— Som tyngden av lagene i eliteserien har vi også landet på at vi ikke ønsker endringer i antall lag i eliteserien for å få til et sluttspill, sier Starts styreleder Magne Kristiansen til Fædrelandsvennen.

Det var VG som først omtalte at det antakelig ikke blir flertall for å gjøre store strukturelle endringer i norsk toppfotball. Det nederlandske konsulentselskapet Hypercube, som blant annet har stått bak endringene i belgisk fotball, var leid inn for å se på ligastrukturen i norsk fotball.

Forslaget fra nederlenderne var å kutte antall lag i eliteserien til 14 eller 12 lag og innføre sluttspill. Samtidig var det foreslått å flytte cupfinalen til våren.

Vil ha flere år med 16 lag

Flere, blant andre tidligere Rosenborg-trener Nils Arne Eggen, har kalt prosessen for tøvete. Det er ikke Starts Magne Kristiansen enig i.

— Vi er positive til at det nå er gjort en veldig grundig gjennomgang av dette, at noen ser på norsk fotball med nye øyne. Rapporten som er laget er veldig grundig og vi har hatt mye diskusjoner i Start om dette. Vi tror ikke sluttspill og færre lag hadde hatt mye å si for norsk fotball. Det er ikke der skoen trykker. Vi mener vi må ha noen flere år med 16 lag før det evalueres, sier Kristiansen.

Vil ha færre lag i 2.-divisjon

Han forteller at klubben er positive til å se på ligastrukturen lenger ned i divisjonssystemet.

Mange klubber mener det i er for mange lag som rykker ned fra 1.-divisjon. I dag rykker fire lag ned ved sesongslutt.

Et forslag er å ha kun to avdelinger i dagens 2.-divisjon og fire avdelinger i 3.-divisjon.

— Vi mener det kan være fornuftig å gjøre den pyramiden spissere, sier Kristiansen.