Mons Ivar Mjelde var ikke uventet et stort glis etter å ha sett sitt Start slå bunnkollega Hønefoss 1-0 borte etter et mål av finske Markus Heikkinen.

— Dette var en deilig seier på en vanskelig bortebane. Nå har vi 10 poeng på de 5 siste kampene, og er et av formlagene i eliteserien. Vi har fått bedre struktur i laget, og jobber knallhardt, sa Start-treneren etter kampen.

Hønefoss skapte de fleste sjansene i det nervepirrende oppgjøret. Men Mjelde var fornøyd med måten laget forsvarte seg på.

- Den bakre fireren gjorde en solid kamp. Jeg er veldig fornøyd med at vi ikke fikk flere innlegg mot oss , det var det eneste jeg fryktet litt i dag. De lange ballene deres synes jeg vi etter hvert vi god kontroll på, forteller Mjelde.

Keeperhelter

Også Håkon Opdal fikk sin fortjente dose med ros. Med et par strålende redninger sørget han for ingen av hjemmelagets forsøk endte i tellende resultat. For mange gikk nok tankene tilbake til Kenneth Høies innsats for Start mot Hønefoss i 2010. I 0-0-oppgjøret var Høie en levende vegg, og ble belønnet med 9-ere og 10-ere på avisenes spillerbørser.

- Håkon gir oss to matchvinneredninger i dag, og spesielt den ene der hvor han gjør seg stor er det klasse over. Nå har vi holdt nullen i to kamper på rad, og det er ikke hverdagskost for oss, sier Mjelde.

Sørlendingene klarte i perioder å flytte laget høyere i banen, men kreativiteten på siste banens siste tredjedel langt fra imponerende.

— Det er vanskelig å få samme flyt på dette underlaget, som det vi klarer hjemme, mener Start-treneren.

Skuffet Smerud

HBK-trener Leif Gunnar Smerud var svært skuffet etter kampen.

- Dette fortjente vi ikke. Vi styrer kampen, har de fleste og største sjansene, oppsummerte Smerud.

Og han innrømmer at laget hans nå er havnet i en svært vanskelig situasjon. Med søndagens tap er laget nå fem poeng unna både kvalifisering og trygg grunn med sju kamper igjen å spille.

— Det er klart vi kjenner på presset nå når vi ligger der vi gjør på tabellen.