17-åringen brakk skulderen da han gikk overende i en løpsduell på trening i april. Prognosen da var 6-12 uker på sidelinjen.

  • Det var fryktelig vondt. Jeg skjønte med en gang at det var alvorlig, for jeg kunne ikke bevege skulderen. Det var ikke noe gøy, sa Rasmussen om skaden da.

Denne uka var han tilbake på treningsfeltet sammen med A-laget til Start.

  • Det kjennes greit ut, sa Rasmussen til Fædrelandsvennen før mandagens trening.

- Har fått oppleve motgang

Da var midtbanespilleren med på oppvarmingen og pasningsøvelsene. Da spillerne gikk til firkantspill, trente Rasmussen i stedet teknikk.

Det er fortsatt ikke helt klart når lyngdølen kan være med for fullt igjen, for han er nøye på å ikke belaste skulderen for mye ennå.

  • Det har gått bra med Mattias, og han har begynt å trene litt fotball igjen, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Han mener det var fryktelig synd at både Rasmussen og Lasse Sigurdsen fikk alvorlige skader før sesongen. Sistnevnte røk korsbåndet i slutten av mars, og er ute hele sesongen.

  • De har virkelig fått oppleve motgang i år med alvorlige skader som det tar ganske lang tid å lege. Begge jobber hardt for å komme tilbake, sier Mjelde.

Slik som sesongen har utartet seg for Start så langt, med mange skader og karantener, ville begge ha fått spilletid i eliteserien om de hadde vært friske, bekrefter Mjelde.