Søgne/Kristiansand: — Vi har vært i dialog med Start. Slik som er det er nå, skal de tre fullføre sesongen i Søgne FK, så tar vi opp den tråden når sesongen er ferdig, sier sportslig leder i Søgne FK, Jarle Olafsen.

Trioen er en del av Søgnes gode G16-lag, som har markert seg i flere store turneringer de siste årene. Laget ligger også an til å vinne kretsmesterskapet i Agder igjen denne sesongen.

— Start ønsker alle tre, så må spillerne selv ta en runde på hva de ønsker, sier Olafsen.

Tenkt inn på Start 2

Utviklingssjef Bård Borgersen i Start bekrefter at klubben ønsker å sikre seg den talentfulle Søgne-trioen.

— Vi har i hvert fall signalisert det. Søgne driver godt og produserer gode spillere, sier han.

Tidspunktet rundt eventuelle overganger var de imidlertid ikke enige om.

— VI hadde en diskusjon om når de skulle gå. Start ønsket dem da høstsesongen startet opp. Der var vi veldig uenige, sier Olafsen.

Dersom de tre velger å gå til Start, vil de gå inn i Start 2-gruppa til klubben fra og med kommende sesong.

Konkurranse fra Sandnes Ulf

Start kan imidlertid få konkurranse fra Sandnes Ulf, som ønsker å sikre seg Hans-Robin Enoksen. Han spilte i en eliteturnering i Trondheim for klubben sammen med Steinar Novak tidligere i år. Philip Aukland deltok i samme turnering for Start.

— Vi har ytret et ønske om Hans-Robin. Han har en mentalitet som gjør at vi tror han kan bli veldig god. Han er treningsvillig, og er opptatt av kvalitet og læring. Det er grunnpilarer på å nå langt, sier utviklingsansvarlig i Sandnes Ulf, Erik Løland.

Det er utviklingsarbeidet til klubben fra Sandnes som skal lokke Enoksen til klubben, tror Løland.

— VI har stor tro på ham, og måten vi driver utviklingsarbeidet vårt, sier han.

Også utenlandsk interesse

Hans-Robin Enoksen har ikke lyst til å si så mye om interessen fra andre klubber, men henviser i stedet til pappa Enok.

— Det er spennende at så mange klubber viser interesse. Det er ikke lett å si hva han kommer til å velge, forklarer han.

Enoksen skal nå gjøre seg ferdig med sesongen. Så venter prøvespill i flere klubber.

— Vi har stående tilbud fra Start og Sandnes Ulf. I tillegg er det et par til, både fra Norge og utlandet faktisk, sier Enoksen.

- Er Start det trygge valget?

— Per i dag er ikke det førstevalget, sier han.

Det blir den totale pakken som blir avgjørende, deriblant et godt opplegg for skolegangen og det riktige sportslige utviklingstilbudet.

Potensielle toppspillere

Olafsen forklarer at Aukland, Novak og Enoksen er tre målbevisste og bestemte gutter, som er veldig tydelige på at de ønsker å bli toppspillere. Han beskriver de tre på følgende måte;

Philip Aukland (midtbane/forsvar): - Han er en fotballklok type, som er veldig rolig i pressede situasjoner. Han har hatt en enorm utvikling det siste året. Han har en god spillerforståelse, og lever mye på det. En type som står fram.

Steinar Novak (back): - Han er en spiller med bra fart. Han er ufattelig sterk én mot én, og er vanskelig å komme seg forbi.

Hans Robin Enoksen (offensiv midtbane): - Han har en utrolig kapasitet med ballen i beina. Der er det få som følger ham. Han er en flott gutt, som er veldig målbevisst.