Den svenske stjernespilleren Isabelle Gulldén er klar for Vipers. Den svenske stjernespilleren Isabelle Gulldén er klar for Vipers. Foto: NTB scanpix

Stjerne­spiller til Vipers: – Største navnet i svensk håndball, uansett kjønn

Den svenske stjernespilleren Isabelle Gulldén har signert for Vipers. – Det er flere verdensklassespillere på vei, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

KRISTIANSAND: Isabelle Gulldén er klar for Vipers fra og med neste sesong. Det melder klubben på egen hjemmeside fredag ettermiddag.

Hun har signert en toårsavtale med Vipers Kristiansand fra og med neste sesong, opplyser klubben.

– Hun er en verdensklassespiller. En erfaren spiller som jeg har vært i dialog med flere ganger i løpet av hennes karriere. Vi ville ha henne til Larvik i min tid der. Nå kommer hun heldigvis til mitt lag, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad på telefon til Fædrelandsvennen.

31 år gamle Gulldén ga seg på det svenske landslaget etter EM i fjor. Hun hadde da spilt 224 landskamper og scoret 846 mål.

I 2014-EM ble hun Sveriges toppscorer og kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller.

Verdens best betalte

De siste sesongene har hun spilt for den franske storklubben Brest Bretagne.

Da Gulldén gikk fra Bucuresti til Brest i 2018 ble hun, ifølge svenske Aftonbladet, verdens best betalte kvinnelige håndballspiller. Årslønnen skal ha vært rett i underkant av tre millioner kroner.

Gjekstad befinner seg i Budapest og forbereder Vipers til lørdagens Champions Leauge-kamp mot FTC. Han forteller at den svenske stjernen er en av flere verdensklassespillere som blir presentert i løpet av de neste dagene.

– Vi kommer til å presentere flere spillere mens vi er her nede, sier Vipers-treneren.

– Hva kan du si om dem?

– At det er gode spillere. Det kommer to spillere til i verdensklasse ganske fort, sier Vipers-treneren, uten å ville røpe særlig mer.

– Er det norske eller utenlandske spillere?

– Engelsk blir fort arbeidsspråket neste sesong, svarer Gjekstad og humrer.

– Hvor god er Gulldén nå?

– Hun er god. Hun har naturlig nok brukt litt tid på å komme tilbake etter fødsel, men jeg tror hun kommer til å trives bedre i en skandinavisk klubb, svarer Gjekstad.

– Hva legger du i det?

– At skandinaviske treningsmetoder og spillestil kler henne, svarer Gjekstad.

– Ekstrem erfaring

TV2s håndballekspert Bent Svele er klar på at Vipers har landet en storfisk:

TV2s håndballekspert Bent Svele mener Vipers har gjort en meget god signering. Foto: Frank Mersland

– Dette er det største navnet i svensk håndball, uansett kjønn.

– Hva kan hun bidra med?

– Ekstrem erfaring. Det er veldig mye håndball i henne, og det er en meget god ballspiller, forklarer Svele, som mener signeringen befester kristiansandernes posisjon som en av de beste klubbene i Europa.

– De har verdensstjerner fra før, og får en ny nå. De rigger seg for å nå målet om Champions League-seier innen 2023, sier Svele, og legger til.

– De er nærheten allerede. For meg er de en soleklar Final Four-kandidat (fire beste lagene) i årets Champions League.

Gulldén er midtback, og blir en av erstatterne til Henny Reistad, som reiser til danske Esbjerg etter denne sesongen.

– Hun blir en av flere som kan spille midtback. Men vi får flere playmaker-typer neste sesong, og kommer nok til å endre litt spillestil. Isabelle kan spille i flere bakspillerposisjoner, i likhet med flere andre, forklarer Gjekstad.

– Spennende utfordring

Til Vipers sier Gulldén følgende om overgangen:

Isabelle Gulldén avbildet i Rio de Janeiro i forbindelse med OL i 2018. Foto: NTB scanpix

«Først og fremst er jo Vipers et veldig bra og interessant lag. I tillegg er norsk håndball blitt veldig bra, og det blir en spennende utfordring for meg å komme til et nytt land og en ny liga.»

Hun fortsetter:

«Jeg har aldri spilt i Aquarama, men jeg har sett kamper på TV og sett at atmosfæren i hallen er herlig. Det gleder jeg meg masse til å oppleve.»

PS! Vipers spiller mot ungarske FTC klokken 16.00 lørdag. Kampen kan du følge på våre nettsider.