Jeanett Kristiansen ble Vipers toppscorer med sju mål mot Tertnes. Jeanett Kristiansen ble Vipers toppscorer med sju mål mot Tertnes. Foto: Terje Refsnes

Ny Vipers-seier: - I dag så vi det som kjennetegner Jeanett

Etter en tung periode, smalt Jeanett Kristiansen inn sju mål i 29–23-seieren mot Tertnes.

Vipers - Tertnes 29–23

KRISTIANSAND: Med det avanserte laget til tredjeplass på tabellen, etter å ha tatt igjen Byåsen, som de nå har like mange kamper som.

For storskytter Jeanett Kristiansen betydde kampen ekstra mye. Etter flere tunge kamper i det siste, viste hun endelig fram sitt store varemerke igjen - skuddarmen - og endte som toppscorer for Vipers med sju mål.

– Utrolig deilig at det sitter igjen

– I dag så vi det som kjennetegner Jeanett. Når hun går opp i første omgang, og klinker ballen helt utagbart oppe i vinkelen, det er verdensklasse, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

– Det var utrolig godt å få det til i dag. Det har gått litt nedover for min del i det siste, og da er det utrolig deilig at det sitter igjen i dag. I håndball har selvtillit alt å si, sier Mjøndalen-jenta, som hadde faren på tribunen blant de drøyt 1700 tilskuerne.

– Har du gjort noe spesielt for å snu motgang til medgang?

– Jeg jobber med meg selv hver dag for å bli bedre. For alle idrettsutøvere går det opp og ned. Jeg hadde en downperiode, men nå er jeg på vei opp igjen. Jeg håper jeg holder meg der, sier Kristiansen, som har vært tydelig på at hun har ambisjoner om å komme på landslaget.

Flott kontringsmål

Kenneth Gabrielsen har tro på at vi får se mye til skuddarmen hennes fremover.

– Jeg håper Jeanett kommer mer og mer fremover. Det har jeg veldig troen på.

Thorey Rosa Stefansdottir scoret fem mål i 29-23-seieren, blant annet et vakkert kontringsmål. Foto: Terje Refsnes

Etter en jevn åpning på kampen, der Tertnes holdt følge til stillingen 3–3, sa Vipers takk for følget. Sørlendingene scoret fire mål på rappen, uten at Tertnes klarte å svare. 10–6-målet til Vipers var omgangens høydepunkt. Sakura Hauge reddet et skudd, og sendte i vei en perfekt kontringsball til Thorey Rosa Stefansdottir, som lobbet elegant over Tertnes-målvakt Marie Davidsen.

– Strålende keeperspill

Men til tross for mange fine mål, og tidvis godt angrepsspill av hjemmelaget, nektet Tertnes å slippe taket helt. Men de ble liggende stort sett fem-seks mål bak Vipers. Ved pause sto det 17–12 til Vipers.

Før andre omgang hadde Tertnes bestemt seg for at dette skulle de slett ikke gi opp, og Vipers klarte først helt i sluttminuttene å riste bergenserne av seg for godt.

Tertnes jobbet knallhardt, og var ved et par anledninger på skuddhold - fire mål bak vertene. Men sørlendingenen hadde den tidligere Tertnes-målvakten Sakura Hauge bakerst, og hun leverte en rekke strålende redninger som hindret veldig stor spenning i Aquarama.

Sakura Hauge leverte en god kamp i mål, og ble fortjent kåret til hjemmelagets beste spiller av en jury i hallen. Foto: Terje Refsnes

– Sakura har vist i en lang periode at hun er god. I andre omgang er hun strålende, samtidig som hun også får den hjelpen hun trenger av forsvaret. Dessuten tar hun noen viktige hundreprosentredninger for oss, sier Gabrielsen.

– Dumme utvisninger

– Jeg er alltid kravstor overfor meg selv. Det er noen skudd jeg mener jeg bør ta, men samtidig tar jeg andre skudd som jeg ikke skal ta. Alt i alt er jeg fornøyd. 23 innslupne mål mål mot Tertnes er bra, konstaterer Hauge.

Etter serieren er Vipers oppe på tredjeplass med 20 poeng - ett foran Byåsen som kommer på besøk i Aquarama på onsdag.

– Jeg er selvfølgelig fornøyd med å vinne, mot et vanskelig lag. De har et veldig bra toppninvå, og har ingenting å tape når de kommer hit. De gjør det vanskelig for oss med mange ulike forsvarskombinasjoner. Men jeg synes vi løser det godt. Vi slurver litt i perioder, og grunnen til at andre omgang lever lenge er at vi pådrar oss tre dumme utvisninger. Men alt i alt er jeg superfornøyd. Jeg ser igjen mye av det vi trener på, sier Gabrielsen.