— Jeg føler jeg blir bedre og bedre for hver trening som går, sier Austine Ikenna til Fædrelandsvennen.

22-åringen fra Nigeria ble hentet til Start i fjor sommer. Da skulle han være Starts nye storscorer. Like etter ble Mads Stokkelien hentet tilbake til klubben, og ting gikk tyngre for Ikenna.

Nå håper nigerianieren at 2016 skal bli sesongen hvor det sørlandske fotballpublikum skal for alvor bli kjent med Austine Ikenna.

Hatt samtaler med Pedersen

Austine Ikenna og Even Øgrey Brandsdal da nigerianeren ble presentert som Start-spiller i august i fjor. Foto: Håvard Karlsen

— Jeg tror dette kan bli mitt år. Jeg gjør mitt beste på trening, sier Ikenna.Han oppsummerer tiden sin i Start med frasen "so far, so good". I fjor ble det kun 77 minutter eliteseriefotball fordelt på fem innhopp. Ikenna slet med en del plager i lysken etter overgangen til Start.

Nigerianeren kom fra den kenyanske toppserien og laget AFC Leopards.

Mente Ikenna fortjente mer spilletid i høst:

— Jeg snakket med Steinar da jeg kom tilbake fra ferie, og Steinar sa at han ville se meg mer i aksjon for å finne ut hvor han synes jeg passer best, sier Ikenna.

- Jeg holder på å lære ham å kjenne

— Treningene under Steinar er mye tøffere. Alle gjør sitt beste, og jeg tror vi kommer til å dra nytte av det når sesongen kommer, sier han.

Start-trener Pedersen vil bruke tid på å se Ikenna.

Jon Hodnemyr gir seg på grunn av press:

— Austin konkurrerer som en av de fremste spillerne på banen. Jeg holder på å lære ham kjenne. Jeg må finne ut hvilke typer ferdigheter han har og hva han er best på, sier Pedersen.

— Jeg har ikke sett ham i spillsituasjon like mye som de andre, så det skal bli veldig spennende å se ham i vanlig kamp. Det blir noe annet enn å se de på spillsekvenser mindre områder, sier Pedersen.