekstad etter kamp!

Henrik Gill

Pause. Vipers leder 14-10 etter en sterk avslutning på omgangen.

14
10
Ana Debelic
13
10

30: Så kontrer Vipers på ny, men Høve skyter i tverrligger.

30: Vipers kontrer Larvik i senk. Ana Debelic brøyter seg gjennom og setter inn 14-10 for hjemmelaget.

12
10

29: For en vakker scoring av Jerabkova! Skyter i steget fra 8-9 meter, rett i krysset. 13-10 til Vipers!

11
10
Larvik
Tiril Günther Merg

29: Angrepsfeil av Larvik. Vipers overtar.

28: Tuva Høve med to kjappe her, nå står det altså 12-10 til Vipers.

28: Larvik reduserer. 11-10.

11
9
10
9
Sunniva Næs Andersen

28: Nydelig Vipers-scoring. Ruller opp langs backrekka ut til innbytter Tuva Ulsaker Høve, som scorer i det lengste hjørnet. 11-9 nå.

9
9

27: Det tok altså over 26 minutter før Vipers tok ledelsen her!

26: Vipers er omsider i ledelsen! God og heldig da hun stjeler ballen fra motspiller på en kontring, og scorer alene med keeper. 10-9 til hjemmelaget.

8
9
Larvik
8
8

26: Jerabkova har slått tilbake etter to minutteren. Scorer etter et velplassert skudd i lengste hjørne! 9-9.

25: Larvik tilbake i ledelsen. 8-9.

Det var et skudd som gikk utenfor på stillingen 0-0, som ble registrert som scoring. Derfor den grønne, automatiske stillingen står feil.

7
8
Larvik
Astrid Vasvik Løke

Det står altså 8-8 her, det er noe feil med den automatiske stillingen!

23: Det måtte altså fire syvmetere til for å score på straffe for Vipers i kveld! Men der satt den endelig.

Jana Knedlikova

23: Jerabkova legger ut på et herlig dribleraid, og skaffer straffekast til Vipers.

22: Så svarer Larvik umiddelbart. 7-8.

22: Der er Vipers og Tomori heldig! Skyter i stolpen, via foten på keeper, og i mål! 7-7.

22: Vipers har mulighet til å utligne nå. Tar ut keeper og spiller seks mot seks.

21: Har vært blant svært få som har hatt en god kamp til nå, Knedlikova. Hennes tredje scoring i kampen.

21: Knedlikova stjeler ballen i undertall, og får æren av å sette inn reduseringen. 6-7.

5
7

20: Jerabkova får to minutter.

4
7
Larvik

20: Der spiller Vipers fint. Kombinerer seg gjennom midten, og Knedlikova reduserer til 5-7.

20: Tomori vinner et frikast.

19: Lenge siden jeg har sett Vipers så svake. Utrolig mange slurvefeil både bakover og framover.

Larvik
4
6
Larvik
Tuva Muffetangen

19: Så får Larvik syvmeter. Guro Ramberg legger på til 4-7.

18: Debelic bommer med mottaket på en kontring. Larvik overtar på stillingen 4-6.

17: Jerabkova skyter via motspiller, så den blir enkel for keeper å redde. Larvik overtar.

16: Jerabkova bommer alene med keeper.

Yttereng setter seg. Fikk 16 minutter. Spennende å se om hun kommer innpå senere i kampen.

Vipers gjør et par bytter nå. Gullden, Debelic, Tomori og Jerabkova ser det ut til.

16: Ny Larvik-scoring, og da tar Ole Gustav Gjekstad timeout på stillingen 4-6.

4
5

15: Ragnhild Valle Dahl banker inn sitt første for kampen. Herlig langskudd, og da står det 4-5!

Emma Skinnehaugen

15: Larvik leder med to mål Tiril Mørch med sin andre scoring! 3-5!

3
3

14: Larvik tar ledelsen igjen etter en scoring fra kant. 3-4.

2
3

13: 3-3 etter en ny Vipers-kontring. Jana Knedlikova åpner målkontoen i dette oppgjøret.

Marta Tomac

12: Der kommer Vipers-scoringen! Larvik tar ut keeper i undertall, og Vipers kontrer inn 2-3. Sunniva Andersen med sitt første for kvelden.

Gult kort for Larvik
Larvik
Andrea Rønning

11: Hvordan er det mulig? Valle Dahl som bommer denne gangen. Tre straffeskyttere og tre forskjellige skyttere. Men ingen mål!

11: To minutter til Larvik, og syvmeter til Vipers. Men Vipers bommer igjen!!!

11: Det står altså 1-3 her, ikke 1-4 som det sto i den automatiske oppdateringen i chatten.

Marta Tomac

To straffebom og kun en scoring for Vipers etter 10 minutter!

10: Yttereng skaffer syvmeter til Vipers. Men Tomac skyter i tverrligger!

