Vipers hacket under live-sending: – Nå har jeg opplevd det også

Onsdag kveld ble Vipers hacket, trolig av noen fra Asia som prøvde å få informasjon om bankkortene til Vipers-fans som skulle verves som støttemedlemmer.

Publisert: Publisert:

Daglig leder Terje Marucussen har aldri opplevd noe lignende og fikk et svare strev etter at Vipers ble hacket under live-sending onsdag kveld. Foto: Christina Stenbek Østtveit

  • Steinar Vindsland

KRISTIANSAND: – Nå har jeg opplevd det også, sier en svært oppskjørtet daglig leder Terje Marcussen i Vipers.

På Scandic Bystranda hotell i Kristiansand hadde Norges beste håndball-lag rigget seg for en to timers, profesjonell direktesending via Facebook onsdag kveld.

Her var ordfører Jan Oddvar Skisland invitert, musikkprofessor Bjørn Ole Rasch som kapellmester, trener Ole Gustav Gjekstad, selvfølgelig, og flere andre prominente gjester.

Proft opplegg

– Det var topp proft opplegg. Vi ønsket å skape oppmerksomhet rundt håndballen, som har ligget død så lenge, og så ønsket vi å verve støttemedlemmer til 250 kroner per stykk, sier Marcussen.

De pengene var det, ifølge Marcussen, trolig asiater som var sugne på. For etter bare sju minutters sending oppdaget Vipers at noen hadde hacket seg inn. De klarte å etablere en tilsvarende side.

– Vi tror de forsøkte å få ut informasjon om bankkortene til Vipers-fansen. Og vi hadde 6000 inne på sendingen da den ble hacket, sier Marcussen. På Vipers’ hjemmeside står at «uvedkommende som prøver å ta over streamen og Facebook-arrangementet vårt, og truer med å utnytte folks bankkonti og andre personlige opplysninger.»

Her rigges utstyret ned som ble brukt under sendingen som ble avbrutt av hackere på Scandic bystranda hotell i Kristiansand Foto: Christina Stenbek Østtveit

Les også

Nora Mørk i Kristiansand: – Skulle jeg dratt hjem til Norge er Vipers eneste alternativ

Les også

Vil bygge treningshall på Tangen for å hjelpe Vipers

Stoppet to ganger

De stoppet sendingen, gjorde noen justeringer og prøvde seg igjen. Men det samme skjedde, og etter bare 17 minutter inn i sendingen, som var planlagt å vare i to timer, stengte de helt ned.

– Vi kunne ikke forsvare å fortsette, sier Marcussen. Han forteller at tilsvarende opplegg skal være forsøkt av flere andre fotball- og håndballklubber i Norge, uten slike problemer.

Neste uke

Håndballserien begynner ikke før 26. august, med første hjemmekamp den 6. september, så Marcussen og Vipers har tid på seg. Han sier de vil forsøke å etablere en annen måte å gjennomføre dette på allerede neste uke.

– Får dette økonomiske konsekvenser for Vipers?

– Ja, det gjør det. Vi hadde leid inn folk for å gjøre dette proft, men de er sporty og sier de vil stille når vi får til en ny løsning, sier Marcussen.

Publisert:

Les også

  1. Landslagsprofiler stusser over kåring – savner Vipers-spillere

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Håndball
  2. Terje Marcussen
  3. Vipers Kristiansand
  4. Kristiansand