Disse to talentene får sin debut på Starts A-lag mot Lillestrøm fredag. Mikael Ugland (t.v.) og Tobias Christensen (t.h.). Disse to talentene får sin debut på Starts A-lag mot Lillestrøm fredag. Mikael Ugland (t.v.) og Tobias Christensen (t.h.). Foto: IK Start

Mange Start-debutanter mot LSK

Lillestrøm og Start møtes til treningskamp i LSK-hallen fredag.

KRISTIANSAND: Start reiser med 19 spillere til årets siste kamp. I troppen er ikke navnet til Uduak Idemokon. Han fikk seg en smell i ankelen på trening, og har trent alternativt de siste dagene.

– Han er i fremgang, men er du ikke frisk, så spiller du ikke. Det hadde vært veldig fint å få ham i kamp igjen, men det kommer, sier Steinar Pedersen.

Idemokon var skadet under store deler av fjorårssesongen, men fikk likevel en ny kontrakt med Start.

– Jeg er glad for at Start fortsatt har troen på meg, og jeg tror jeg vil få en god sesong neste år, sier Idemokon.

Uduak Idemokon er ikke med mot Lillestrøm fredag. Nigerianeren fikk seg en smell i ankelen på trening. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Prøvespiller

22-åringen er ikke den eneste som må bli hjemme fredag. Start har flere spillere som allerede har tatt juleferie, og mange har også eksamen fredag.

– Jeg har ikke tatt noe lag. Vi drar bortover med 19 mann. Det eneste jeg vet, er at Benjamin (Boujar, ny keeper fra Vindbjart) kommer til å stå i mål. Simon Larsen skal spille, Niels Vorthoren skal spille, sier Pedersen.

Den amerikanske prøvespilleren Aodhan Quinn får også vist seg fram i treningskampen.

Thomas Zernichow, Gudmundur Kristjansson og Andreas Hollingen er opptatt med eksamen, mens Espen Børufsen, Dennis Antwi og Austine Ikenna har fått julefri.

– Vi har andre som har godt av å få en gjennomkjøring, sier Pedersen.

Prøvespiller Aodhan Quinn får spilletid mot LSK fredag. Foto: Karlsen, Håvard

Fire unggutter

Han vil gi klubbens unggutter spilletid fredag. Henrik Byklum, Tobias Christensen, Mikael Ugland og Philip Aukland er alle med til oppgjøret i LSK-hallen, og vil få sine første minutter for Starts A-lag.

– Alle er med bortover, og får prøve seg, sier Pedersen om de fire talentene.

– Det er artig å få de med i en kamp som dette. De må bare gå ut på banen, og vise hva de har, fortsetter han.

– Hva håper du å få ut av kampen?

– Det er trening, og det er en fysisk gjennomkjøring. Vi får sett de nye i kampsituasjon, og alle de nye får vist hva de går med i kamp. Det er det beste verktøyet vi har, og da er det fint å få sett det, sier Pedersen.