Håkon Opdal er klar for kamp. Håkon Opdal er klar for kamp.

Opdal endelig tilbake for Start

Håkon Opdal har ikke stått i mål i kamp på et halvt år. Fredag er han tilbake.

— Det er jeg. Endelig går det riktig vei, sier Håkon Opdal til Fædrelandsvennen.

Fjorårets Start-kaptein har ikke spilt kamp siden seriekampen mot Strømsgodset på Sparebanken Sør Arena. Det var kampen Martin Ødegaard herjet og hadde tre målgivende pasninger. Noen dager senere fikk Opdal strekk i låret i forbindelse med sprinttrening.

I januar var han tilbake og trente godt før han ble syk og måtte stå over de to første treningskampene. Nå er han endelig klar og står trolig en omgang mot Sørlandslaget fredag.

— Jeg ser frem til det. Det har vært litt frustrerende. Heldigvis har jeg fått trent godt, sier Opdal.

- En meget god vinter

Spilletid får han trolig nok av fremover. Antakelig vil han og Ingvar Jonsson dele på kampene frem til Mjelde og Erik Ruthford Pedersen må ta et valg om hvem som blir Starts førstekeeper før seriestart.

— Det er bra å ha Håkon tilbake. Han har hatt en meget god vinter til nå, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Opdal har fått beinhard konkurranse før årets sesong. Den islandske landslagskeeperen Ingvar Jónsson er hentet til Start før årets sesong, og har stått de to første treningskampene.

To kvalitetskeepere

Da Start var på treningsleir i Danmark, spurte Fædrelandsvennen Mjelde om duellen mellom de to.

— Uansett hvem vi kommer til å bruke, så vet vi at vi har to keepere som holder mål. Det er en trygghet.  Begge skal få mulighetene til å være god på trening og i kamper. Det er prestasjonene som avgjør der, som alle andre plasser, sa Start-treneren da.

Jónsson har ingen planer om å sitte på benken.

  • Konkurransen er tøff, men jeg har en god mulighet til å vinne keeperkampen. Jeg går inn til hver trening med et mål om å være bedre enn ham, sier sisteskansen.