KRISTIANSAND/LILLESTRØM (Fædrelandsvennen): — Lillestrøm er et bedre lag hjemme enn borte – det har de vist i mange år. Foran egne supportere, som er gode til å synge fram sine egne, er Lillestrøm gode, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Vi må helt tilbake til 1994-sesongen – for 20 år siden – for å finne sist gang Start ikke tapte på Åråsen. Da spilte lagene 2-2. Siden den gang har Start besøkt den ærverdige Lillestrøm-arenaen 11 ganger, og tapt alle. Verst var det i 2002 – da ble Start sendt hjem med 0-7 i bagasjen. Sist Start vant borte mot Lillestrøm var i 1993. Da vant sørlendingene 2-1. I fjor var Start nære på ved å få med seg poeng, da de ledet 2-1 til pause. Men to raske mål i andre omgang gjorde at LSK vant 3-2. ## Vunnet to strake

I det siste har Start vist seg som et bedre bortelag. De to siste kampene har endt med trepoengere for sørlendingene, både mot Viking (1-0) og Brann (2-1).

— Vi har brutt to barrierer på bortebane nå på kort tid. Det er lenge siden vi har vunnet både i Stavanger og Bergen før vi nå klarte det. Og vi går selvfølgelig for å bryte en ny barriere, sier Mjelde.

Med den statistikken Start har hatt på Åråsen, har derfor majoriteten av laget aldri vunnet der. To av dem har gått seirende derfra: Zlatko Tripic (med Molde) og Espen Hoff (både med Lyn og Stabæk).

— Vi må være ekstremt rå på våre arbeidsoppgaver. Lillestrøm er nok, i likhet med Aalesund, godt forberedt på hvordan vi spiller, sier Hoff.

Møter gamle lagkamerater

Starts 16-årige midtbanetalent Kristoffer Ajer kom fra Lillestrøm i sommer da familien valgte å flytte til Sørlandet. Der hadde han spilt i hele sin karriere før han kom til kristiansandsklubben. Derfor blir det er spesielt møte med Åråsen for Ajer.

— Det har vært en drøm siden jeg var en liten gutt å få spille på Åråsen. At jeg nå gjør det i Start-drakt gjør det ikke mindre spesielt, sier 16-åringen.

Han vet resepten for hvordan Start skal kunne reise fra Åråsen med en sjelden borteseier – og den tredje seieren på rad på fremmed gress.

— Lillestrøm har i alle år vært et duellsterkt lag. Vi må være tøffe i duellene, og kjempe om hver eneste ball. Da kan vi klare det, sier Ajer.

Selv om 16-åringen er nesten to meter høy, vil han holde seg langt unna Frode Kippe i duellene.

— Ja, han får noen andre ta seg av, sier han og ler.