VÅLERENGA — START 1-3

Vålerenga gikk til kampen mot bunnlaget Start vel vitende om at laget ikke hadde tapt en seriekamp siden 25. mai. Laget fra Oslo Øst hadde virkelig mulighet til å melde seg på i medaljekampen etter at Viking avga poeng hjemme mot Odd Grenland i går, men formlaget måtte se seg slått av Start etter 90 minutter på Ullevaal-matta.

— Vi har sjanser, men vi slipper inn enkle mål. Vi har sikkert tapt 12 poeng eller mer etter slike prestasjoner i år, sier en oppgitt Daniel Fredheim Holm til aftenposten.no.

Kaptein Holm var vitne til at gjestenes Alejandro Castro og Bismark Acosta satt inn hver sin scoring etter dødball i den første omgangen. Ettersom Aalesund vant sin kamp mot Sarpsborg er avstanden opp til bronseplass nå 11 poeng for Vålerenga.

— Vi hadde muligheten til å kappe inn avstanden til Viking, men isteden ser man at andre lag i toppen tar steget mens vi gjør det ikke. De som tar medaljer i eliteserien er gode over en hel sesong. Dessverre så viser vi kun i perioder at vi har nivået inne, mener Fredheim Holm etter å ha tapt 3-1 mot Start.

— Er Vålerenga gode nok til å ta medaljer i år?

— Vi er tydeligvis ikke gode nok, ut i fra det vi presterer ute på banen i dag, konkluderer Vålerengas kaptein som måtte konstatere at hans eget lag hadde problemer med å omsette lagets sjanser i tellende resultater.

Rekdal:- Ser ikke på tabellen

Trener Kjetil Rekdal tok etter kampen selvkritikk for hvordan laget fremsto.

— Den første omgangen er utrolig svak, og vi gir bort mål på dødball. Inngangen til kampen var dårlig og det må jeg som trener ta ansvar, mener Rekdal som nok en gang opplevde at Vålerenga slapp til motstandere på enkelt vis i egen sekstenmeter.

Rekdal som holder på å bygge sitt eget Vålerenga mener at arbeidet vil ta tid, noe som særlig er synlig ut i fra lagets laveste nivå i løpet av kampene.

— Jeg tenker ikke så mye på tabellen, men mer på utvikling. I dag har vi et for lavt nivå. Vi slipper inn for enkle mål og det har vi gjort i hele år. Prestasjonene svinger, og skal du henge med i toppen må du ta slike matcher som i dag

Bra å møte Rosenborg

Vålerenga var heldig som fikk med seg poeng i Tromsø forrige runde og kampen mot Start var ytterligere et steg i feil retning. Laget så til tider ut som de ikke har lyst på medaljer i årets eliteserie.

— Vi møter alltid motiverte motstandere, men i dag var vi seige. Nå møter vi heldigvis Rosenborg i to kamper, og da må vi være motiverte, ellers blir vi kjørt over på Lerkendal, mener Rekdal vel vitende om resultatene i de to kampene mot trønderne er avgjørende for hvordan det går både i cup og serie for Vålerenga.