Mathilde Kristiansen jubler. Så spørs det om Vipers-jenten kan juble for en finaleplass i Champions League etter å ha møtte tøff motstand i semifinalen. Aleksandar Djorovic, NTB scanpix

Vipers møter «norske» Györ i Champions League-semifinalen

Trekningen av semifinalen i Champions League er over. Vipers møter Györ.

  • Kurt B. M. Haugli
  • NTB

Det ble tøff trekning for Vipers i semifinalen i Champions League. De skal møte det «norske» ungarske laget Györ. Jentene fra Kristiansand vil treffe flere kjenninger i semifinalen. På Györ spiller i dag Nora Mørk, Stine Bredahl Oftedal, Veronica Kristensen og Kari Brattset.

Tøffest motstand

Vipers møtte Györ også i gruppespillet og tapte begge kampene (tap 26–33 og 29–33). Trener Ole Gustav Gjekstad innrømmer at dette var den tøffeste motstanderen de kunne fått i semifinalen.

– Det var vel den verst tenkelige motstanderen. Det blir en tøff oppgave. Györ har vært det beste laget i Europa denne sesongen. Men det hadde vært deilig med en revansj, sier Gjekstad.

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad. Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Finalespillet går i Budapest med semifinaler 11. mai og finale/kamp om 3. plass 12. mai.

– Det er Györ som har presset og forventingene på seg.

Han vet hva som skal til for å kunne spille seg til en finale, men å gjøre det er nødvendigvis ikke like enkelt.

– De er et veldig sterkt lag i angrep, og vi må redusere dem angrepsmessig. Hvis de har svakheter så er det i forsvarsspillet, sier Gjekstad.

Katrine Lunde har en fortid i Györ og var til stede under trekningen av semifinalene i Champions League.

– De er et sterkt lag og har mange individuelt gode spillere. De har alltid noen som kan erstatte spillere som ikke har dagen. Det er spesielt å spille mot dem og vi vet hvilket nivå vi må opp på. Vi har ingenting å tape, sa Katrine Lunde på den direktesendte trekningen.

Alt avgjøres på en helg

Formatet for finalespillet i Champions League foregår en helg (11. og 12. mai). Kampene spilles i Budapest i år og semifinalen spilles lørdag og finale/kamp om tredjeplassen søndag.

I motsetning til i resten av turneringen spilles det bare en kamp i semifinalen og finalen. Det hele skal avgjøres denne helgen i mai.

Slik blir semifinalene 11. mai i Budapest:

Metz (Frankrike) - Rostov-Don

Vipers (Norge) - Györ

Vipers Linn Sulland, Carolina Martine Miranda Morais, Tonje Haugjord Refsnes og Jeanett Kristiansen feirer seriegullet sist onsdag. Nå spørs det om det også blir Champions League-jubel i mai. NTB scanpix

Liker Vipers

Eduarda Amorim fra Györ tror det blir tøft å møte Vipers for tredje gang denne sesongen.

– Jeg liker måten de spiller på. De springer hele tiden, helt til siste sekund. Og skuddene sitter alltid helt i hjørnet. Vipers har heller ikke noe press på seg, så det vil bli en tøff kamp, sa Amorim.

Tror Vipers har små sjanser

Frode Scheie kommenterer mye Champions League-håndball på TV. Han ser sjansen mot Györ som svært liten.

Slik vurderte han på forhånd muligheten for Vipers i prosent i en semifinale:

Györ: 10

Metz: 20

Rostov: 30

Hat trick for Györ?

Larvik vant Champions League i 2011, men det var før turneringen gikk over til formatet med en finalehelg. I 2015 spilte LHK Final4 og tapte gullkampen mot Buducnost Podgorica.

Dette er de ti siste vinnerne av mesterligaen kvinner:

2018: Györ (Ungarn)

2017: Györ

2016: Bucuresti (Romania)

2015: Buducnost Podgorica (Montenegro)

2014: Györ

2013: Györ

2012: Buducnost Podgorica

2011: Larvik

2010: Viborg (Danmark)

2009: Viborg