1
3
Larvik

9: Eriksson redder Vipers etter en fin redning fra kant.

8: Vipers bommer igjen.

Larvik
1
2
Larvik

8: Larvik leder med to mål her! Sofie Lowe som scorer på straffe. 1-3.

7: Dahlum skyter, men den går i stolpen!

Larvik
Sofie Løwe

6: Tiril Mørk sender Vipers i ledelsen. 2-1 til bortelaget.

Larvik
Sofie Løwe

5: Syvmeter til Vipers. Isabelle Gullden kommer inn og tar den. Men veteranen bommer!

1
1
Larvik
Sofie Løwe
1
0

4: Der kommer utligningen for Larvik. 1-1.

4: Der sitter den! Karine Emilie Dahlum banker Vipers i ledelsen etter et herlig distanseskudd!

3: Dahlum scorer, men dommer har allerede dømt frikast. Fortsatt 0-0, Vipers med ballen.

Vipers kontrer, men Knedlikovas skudd blir reddet av Larvik-keeper Fetahovic!

Marta Tomac

Eriksson redder!

Kampstart

Yttereng spiller fra start, veldig gledelig!

Kampen er i gang! Larvik med avkast!

Vipers starter slik: Eriksson- Knedlokova, Dahlum, Valle Dahl, Tomac, Andersen - Yttereng.

Lysene senkes

Lysene senkes i Aquarama, og Vipers-spillerne blir presentert i tur og orden, til hjemmelagets store begeistring.

Larvik entrer parketten til høflig applaus fra hjemmepublikum.

Mørk ute av troppen

Nora Mørk er heller ikke i troppen. Usikker på om det er for å hvile henne, eller om playmakeren er utilgjengelig på grunn av skade eller sykdom.

Austmo Pedersen koronasyk

Får opplyst av en Vipers-ansatt her om at Andrea Austmo Pedersen er ute med koronasykdom, som forklarer hennes fravær i kveld. Vi ønsker henne god bedring. Heldigvis har Vipers to gode målvakter i kaptein Katrine Lunde og Evelina Eriksson.

Er Nora m skadet

Atle Aanensen

Hei Atle. Usikker på om det er hvile, skade eller sykdom. Skal høre med Ole Gustav etter kampen.

Henrik Gill

Waade har for øvrig vært med i en tidligere kamptropp for noen serierunder siden, uten å spille. Mens dette er den første kamptroppen Yttereng er med i denne sesongen.

Waade og Yttereng tilbake

En stor gladnyhet for Vipers er at Hanna Maria Yttereng og Silje Waade er tilbake i dagens kamptropp. Duoen har vært ute med langtidsskade lenge, og var svært viktig for Vipers før de ble satt på sidelinjen. Yttereng var blant annet en vanvittig viktig brikke i Vipers-forsvaret som tok det historiske Champions League-gullet forrige sesong.

Viktig kamp for Larvik

På tross av et potensielt seriegull i kveld, skal vi ikke avskrive Larvik. Østlendingene kjemper sin egen kamp i serien, nemlig for å unngå kvalifisering til nedrykk. I skrivende stund ligger Larvik på 10. plass, ett fattig poeng bak Fredrikstad på 8. plass, som er den siste plassen som unngår kvalifisering til nedrykk.

Lagene er for øvrig på vei inn i garderoben etter å ha varmet opp her i Aquarama. Kun 15 minutter igjen til avkast. Vi gleder oss!

Må vente i spenning

Kampen mellom Storhamar og Sola begynner ikke før kl 19.15, altså 45 minutter etter Vipers-Larvik. Men ikke gå noe sted etter kampen, vi skal følge med på den kampen også etter at oppgjøret i Aquarama er ferdigspilt!

Storhamar favoritter mot Sola

Selv om det forventes å bli en jevn kamp på Hamar mellom Storhamar og Sola, er hjemmelaget favoritter. Storhamar har omtrent hele sesongen vært laget som har ligget nærmest Vipers på suverene førsteplass. Da Storhamar og Sola møttes tidligere i høst, vant Storhamar 30-27 i Rogaland.

Presset er på Storhamar

Vipers er storfavoritter før kveldens møte med Larvik, og presset er derfor på serietoer Storhamar som altså må slå tabellfirer Sola, som de møter på Hamar i kveld. Storhamar ligger fem poeng bak Vipers med like mange kamper spilt.

Seriegullet kan avgjøres i kveld

I kveld kan Vipers altså bli seriemestre. Hvis rosatrøyene vinner mot Larvik i kveld, og Storhamar ikke makter å vinne hjemme mot Sola senere i kveld, sikrer Vipers seriegullet allerede i kveld, mens det gjenstår hele tre serierunder.

Hei, og velkommen til vår livedekning av kampen mellom Vipers og Larvik. Avkast i Aquarama er klokka 18.30. Vi gleder oss!