Ina Margrethe Gabrielsen, Start-supporter.

Alle supportere har vært der: tøffe kamper, sure tap, forbausende resultater og sviende tårer som renner ned kinnet når laget du elsker forlater banen med hodet senket. Slik er det nemlig å være supporter, vi støtter laget gjennom de høyeste høyder og de laveste stunder.

Lite fotballkultur på Sørlandet

Sørlandet generelt bærer preg av lite fotballkultur, og derfor er det vanskelig å være en stor supporterklubb der interessen for fotball på landsdelbasis er både dårlig og synkende.

Jeg hater egentlig å si det, men resultatene til Start har ikke hjulpet denne saken særlig i år heller. Jeg er stolt av at laget har holdt seg i Tippeligaen i flere år på rad, og jeg er stolt av at ledelsen har vært tøffe nok til å ta de vanskelige valgene de har måttet gjøre for å redde klubben fra å bli dumpet flere divisjoner.

Ingen klubber ønsker å selge unna sine beste spillere, og så vidt sitte igjen med en ellever som kan spille i 90 minutter. Men det har vært nødvendige tiltak!

Må avlyse borteturer

Selv om jeg ikke liker dem, viser jeg forståelse for at det har vært avgjørende for klubbens eksistens. Jeg skal ikke spekulere her i hvorfor Start nå har fire strake tap, eller hvem som har skylda i at vi ligger langt under der jeg forventer å se Start på tabellen.

Det jeg derimot ønsker å fremheve er resultatene dette har hatt for supporterklubben.

Tigerberget har hatt ambisiøse mål denne sesongen, og vi har gjort alt i vår makt til å lage et aktivt og inkluderende supporterfelt. Vi har også satt oss mål om å kjøre hele ni borteturer. Dessverre viser det seg at sportslige resultater har en større innvirkning på supporterne enn jeg hadde håpet, vi har allerede måtte kansellere en bortetur på grunn av for liten interesse, og nå frykter vi at samme skal skje inn mot den planlagte turen til Drammen.

Det er nå laget trenger oss

Jeg, som turansvarlig, har lenge spekulert i hvordan man kan nå frem til flere, men etter en samtale med supporterkoordinator innser jeg at det ikke handler om å nå ut til supporterne, men om troa på laget.

Jeg klandrer ingen, for jeg sitter selv og følger med på laget som så gjerne vil, men som gang på gang ikke får det til. Derimot ønsker jeg å oppfordre alle til å gå en runde med seg selv.

Det er i slike stunder klubben trenger deg mest, det er nå laget trenger å se deg på tribunen, og det er nå spillerne trenger å høre ropene dine aller mest.