Spissen, som er fetteren til Borussia Dortmund-stjernen Erling Braut Haaland, kommer etter det avisen erfarer på lån til Start neste sesong.

– Vi har en stund vurdert hva som bør være det neste steget for Jonatan. Det er ingen hemmelighet at det har vært noen klubber som har vist interesse for ham. Både i løpet av sesongen og nå etter at den er ferdig, men jeg kan ikke si noe mer om det nå, sier sportssjef i Lillestrøm, Simon Mesfin, til avisen. Han vil ikke bekrefte om spissen er på vei til Start.

Heller ikke Start-trener Sindre Tjelmeland er snakkesalig overfor Fædrelandsvennen.

– Jeg har ingen kommentar til dette på nåværende tidspunkt, sier Tjelmeland.

– Er dette et navn dere har diskutert?

– Jeg har ingen kommentar til det, svarer han.

– Har du kjennskap til ham?

– Ja, jeg vet hvem det er. Vi har sett navnet hans.

Det har ikke lyktes Fædrelandsvennen å komme i kontakt med klubbdirektør i Start Terje Marcussen. Heller ikke spillerens representant, Krister Gundersen, som jobber sammen med den profilerte agenten Atta Aneke, har besvart vår henvendelse mandag kveld.

21-åringen spilte 18 kamper for Lillestrøm i 2021-sesongen. Han var andrevalg på topp bak toppscorer Thomas Lehne Olsen. Den høyreiste spissen står med ett mål og en målgivende pasning i Eliteserien for Kanarifuglene.

Han har tidligere spilt for Bryne, Florø og Sola. For to sesonger siden noterte han seg for ti mål på 13 kamper for Florø i 2. divisjon.