Vipers klare for sin fjerde strake cupfinale

Vipers slo Fana 33–24 og er dermed klare for nok en NM-finale.

Vipers – Fana 33–24

Bare for en ukes tid siden vant Vipers hele 45-24 over Fana, men det ble langt jevnere i onsdagens NM-semifinale.

– I perioder var det juniorfeil fra vår side. Hele laget var dårlig i forsvar, sier en tydelig misfornøyd Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad etter 33–24-seieren.

Løke i form

Vipers kom noe vaklende igang, men etter ti minutter var sørlendingene foran med to mål – en ledelse de aldri ga fra seg.

Anført av strekspiller Heidi Løke, som scoret seks ganger før pause, festet Vipers et solid grep om kampen. Etter de første 30 minuttene ledet rosatrøyene 17-11.

Svak start på 2. omgang

Men de første ti minuttene etter pause var det lite som stemte for vertene. Seksmålsledelsen ved sidebytte var blitt til to.

Nora Mørk kom inn i 2. omgang, og scoret fire mål i semifinalen. Foto: Jim Rune Bjorvand

Da tok landslagsveteranene Nora Mørk og Heidi Løke ansvar. De sørget for at Vipers igjen var fire mål foran midtveis i omgangen.

Klare for ny cupfinale

Selv om seiersmarginen ble langt mindre enn forrige gang Vipers og Fana møttes, var det liten spenning om seieren. Ved sluttsignalet sto det 33-24 på lystavla i Aquarama.

– Det var en rotete kamp fra vår side, men jeg er glad vi skjerper oss i 2. omgang og vinner komfortabelt, oppsummerer Heidi Løke, som av en lokal jury ble kåret til Vipers’ beste spiller.

Dermed er Vipers klare for sin fjerde strake cupfinale. De har vunnet de tre foregående finalene.

– Det blir moro med en ny cupfinale, sier Nora Mørk, som skal spille sin åttende NM-finale.

– Finale er finale. Denne tittelen skal vi ha, sier Malin Aune.