— Det er ikke usannsynlig at det blir 10.000 tilskuere, sier administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal til Fædrelandsvennen.

Mot Sarpsborg 08 i forrige hjemmekamp, ble det satt bunnrekord i publikum i eliteserien på Sør Arena. Det førte til en enorm mobilisering før søndagens kamp.

Fem gratisbilletter til hver sesongkortinnehaver, halv pris på Start-drakter, og en avtale med Vindbjart-trener Steinar Skeie, som skal selge billetter utenfor arenaen på kampdag, er noe av det som er blitt gjort for å lokke folk på kamp.

Lørdag skal også spillerne stå på Sør Arena å dele ut kampbilletter til supportere som møter opp.

— Vi har virvlet opp mest mulig for å skape mest mulig engasjement, sier Øgrey Brandsdal.

- Hva håper du de kanskje 10.000 tilskuerne vil gjøre for spillerne på banen?

— Det er en helt annen motivasjon å spille foran en fullsatt arena, enn 4600 tilskuere som det var sist. Det var kanskje ikke det reelle tallet da heller, for det er ikke alle som benytter seg av sesongkortene, sier Øgrey Brandsdal.

— Større sjanse for å vinne

Mons Ivar Mjelde gleder seg til å lede Start søndag foran mange tilskuere.

— I kampen om tre poeng betyr publikum noe. Det at det er god stemning her, og at vi har mange hjemmesupportere som står bak oss, gjør at sjansen for å vinne er større, sier Start-treneren.

Det har ikke vært over 10.000 tilskuere på Sør Arena siden Sogndal gjestet Kristiansand i 2013. Den gang fikk supporterne kjøpe billetter for 50 kroner.

— Det inspirerte spillerne veldig, og vi leverte en god kamp, sier Mjelde om kampen Start vant 2-0. — Jeg håper vi kan gjenskape noe av det samme denne gangen, supplerer han.

Kristoffer Ajer, som scoret begge målene da Haugesund ble slått 2-0 sist, gleder seg til søndagens publikumsfest.

— Det blir utrolig spesielt og morsomt å spille foran så mange fra Kristiansand. Jeg bare gleder meg, sier 17-åringen.

Han tror støtten fra tribunen vil løfte laget mot Strømsgodset.

— Alle er giret på å spille en god kamp, og det hadde vært gøy med tre poeng her foran så mye folk, sier Ajer.

— Vil gi oss kraft

Kaptein Gudmundur Kristjansson lover at publikum vil få se et hardtarbeidende Start-lag.

— Publikum vil gi oss kraft. Hvis vi ofrer oss for hverandre, og jobber så hardt for hverandre som vi gjorde i forrige kamp, blir det bra, sier Kristjansson.

Espen Hoff er tilbake fra karantenen sin, og går trolig rett inn på Start-laget.

— Jo flere folk som er på tribunen, jo større inspirasjon gir det til spillerne. Sånn er det bare. Vi får sørge for å krydre festen med litt god fotball også, sier Hoff.

- Hva synes du om jobben klubben har lagt ned for å fylle stadion?

— Klubben har hatt mange gode initiativ gjennom årene, og dette fyller seg inn i rekken. Særlig at det er sesongkortkjøperne som får en riktig fordel, er måten å gjøre det på, sier Hoff.