El Makrini fikk rødt da Start tapte på Lerkendal

Start reiste fra Lerkendal med 0–1 og rødt kort på en av sine viktigste spillere.

Rosenborg-Start 1-0: - Følelsen er blandet. Vi leverer en god førsteomgang, synes jeg. Det er ingenting å skamme seg over mot et så godt lag på en vanskelig bortebane, sier Start-trener Joey Hardarson til Fædrelandsvennen etter kamp.

Hardarson mener laget kunne fått med seg noe fra Lerkendal.

– Ja. Vi har ihvertfall situasjoner og muligheter til å spille oss til større sjanser. Vi hadde noen sjanser, men er litt unøyaktige på den siste pasningen, sier islendingen, om sitt eget lag som hadde sitt føste skudd på mål etter 86 minutter.

Kristiansanderne hang bra med i innledningen av kampen. Rosenborg skapte sine to første sjanser etter corner. Først headet Tore Reginussen like utenfor etter 12 minutter. Deretter reddet Vegard Bergan et forsøk fra Kristoffer Zachariassen på streken.

Så fikk Start en strålende sjanse til å ta ledelsen. Martin Ramsland vant ballen høyt i banen etter 26 minutter, men klarte ikke finne Eirik Schulze som ville vært alene med keeper om ballen haddde kommet frem.

Deretter satte hjemmelaget inn et ekstra gir, og kunne tatt ledelsen da Zachariassen fikk en kjempesjanse etter et raid fra Emil Ceide på venstrekanten.

Men tross mange dødballer og mye spill rundt Starts 16-meter gikk lagene til pause på 0-0.

- Vi er greit fornøyd, sa Start-kaptein Martin Ramsland til Eurosport i pausen.

– Vi ble enige om å gå ut å gjenskape noe av det samme i andre omgang. Men det klarte vi ikke. Da tar de over fullstendig og vi blir fryktelig dårlige med ball, sier Ramsland til Fædrelandsvennen.

Andreomgangen startet med enveiskjøring. Rosenborg hadde ballen, og Start klarte ikke ta vare på den runde kula de få gangene de hadde den i laget. Overgangsmulighetene ble skuslet bort på manglende presisjon.

Samtidig var ikke RBK veldig farlige på eget gress frem til avgjørelsen falt. Carlo Holse brant føst en god mulighet da Martin Ramsland mistet ballen på midtbanen.

Så ga samme mann ga hjemmelaget 1-0 på et skudd i lengste hjørne etter fint forarbeid av Emil Ceide. Da var det spilt 67 minutter.

Etter Rosenborg-scoringen fikk Start løftet spille noe, men sjansene uteble før helt mot slutten. Eirik Schulze hadde Starts første avslutning på mål da han headet rett på André Hansen etter 86 minutter.

Like etterpå fikk Pa Konate en god mulighet til å sette 2-0, men skuddet snek seg utenfor lengste stolpe.

Gjermund Aasen skjøt i stolpen i det 89 minutt, før Mohamed El Makrini pådro seg seg sitt andre gule kort, og dermed rødt kort, på overtid etter å ha taklet Per Ciljan Skjelbred.

Like etterpå var Vegard Bergan nær ved å sette 1–1 da André Hansen glapp ballen foran bena hans.

Nærmere kom ikke Start, og laget har fortsatt til gode å vinne på bortebane i Eliteserien 2020.

Mjøndalen tapte tidligere 1–3 hjemme mot Molde, mens Sandefjord og Brann spilte 3–3. Dermed er Start fortsatt på kvalifiseringsplass to poeng foran Mjøndalen.

Start møter Sarpsborg hjemme på Sparebanken Sør Arena neste helg, da uten en suspendert El Makrini.

Les hele saken med abonnement

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.