KRISTIANSAND: – Det er viktig for oss å være synlige. Jeg er sikker på at det gir oss noe at folk blir kjent med oss på en litt annen måte, sier Gjekstad, før «premieren» på Fædrelandsvennens nye dokumentarserie om Vipers - laget av videojournalist Jim Rune Bjorvand.

Se Vipers-dokumentaren her:

Han har fulgt, og skal følge, stjernegalleriet til Vipers i Gjekstads siste måneder som trener. Laget har i fem år vært suverene i Norge. Nå er målet å klare noe ingen andre har klart før. Å vinne sin tredje strake Champions League-tittel i håndball.

– Jeg håper vi får vist et ærlig bilde av hvordan det er å være Vipers-spiller, både på godt og vondt. Jeg håper det kommer frem hva et lag kan gjøre for enkeltindividet, både sportslig og på sosialt plan. Men også hvor tøft det kan være i perioder. Det kan ofte males et rosenrødt bilde av det å spille på et så godt lag. Men det kan også være beinhardt noen ganger, sier Vipers-spiller Silje Waade.

Vil vise personlighetene

I serien får du et unikt innblikk i det som skjer på reisene, på parketten, i timeoutene og i garderoben. Vi tar også del i jentenes hverdag utenfor håndballhallene eller styrkerommet.

Videosjef i Fædrelandsvennen, Frank Mersland, sier avisen har søkt svar på hvordan Vipers har blitt verdens beste håndballklubb på kvinnesiden.

– Klubben jakter sin tredje Champions league-seier på rad. Hva kreves for å få det til? Hvordan håndteres oppturer og nedturer gjennom en lang sesong? Vi har lyst til å vise personlighetene bak den rosa suksessen. Trenere, støtteapparat og spillere, sier Mersland.

Planen er å følge klubben tett frem til både seriespill og Europa-cup-spill er over neste vår.

– Jeg tror ikke vi har så mye å frykte eller skjule. Men jeg liker egentlig ikke å se meg selv i slike sammenhenger, sier Gjekstad, som forklarer at klubben måtte gå en runde internt før de takket ja til filmprosjektet.

Vil vise frem suksesskriteriene

– Vi måtte gå en runde. Ikke fordi vi er redde for å åpne opp eller at det er et forstyrrende element, men først og fremst av andre hensyn. For eksempel er det ulik grad av sjenanse blant jentene, sier Gjekstad.

– Det var en liten diskusjon, sier Vipers-spiller Waade.

– Den handlet i stor grad om privatlivet til folk. Noen er åpne for alt. Noen synes det er best å ha en privat grense. Det ble en diskusjon om hvordan man løser det så alle kan ta del og føle seg komfortable, forklarer Waade.

Gjekstad håper Vipers kan vise frem litt av det som har gjort dem så gode.

– Jeg er litt usikker på hvor mye innsyn det blir i det, for det er et veldig langt lerret å bleke. Men forhåpentligvis kan vi vise noe av det som er suksesskriteriene, sier han.