Gruppen Ultras 1905 fjernet skiltet fra paradegaten. Gruppen Ultras 1905 fjernet skiltet fra paradegaten. Foto: Tipser

Dette Jerv-skiltet i Markens fikk Start-fansen til å reagere

Et McDonalds-reklameskilt for Jerv ble ikke tatt godt i mot i Kristiansand før ettermiddagens treningskamp.

— Hvis de ønsker å miste kunder i Kristiansand var det en lur ide å henge opp skiltet der, sier Jorunn Stomnås, leder i Tigerberget, Starts supportere.

SE: Start-Jerv direkte på fvn.no fra kl. 16.45

Dette skilte skapte uro i Kristiansands hovedgate fredag før treningskampen klokken 17.00 mellom Start og Jerv. Foto: Privat

Fredag morgen sto et reklameskilt for Jerv-meny utenfor McDonalds i Markens gate i Kristiansand. I løpet av formiddagen var skiltet fjernet av Ultras 1905, en annen Start-supportergruppe.Det var samme gjeng som var i Grimstad dagen før kvalik-kampen i høst og hengte opp et banner hvor det sto «Dere vil alltid være lillebror» og «Grimstad, en bydel i Arendal»

— Start er Kristiansand og Jerv er Grimstad. Hadde de hengt opp dette skiltet i Grimstad hadde det vært greit, men ikke i Kristiansand, sier Stomnås.

- Litt gnister

Reidar Berg Vaule, leder av Jerv-gjengen Svaberget, synes skiltet i Markens hørte hjemme der.

— Jeg synes det bare er veldig gøy. Nå har vi måtte slite med Start-menyen i Grimstad i lang tid, så det er bare rettferdig. Etter i fjor har det blitt et skikkelig oppgjør dette Start-Jerv. Det er gøy at er litt gnister, dette er innenfor, sier Vaule.

Alle fotballinteresserte på Sørlandet og resten av landet husker hvordan kvalikdramaet mellom Start og Jerv endte. I Grimstad ble det 1-1, mens på et fullsatt Sør Arena vant Start 3-1 og berget eliteserieplassen.

Sponsor

Alf Olav Øye, Franchisetager av McDonalds i Arendal, Grimstad og Kristiansand forklarer skiltet slikt.

— Det henger der fordi vi er sponsor av Jerv, på samme måte som vi har vært sponsor av Start i flere år. Det har hengt Start-skilt i alle våre fire McDonalds på Sørlandet. Etter et fantastisk fint samarbeid med Start, har vi nå et sponsorsamarbeid med Jerv. Jeg håper Vest-Agder vil støtte Jerv på samme måte som Aust-Agder støttet Start, sier Øye og fortsetter.

— Jeg tenker at det er sånn at man bor i samme landsdel og må støtte hverandre, selv om det kanskje ble litt spesielt etter oppgjørene i høst, men det var nok bra at det endte som det gjorde.

Inne på McDonalds henger det fortsatt et skilt som reklamerer for Jerv. Foto: HERMAN FOLVIK

Hamburger-kjeden ønsker ikke å skape misnøye i Kristiansand.

— Dette er ikke noe krig mot Start eller Vest-Agder. Vi hadde et fint samarbeid med dem, og Start er fortsatt et attraktivt sponsorobjekt som vi kanskje vil samarbeide med igjen i fremtiden, sier Øye.