Mjelde: - Surt å få et mål imot så sent

Start-trener Mons Ivar Mjelde var skuffet etter at Martin Wiig ga Sarpsborg en 2-1-seier over Start med sin scoring i sluttminuttene.

Her tupper Kristoffer Togstad inn 1-0 til Sarpsborg i kampen de til slutt vant 2-1 over Start. Foto: NTB scanpix

Foran bare 4683 tilskuere på Sparebanken Sør Arena kom alle målene i andre omgang etter at Starts Espen Hoff ble utvist mot slutten av 1. omgang. Men selv om Start tydelig var interessert i å kjempe om hver ball, var gjestene fra Østfold likevel det beste laget, også før utvisningen.— Det er forbanna surt altså. Guttene står på og kjemper i dag. Jeg er veldig stolt av den innsatsen de ligger ned. Vi er nær ved å få med oss poeng. Surt å få et mål imot så sent, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde til CMore.

Hoff så rødt

I en sjansefattig 1. omgang, var det Sarpsborg som var nærmest scoring da Henrik Ojamaa headet, men Håkon Opdal leverte en feberredning på kjempesjansen.

Start virket mest opptatt av å tette igjen bakover, og skapte veldig lite fremover. Nærmest mål var Matthias Vilhjalmsson, men han ble avblåst for angrep på keeper før han satte ballen i mål.

Etter 39 minutter var Sarpsborg Amin Askar på vei gjennom, men Espen Hoff felte ham, og ble straffet med rødt kort.

Med 11 mot ti mann var gjestene farlig frempå to ganger i sluttminuttene av første omgang, men først leverte Opdal en ny, flott redning på headingen fra Andreas Norvik, og på overtid av første omgang skjøt Henrik Ojamaa utenfor fra god posisjon.

Opdal god for Start

I en amper start på andre omgang, hadde Start tydelig bestemt seg for å brette opp ermene etter utvisningen på Espen Hoff. De ga alt i duellene, men det var likevel Sarpsborg som produserte de fleste og største sjansene.

Og etter 65 minutter klart selv ikke en meget god Håkon Opdal å hindre mål. Kristoffer Togstad vant en duell inne i feltet med Ole Martin Rindarøy, og lobbet over en utrusende Opdal.

Dermed måtte Start fram på banen, og etter 68 minutter kom utlikningen, på en av få Start-sjanser. En meget tent Matthias Vilhjalmsson ga alt og headet corneren knallhardt i mål.

Men Sarpsborg slo tilbake, og fem minutter før slutt feilberegnet Alex DeJohn et innlegg. På bakerste stolpe vant Martin Wiig en duell med Robert Sandnes, før han satt ballen knallhardt i mål via Håkon Opdal.

Etter målet klarte aldri Start å legge presse på Sarpsborg.

— Det er aldri en fordel å være en mann mindre. Jeg synes vi holder Sarpsborg bra unna. Men det er vanskelig å være en mann mindre mot et såpass bra lag, oppsummerte Mjelde.