KRISTIANSAND: Opdal har vært Starts beste spiller så langt denne sesongen. Mot Aalesund lørdag, leverte 33-åringen nok en gang en solid kamp.

— Helt fra begynnelsen av oppkjøringen kunne man se at Håkon var god, og han har holdt det gående. Han har vært helt ekstrem, spesielt de siste kampene. Vi kan takke han for flere av poengene vi har fått, sier Espen Børufsen til Fædrelandsvennen.

Starts keeper, som fikk tøff konkurranse av den islandske landslagskeeperen Ingvar Jónsson før årets sesong, er best på Fædrelandsvennens spillerbørs etter 14. serierunder.

— Håkon har vært kanskje vår mest stabile spillere i hele år. I mange av kampene har han tre-fire helt avgjørende inngripener, som gjør at han blir matchvinner for oss. Det er lov å ha en god keeper, men i år har han imponert meg, sier trener Mons Ivar Mjelde.

Har ikke sett Opdal bedre

Opdal selv har sagt at han er i sitt livs form denne sesongen.

— Jeg kan knapt huske å sett ham så stabil på et så høyt nivå, sier Mjelde, som mener Opdal også var god da Brann tok gull i 2007. — Men det har noe med alder og erfaring å gjøre. Fram til en viss alder blir keepere bare bedre og bedre, og Opdal er absolutt i sitt livs form nå. Jeg håper bare han klarer å holde stabilt på dette nivået utover. Det er ingenting som tilsier noe annet, sier Mjelde.

Kristoffer Ajer skryter også av Starts solide sisteskanse.

— Hvis ikke han er Norges beste keeper, så vet jeg veldig lite. Han har vært helt vanvittig god i år, sier Ajer.

Landslaget

Etter Opdals gode sesong, er det mange som har ment at Opdal bør på landslaget igjen. Landslagets keepertrener Frode Grodås uttalte til BT 10. juni at det var andre som var sett på som bedre per dags dato da.

— Jeg har bare fokus på å prestere godt, og jeg håper at det er sånn at dersom du presterer godt, så kommer du med, sier Opdal til Fædrelandsvennen.

- Virker det for deg at landslaget prioriterer de yngre keeperne?

— Ja, selvfølgelig. Samtidig så teller også erfaring som keeper. Hvis du blir sett på som å være ferdig som 33-åring, og at nå er det de yngre som skal være med, synes jeg det er feil. Hvis du er 33 kan du fortsatt være med i fem år til, og være i dine beste år. Det er synd om det skulle telle mot meg, sier Opdal.

Opdal mener det er viktig å få unge spillere frem.

— Men det er først og fremst prestasjonen som teller, sier Opdal.

Snakker om ny kontrakt

33-åringen er i dialog med Start om en ny kontrakt. Hans nåværende avtale går ut etter årets sesong.

— Det er ikke noe nytt der, egentlig, sier Opdal.

- Hva er sjansen for at du drar?

— Det er noe som blir mellom meg og klubben, sier Opdal.

Han legger ikke skjul på at han og familien trives både i Start og i Kristiansand. I tillegg skal sønnen Leon begynne på skolen til høsten.

— Det er sånn som teller med i avgjørelsen, for det handler om trygghet for familien også, sier Opdal.