Lørdagens motstander Györ legger ikke skjul på at Henny Reistad (t.h.) er en spiller de kan tenke seg i fremtiden. Her er hun på vei inn på pressetreff i Budapest fredag ettermiddag sammen med Malin Aune, samt Marta Tomac (t.v.) og Emilie Hegh Arntzen i bakgrunne. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Vipers-talent kobles til verdens største klubb. Dette sier hun selv

– Ser for meg å være i Vipers i noen år til, sier Henny Reistad.

Henny Reistad er ettertraktet etter storspill i Vipers-drakten. Foto: Djorovic, Aleksandar / NTB scanpix

Publisert:

BUDAPEST: – Det har vært flere spekulasjoner, så det er ikke helt nytt for meg egentlig. Jeg prøver ikke å ha fokus på det, og jeg vil ikke si at det påvirker meg foran i morgen. Bortsett fra at det er hyggelig hvis andre klubber vil ha meg, sier Henny Reistad til Fædrelandsvennen i Budapest.

Som dagen før Vipers skal spille Final 4, må svare på rykter om at lørdagens motstander skal være interessert i å hente henne.

Fredag meldte TV 2 at verdens største håndballklubb Györ skal være interessert i Vipers-talentet. 20-åringen har storspilt i den rosa drakten i Europa denne sesongen, og har vakt oppsikt hos den ungarske storklubben, ifølge TV 2.

På spørsmål om sin egen framtid svarer hun følgende:

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan ting er her, så jeg ser for meg å være her noen år til iallfall, sier Reistad.

Les også

Vipers direkte: Se sending fra første trening i Budapest

– Snusingen har vært der lenge

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad sier følgende om interessen:

– Det spiller ingen rolle. Den snusingen har vært der helt siden i sommer, så det er vi kjent med. Det er en kontinuerlig prosess hvor spillere er interessante, og heldigvis er de det. Hadde de ikke vært interessante, hadde vi ikke vært gode nok. Så det tar jeg med stor ro, sier Gjekstad til Fædrelandsvennen.

Han bekrefter at det er mange agenter som snuser rundt spillerne i «Final four». Han frykter likevel ikke at det skal ødelegge oppladningen til lørdagens kamp

– Det eneste jeg har sagt til spillerne er at ikke de må bruke et eneste seskund på noen agenter eller andre som står og klorer etter deg. Det er haugevis av forespørsler fra agenter her. Men det bruker vi ikke tid på, sier Gjekstad, og legger til når det gjelder Reistad.

– Jeg tror vi kommer til å være riktig arena for Henny i flere år til, sier 51-åringen.

Les også

«Hadde jeg vært Start-investor, vet jeg hvem jeg ville spurt om å gjenreise klubben»

– Vi forholder oss til avtaler

Terje Marcussen, daglig leder i Vipers, forteller at han har hørt «noen vage rykter» om interessen fra Györ, men at det ikke har kommet noen konkrete henvendelser til klubben.

– Men hvis det skulle dukke opp noen konkrete henvendelser så må vi forholde oss til det. Men for meg er det krystallklart at vi forholder oss til avtaler, sier Marcussen – og sikter til at Reistad ennå har to år igjen av kontrakten når denne sesongen er ferdig.

Marcussen legger ikke skjul på at Reistad er svært verdifull for Vipers.

– Henny er en av våre spillere som har mulighet til å ta enda større steg i framtida. At hun på et eller annet tidspunkt forsvinner, tror jeg vi må være åpne for. Men nå er det slik at hun har skrevet en avtale som gjør at hun er låst til oss, sier Marcussen.

Publisert: