Torsdag kl. 18.00 barker Donn og Start sammen på Kongsgård i 1. runde i NM, og som vanlig er Jesper Mathisen offensiv i uttalelsene sine.

— Hvis Donn vinner, skal jeg skaffe meg en Liverpool-tatovering på kroppen, sier Mathisen.

29-åringen er en hardbarket Manchester United-supporter, og veddemålet understreker hvor skråsikker han er på avansement for Start. I Donn-leieren er det også mange som holder med den røde delen av Liverpool, deriblant trener Kjetil Ruthford Pedersen.

— Han er tidenes største Liverpool-fan, understreker Mathisen.

Mathisen er kjent for å komme med et veddemål før Starts førsterundekamper. Da Start møtte Vigør i fjor, lovet han å male huset sitt brunt om Start røk ut.

Mange veddemål

FAMILIEDUELL: Kjetil Ruthford Pedersen (f.v) er Donn-trener og møter far Erik og bror Steinar i 1.runde i cupen. Dette bildet ble tatt da Steinar Pedersen var Jerv-trener i 2014. Foto: Nicolai Gaustad Olsen

Året før var Start i Søgne for å spille 1. runde i cupen. Da var motstander 4. divisjonslaget Høllen. — Da skulle jeg selge is på Høllen brygge hele sommeren dersom Start tapte, sier Mathisen.

Han har fortsatt til gode å ryke på et veddemål.

— Jeg kom ikke med noe veddemål før Start møtte Vindbjart i fjor, for den så jeg komme, sier Mathisen.

Før den kampen var det administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, som slang med leppa. Han sa han skulle steke vafler på Moseidmoen i påfølgende hjemmekamp om vertene vant.

Vindbjart knuste som kjent Start hele 4-0, og Start-sjefen måtte til pers.

— Det var et pingleveddemål. Skal du først vedde, så må du gjøre det skikkelig, sier Mathisen.

3. divisjon mot eliteserien

Donn rykket ned fra 2. divisjon forrige sesong. I forrige uke møtte 3. divisjonsklubben Start 2 til treningskamp, og tapte hele 2-10. - Det er helt annet Donn-lag enn i fjor, men de kommer til å løpe sokkene av seg på banen på Kongsgård. Jeg er sikker på at Start kommer til å vinne komfortabelt, men jeg håper det blir jevnt en stund, sier Mathisen.

Donn og Start møttes i 1. runde i cupen i 2012. Da vant Start 4-2, etter at Donn hadde tatt ledelsen 2-0. Mathisen er sikker på at Steinar Pedersen kommer til å sende et sterkt Start-lag på banen torsdag.

— Jeg tipper det blir to-tre bytter sammenlignet med serielaget sist. Steinar må få i gang det offensive spillet, og dette er en fin mulighet til å øve på det, sier Mathisen.

- Donns beste spiller

Donn har mistet over ti spillere før årets sesong, men det er fortsatt kvalitet igjen i stallen til 3. divisjonsklubben. De har blant annet Marius Tronstad, som er broren til tidligere Start-spiller Sondre Tronstad (nå i Haugesund, red.anm.).

- Han er den beste spilleren til Donn i mine øyne, og han er adskillig mer målfarlig enn broren, sier Mathisen om spilleren Start bør se opp for.

— Donn har også Mads Myhrstad. Like sikkert som det er at Start vinner, så kommer han til å få gult kort. Han kommer til å lage flest frispark, og løpe mest, sier Mathisen.

I tillegg til fotballen, vil Donn lodde ut to billetter til Justin Bieber-konserten i Telenor Arena i september.